Hirdetés
Hirdetés

Árazzák a legújabb Mészáros-szerzeményt

2017. december 13., 11:25

A hazai börzét a tegnap bejelentett Konzum-CIG Pannónia ügylet tartja lázban, a biztosító sokéves magasságban jár. A Konzum csak rövid időre ugrott fel, emelkedik a Mol, esik az OTP és a Telekom, gyenge a forint. A hirtelen magasba szállt Brent típusú olaj ára visszaesett.

A tegnapi hírt, miszerint a Konzum és a CIG Pannónia részesedést szerez egymásban, a befektetők úgy értelmezték, hogy megvan a negyedik Mészáros-papír. Mint ismeretes, az év során Mészáros Lőrinc jelentős tulajdonhányadot szerzett a Konzumban, az Opusban és az Appeninnben, és ezek a papírok a bitcoint megszégyenítő emelkedésen vannak túl.

Joggal merül ilyenkor fel a várakozás, hogy ha ez tulajdonosi csoport akár közvetetten és részesedést szerez valamiben, az ugyancsak viharos emelkedésbe kezd, ha másért nem. Így  CIG Pannóniát már tegnap limit mértékben vették, és ma is 15 százalékos emelkedéssel nyitott, eleinte alig volt kötés rá, mert 1 millió darabot vettek volna a kereskedési limiten, 481 forinton, eladó pedig alig volt.

Hirdetés

Egy idő után azonban megjelentek az eladók, hisz azért akinek sok van, most tetemes haszon pottyant az ölébe egy olyan részvényben, amely csak a bevezetése után járt ilyen szinteken sok évvel ezelőtt. 100-200 ezer darabos tételekkel tömték meg a várakozó vevőket, majd nagy forgalommal folytatódott a kereskedés kevéssel a felső elmozdulási limit alatt, 470 forinton.

CIG Pannónia, 5 nap
CIG Pannónia, 5 nap

A Konzum is nagy emelkedéssel indított 3700 forint fölött, de visszaesett, és kis mínuszba csúszott, 3460-3500 forint között kötnek rá. A „hagyományos” papírok közül a Mol egy százalékot emelkedik 2970 forintig, az OTP ugyanennyit csökken 10 180 forintig. A Richter egyensúlyra lelt 6400 forintom, a Telekom enyhén esik, 465 forintig.

Továbbra is gyenge a hazai fizetőeszköz, több mint 314-et adnak egy euróért, de most a zloty is gyengült, a lengyel fizetőeszközből 4,22-t adnak az euróért.

Brent olaj
Brent olaj

Az olajár, különösen a Brent, tegnap túl magasra, majdnem 66 dollárig ugrott, innen hirtelen kiadós korrekció következett 63-ig, majd ma reggelre feljebb jött 64 dollárig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Moszkva átveszi a parancsnokságot a Közel-Keleten

Moszkva átveszi a parancsnokságot a Közel-Keleten

A szír feszültség növekedésével párhuzamosan hétfőn titkos és rendkívüli látogatásra érkezett Izraelbe az amerikai Központi Parancsnokság parancsnoka. Moszkva feladta reményét, hogy valaha is csatlakozhat a nyugati politikai rendhez, ezért újrafogalmazta stratégiai érdekeit és történelmében először a Közel-Keletre irányul a központi figyelme.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?