2p

Mi legyen a pénzünkkel? Tegyük állampapírba? Részvénybe? Ingatlanba? Kriptóba?
A befektetésektől a vagyonkezelésig - újra itt a Klasszis Klub Live!

Jöjjön el személyesen, találkozzon neves szakértőkkel vagy csatlakozzon online!

2024. március 27. 17:00

Részletek és jelentkezés itt!

Lehet, hogy ezt hagyta örökül a Mészáros Lőrinc üzleti partnerének számító Szíjj Lászlónak Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás, akinek két másik cégével szemben is eljár az adóhatóság.

Az egyik az NHB-tulajdonos BanKonzult Pénzügyi és Gazdasági Tanácsadó Kft., amely ellen a mostani már nem az első NAV-végrehajtás -- írja az Mfor.hu. Jó két éve néhány kisebb, együttesen még a százezer forintot sem elérő közteher-elmaradás – személyi jövedelemadóból 26 ezer, egészségügyi hozzájárulásból 44 ezer, szakképzési hozzájárulásból 29 ezer forintos – miatt lépett fel a céggel szemben az adóhatóság. A cég akkori tájékoztatása szerint a galibát az okozta, hogy a pénzügyi részlegük néhány tételt nem rögzített utalásra, s hiába pótolták a mulasztást, a hétvége miatt kifutottak az időből.

Ezúttal a NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága január 21-én indított végrehajtási eljárást – derül ki a cégbírósági adatokból, az viszont már nem, hogy pontosan milyen tételek miatt. Megkerestük a BanKonzultot, de napok óta nem kaptunk választ, amint megérkezik, azt természetesen közöljük. Így csak az biztos, hogy az adóhatóság végrehajtást a hatályos törvény értelmében egyrészt az általa nyilvántartott adók és járulékok vonatkozásában hivatalból, másrészt jogszabályi rendelkezés alapján, külső megkeresésekre folytat.

Érdekes módon a NAV február 17-én frissült adatai között nemcsak az MKB-ban közel 33 százalékban tulajdonos, tavaly december 21-étől Mészáros Lőrinc tiszakécskei üzleti partnere, Szíjj László érdekeltségébe tartozó BanKonzult Finance Befektetési Zrt., hanem egy másik Szemerey-cég, a BanKonzult Balaton Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. neve is szerepel. A fő tevékenységként szállodai szolgáltatással foglalkozó cég mintha évek óta alvó lenne. Nettó árbevételre nem tett szert, egyetlen alkalmazottja sincs, saját tőkéje 2017 végén közel -1,4 millió volt. Ami annak lehet a következménye, hogy a cég két egymást követő évben, 2016-ban és 2017-ben is 680 ezer, illetve 679 ezer forintos veszteséget mutatott ki. A 2017. évi beszámolójának kiegészítő mellékletében az szerepelt, hogy mivel a saját tőke a jegyzett tőke alá csökkent, „a cég tulajdonosainak intézkedniük kell a saját tőke helyreállításáról”. Hogy azonban ez megtörtént-e, az legkorábban a 2018-as beszámoló május 31-éig kötelező közzétételekor derülhet ki.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor MNB-bírságot kapott a nyakába az MFB
Privátbankár.hu | 2024. március 11. 19:41
Szabálytalanságokat találtak.
Pénzügyi szektor Segíti a zöld ingatlanfinanszírozást az MBH Jelzálogbank 
Privátbankár.hu | 2024. március 11. 14:37
Csaknem hatmilliárd forinttal.
Pénzügyi szektor Feladták a leckét Matolcsy Györgyéknek Frankfurtban
Privátbankár.hu | 2024. március 7. 16:14
Az Európai Központi Bank (EKB) Kormányzótanácsa csütörtöki ülésén a piaci várakozásoknak megfelelően ismét változatlanul hagyta a három irányadó eurókamat szintjét.
Pénzügyi szektor Milliós bírságot osztott ki az MNB egy befektetési szolgáltatóra
Privátbankár.hu | 2024. március 7. 11:12
Az MNB 10 millió forint bírságot szabott ki az Equilor befektetési szolgáltatóra, mivel folyamatos felügyelése során megállapította: a társaság nem teljesítette maradéktalanul a korábbi vizsgálatában előírtakat.
Pénzügyi szektor Zöldebb alapokat kínál az MBH
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 13:01
Megújult az MBH-s választék. 
Pénzügyi szektor Kutatás érkezett, erre számítanak a magyar cégek
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 12:51
Inkább csak hosszabb távon derűláótak a magyar nagyvállalatok. 
Pénzügyi szektor Az euró korán kelt, de minek? Nézzen csak rá a forint árára!
Privátbankár.hu | 2024. március 1. 07:30
A forint erősödni tudott a főbb devizákkal szemben a péntek reggeli bankközi kereskedésben - csütörtök estéhez képest.
Pénzügyi szektor Nagy sikerről számolt be az Erste Group
Privátbankár.hu | 2024. február 29. 11:35
Az Erste Csoport tavalyi működési eredménye 38 százalékkal, nettó nyeresége 37,8 százalékkal múlja felül a 2022-est.
Pénzügyi szektor Kgfb: visszafogottabb drágulásról szólnak az adatok
Privátbankár.hu | 2024. február 24. 15:50
Lassulás a kötelező biztosításoknál. 
Pénzügyi szektor Miben új a családi vagyonkezelés, amivel most rukkolt elő az Apelso?
Bózsó Péter | 2024. február 23. 07:53
Eddig általában vagyonkezelésről beszéltek az iparág cégjei, most családi változatával kíván piacot szerezni az Apelso, mégpedig a felső tízezer családot célozva. Miben új ez?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG