CIG Pannónia
Makro / Külgazdaság Fontos számot közölt a CIG Pannónia 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 29. 14:45
A konszolidáció után 589 millió forint adózott nyereséget ért el a CIG Pannónia biztosító. Díjbevételei a tavalyi első félévhez képest 43 százalékkal emelkedtek.
Részvény / Deviza / Áru Meglepő fordulat a Teslától, lejtőre tették az OTP-t 
Király Béla | 2023. május 17. 12:11
Kivárás, enyhe pesszimizmus jellemzi szerdán a részvénypiacokat. A befektetők továbbra is aggódnak az amerikai adósságplafon körüli huzavona miatt. A forint és a magyar tőzsde is kisebb gyengülést mutat.
Részvény / Deviza / Áru Istenesen megemelték az OTP célárát, megint 410 az euró 
Eidenpenz József | 2022. november 21. 12:43
Szomorkás őszi eső van a tőzsdéken, a BUX azonban felülteljesítő, főleg az OTP-nek köszönhetően. A forint gyengült, a 410-et ostromolja az euró. Egy sor fontos esemény lesz a héten, jegybankok nyilatkoznak, vásárlók mutatják meg a fekete pénteken, mennyire hajlandók költeni. A kriptodevizák esése új erőre kapott, az etherrel az élen.
Részvény / Deviza / Áru A tőzsdén nem várnak kormányváltást 
Király Béla | 2022. április 3. 12:26
Ha a kormányközeli magyar vállalatok részvényeinek árfolyamát nézzük, akkor vasárnap aligha bukik meg a most regnáló Orbán-kormány. A közvélekedés által NER-cégeknek tartott részvények esetében semmiféle óvatosság nem volt tapasztalható.
Makro / Külgazdaság Mészáros Lőrinc cégei megállapodásra jutottak egymással 
Privátbankár.hu | 2022. február 22. 15:55
20 évre szóló stratégiai együttműködési keretmegállapodást kötött a CIG Pannónia Csoport a Magyar Bankholdinghoz tartozó bankokkal, az MKB Bank Nyrt.-vel, a Takarékbank Zrt.-vel és a Budapest Bank Zrt.-vel, ezzel Magyarország legnagyobb biztosításértékesítési hálózata jött létre.
Részvény / Deviza / Áru Zöld utat adott az MNB, de a CIG igazgatósága nem ajánlja, hogy a részvényesek elfogadják az ajánlatot 
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 7. 18:04
Azt is megindokolták, hogy miért.
Vállalat Hiába a GVH áldása, még nem értek révbe Mészáros Lőrincék 
Csabai Károly | 2021. július 14. 18:12
A Gazdasági Versenyhivatal nem talált vizsgálatra okot adó körülményt annak kapcsán, hogy a Mészáros Lőrinc és a Keszthelyi Holding Zrt. által fele-fele arányban tulajdonolt Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. megpróbálja bekebelezni a már most is a közel 33 százalékos tulajdonában lévő CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-t.
Részvény / Deviza / Áru A Hungarikumnak nem elég a CIG biztosító harmada: kötelező vételi ajánlatot tettek 
Privátbankár.hu / MTI | 2021. június 19. 16:04
33 százalékos tulajdonrészre van felügyeleti engedélye, most 32,9 százaléka van, de tovább vásárolná a CIG-részvényeket a felerészben Mészáros Lőrinc által birtokolt Hungarikum Biztosítási Alkusz. Ha innen tovább akarnak lépni, nem csak újabb engedély kell az MNB-től, hanem kötelező felvásárlási ajánlatot is kell tenni a többi részvényes felé - ezt lépték most meg.
Pénzügyi szektor Az MNB és Mészáros Lőrinc cégének levelei felzaklatták a biztosítási alkuszokat 
Csabai Károly | 2021. január 16. 17:15
Az érintettek egy részében spekulációra adott okot, hogy a jegybanki megkereséssel egy időben a Mészáros Lőrinc kisebbségi tulajdonában lévő Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. felajánlotta nekik, képviseli az érdekeiket. Lapunk forrásai szerint azonban az MNB, mint felügyelet egy 2018-ban a hazai jogrendbe átültetett európai irányelvek meglétét kívánta ellenőrizte, egyebek mellett azt, nem számítanak-e fel túl magas jutalékokat az alkuszok. Márpedig a piacon a Hungarikumot pont azok között tartják számon, amelyek ezt a gyakorlatot követik.
Vállalat Tovább növelte tulajdoni arányát a CIG Pannónia Életbiztosítóban a Hungarikum Biztosítási Alkusz 
Privátbankár.hu | 2020. december 9. 10:34
A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. és a VINTON Vagyonkezelő Kft. között létrejött adásvételi szerződés értelmében, a Hungarikum Alkusz megvásárolt a CIG Pannónia Életbiztosító Nyilvánosan Működő Részvénytársaság, VINTON Vagyonkezelő Kft. tulajdonában lévő részvénycsomagból 1.219.151 darab törzsrészvényt, amely a biztosítótársaság alaptőkéjének 1,29 százalékát testesíti meg.
Karrier Új vezére van a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt-nek 
MTI | 2020. október 1. 19:06
A posztra Fedák Istvánt nevezték ki. 
Részvény / Deviza / Áru Eladták a CIG Pannónia negyedét, Dánia felhajtja a Tesla árát 
Eidenpenz József | 2020. szeptember 25. 18:58
Európában rossz volt a hangulat, a fontosabb tőzsdék mínuszban zártak, a BUX index éppen hogy pluszban tudott maradni. De legalább négy részvényünkből három pluszban zárt. Bejelentették a CIG Pannónia Életbiztosító eladását, a vevőt egy nagyon híres dunántúli faluban jegyezték be. Dániában nagyon drága lesz a Tesla.
Vállalat Mészáros Lőrincék kormányozzák tovább a CIG hajóját 
Csabai Károly | 2020. augusztus 14. 15:22
A hatalomátvétel ténye nem újdonság, mivel a nemzet gázszerelőjének nyomulását látva az igazgatóság és a felügyelőbizottság több tagja is már önként lemondott. Így a mai rendkívüli közgyűlésnek csak a közel 25 százalékos tulajdonával is legnagyobb CIG-részvényes Opus Global embereinek megválasztására kellett az áldását adnia. Ami pedig meg is történt.
Vállalat Újabb fordulat Mészárosék biztosítójánál 
Király Béla | 2020. augusztus 5. 12:04
Egy látszólag érdektelen közleményt publikált szerda reggel a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. A vállalat körül azonban érdekes történések vannak, így alighanem a mostani döntés is a hatalmi játszam része lehet.
Vállalat Letarolhatja a biztosítási piacot Mészáros Lőrinc 
Csabai Károly | 2020. július 10. 06:07
A CIG Pannónia Nyrt. irányításának megszerzése lehet az eszköz a hazai biztosítói piacon való nyomuláshoz, ha ez megvan, akkor elindulhat a Takarékbank, az MKB és a Budapest Bank ügyfeleinek becserkészése. Közel 1,9 millió potenciális ügyfélről van szó. Az ő megközelítésükkel meg sem kell várni, amíg lezárul a három bank egyesülése.
Részvény / Deviza / Áru Nem friss pénzből hajt végre óriási tőkeemelést Mészáros Lőrinc biztosítója 
Privátbankár.hu | 2020. június 30. 09:58
A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. úgy növeli 6,3 milliárd forinttal, 9,4 milliárdra a jegyzett tőkéjét, hogy a részvényei névértékét megháromszorozza, 33 forintról 100 forintra. Ami azt jelenti, hogy a tulajdoni arányok nem változnak, így Mészáros Lőrinc Opus Global Nyrt.-je marad a biztosító fő, 24,5 százalékos tulajdonosa.
Vállalat A CIG Pannónia Biztosító kivonul Lengyelországból 
MTI | 2020. június 3. 18:08
A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) eladja a lengyel fuvarozói szakmai felelősségbiztosítás üzletágát állomány-átruházás keretében - közölte a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. a tőzsde honlapján szerdán.
Személyes pénzügyek CIG Pannónia – mától digitálisan is köthető szerződés 
Privátbankár.hu | 2020. március 25. 16:45
A CIG Pannónia Biztosító mától az elsők között vezeti be a teljeskörű digitális biztosítási szerződéskötést.
Részvény / Deviza / Áru Ledobta a ballasztot az Opus, szárnyal az árfolyam 
Privátbankár.hu | 2019. november 29. 16:03
Az utóbbi időben a befektetők nem nézték jó szemmel a CIG Pannonia veszteségeit, ám emiatt nemcsak a biztosítót büntették, hanem a vállalat kisebbségi tulajdonosát, az Opust is.
Részvény / Deviza / Áru A befektetők is a hongkongi tiltakozókat figyelik 
Privátbankár.hu | 2019. november 21. 11:13
Ismét az óvatosság jellemzi a piacokat, és lefele mentek az irányadó tőzsdeindexek. A befektetők az amerikai-kínai viszony romlása miatt aggódnak. A magyar tőzsde képes volt tegnap az árral szemben úszni, és rekord szinten zárt, a hét elején életjeleket mutató forint viszont ismét lejtőre került.
Részvény / Deviza / Áru Ma az MNB kamatdöntő ülése adhat beszédtémát 
Csabai Károly | 2019. november 19. 10:15
Még ha azon a 0,9 százalékos jegybanki irányadó ráta módosítására aligha kerülhet sor, annak ellenére, hogy a belföldi infláció enyhén fokozódott és a forint is a történelmi rekordgyenge szintje felé tart. A BUX már hétfőn felállított egy új csúcsot, csak éppen pozitívat, érdemes figyelni, merre mennek tovább a részvényárfolyamok.
Részvény / Deviza / Áru Átverték a CIG Pannoniát, további veszteség jöhet 
Privátbankár.hu | 2019. október 24. 12:02
Nem lehetett kereskedni kedden a CIG Pannónia papírjaival a tőzsdén. Akkor csak találgatások folytak, hogy mi áll a háttérben, igaz akkor is felmerült, hogy a társaság vagyon- és felelősségbiztosítási érdekeltségénél, a CIG EMABIT-nál az olasz szerencsejátékhoz kapcsolódó biztosításokon elszenvedett vesztesége állhat a háttérben. Ez pedig már akkor azt sejtette, hogy a korábban jelzett 1,4 milliárd forintos veszteségen túl további teher merülhet fel.
Részvény / Deviza / Áru Felfüggesztették a kereskedést a CIG Pannónia részvényeivel 
Privátbankár.hu | 2019. október 22. 09:50
Egész napra felfüggesztették a kereskedést a papírokkal - derül ki a BÉT-en megjelent közleményből.
Részvény / Deviza / Áru Trump csak ködösít? Hat lényeges hír a mai tőzsdenaphoz 
Eidenpenz József | 2019. szeptember 26. 11:40
Donald Trump elnök a támadások kereszttüzében pozitívan nyilatkozott a kínaiakkal folytatott vámtárgyalásokról, és ezt mára a kínaiak is megerősítették. Ez alapozta meg a jó hangulatot az európai tőzsdéken, a BUX index viszont stagnál. A forint kissé gyengült, nem várt veszteségről számolt be az egyik közepes tőzsdei cég.
Részvény / Deviza / Áru Zsíros harminc százalékkal ér többet a magyar ingatlanbefektető társaság? 
Eidenpenz József | 2019. június 3. 06:06
Legalábbis a korábbi becslésnél. Durván megemelte a BIF részvényekre vonatkozó célárát a menedzsmenttel való elbeszélgetés után az elemző, de még így sem annyira, hogy érdemes lenne venni a papírt. A CIG Pannónia túlértékelt lehet, viszont nagyon szép osztalékkal kecsegtet a jövőben is.
Részvény / Deviza / Áru Felülvizsgálták a magyar részvények célárait – megéri bekerülni a BUX-ba? 
Eidenpenz József | 2019. április 12. 18:46
Több közepes nagyságú magyar részvénytársaságnál emelték kissé a célárat az elemzők az utóbbi hetekben, egynél viszont, a Rábánál jelentősebb vágást hajtottak végre. A CIG Pannónia alaptőke-csökkentését jól fogadták. A BIF-nél a BUX indexbe kerülés pozitív hatását jósolták meg, ami be is igazolódhatott. Ezért vagy sem, a részvény mindenesetre nagyot ugrott az esemény után.
Személyes pénzügyek Katasztrofális a magyar egészségügy: mindenki magánkórházakba menne, ha tehetné 
Privátbankár.hu | 2019. április 7. 14:32
Továbbra is lesújtó a vélemény a magyar egészségügyi helyzetről – derül ki a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. kutatásából. A lakosság nincs felkészülve a váratlan kiadásokra: az 56 évnél idősebb korosztály csupán tizede engedhet meg magának egy 100 ezer forintot meghaladó egészségügyi kiadást.
Részvény / Deviza / Áru Új “e-offenzíva” indul, Trump, mint repülőmérnök 
Eidenpenz József | 2019. március 12. 18:59
A Volkswagen 12 milliárd eurót keresett tavaly, és újabb e-offenzívát hirdetett, növelve az e-autók eladási terveit. A Dow Jonest a Boeing húzza le, de az amerikai technológiai cégek ma is emelkednek. A BUX esett, főleg az OTP miatt, ahol az elnöki és a vezérigazgatói poszt szétválasztása van napirenden. A CIG Pannónia tőkecsökkentéssel oldja meg az osztalékfizetést.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a font, tankönyvi a forint 
Fellegi Tamás | 2019. március 12. 12:25
Döntő parlamenti szavazás előtt szárnyal az angol font, heves emelkedés zajlik a tőzsdéken világszerte. Itthon a CIG Pannónia és a 4iG van igen jó formában.
Részvény / Deviza / Áru A nyugdíj-államkötvények csökkentik majd a pénzügyi szféra profitját? 
Eidenpenz József | 2019. március 5. 17:01
A CIG Pannóniánál az alternatív megtakarítási lehetőségek, köztük a tervezett nyugdíjcélú államkötvények miatt óvatosabb azt elemző a kilátások megítélésében, de a Konzum-részvények is kockázatot jelentenek. A legtöbb elemzett közepes nagyságú hazai céget vételre ajánlják, csak a BIF és a Zwack célára van a tőzsdei ár alatt. Körképet készítettünk 11 társaságról.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan a Richter, esés várható Trump fekete napja után 
Eidenpenz József | 2018. augusztus 22. 11:24
Az európai tőzsdék szerény pluszban járnak ma, de Donald Trump fekete napja után az USA-ban inkább esés várható. A Richterről rossz hír érkezett, a részvény zuhan, a másik két vezető papír csak enyhén süllyed. A forint picit erősödik, a törököknél sűrű csend.
Személyes pénzügyek Ennyire rossz üzlet a casco biztosítás? 
Privátbankár.hu | 2018. június 21. 10:30
Egyszerűen nem éri meg, így mégsem tér vissza a lakossági casco piacra a CIG Pannónia.
Személyes pénzügyek Lehangoló, amit a magyarok gondolnak a nyugdíjas évekről 
Privátbankár.hu | 2018. április 30. 08:12
Feleannyi nyugdíjra számítanak a nem nyugdíjas korú magyarok, mint amennyiből kényelmesen meg lehetne élni időskorban. A többség lehangoló jövőt jósol magának: minden pénzt az unokákra és az orvosi kezelésekre fog költeni. A sportolás és a külföldi utazás pedig a legtöbbeknek csak távoli álom.
Részvény / Deviza / Áru Rossz napjuk volt a magyar eszközöknek, a Mol sem bírta sokáig 
Eidenpenz József | 2018. február 20. 18:39
A tőzsdéken megint emelkednek az árfolyamok, pedig rengeteg a kétkedő és a vészmadár. A BUX index és a forint egyszerre estek, de más térségbeli devizáknak és indexeknek sem volt túl jó napja. A dollár erősödése miatt nagyot estek a nemesfémek.
Pénzügyi szektor Óriásit kaszált az egyik biztosító 
Privátbankár.hu | 2018. február 20. 09:29
Nagyot ment a CIG Pannónia a tavalyi év során, különösen az értékesítés nőtt félelmetes mértékben.
Részvény / Deviza / Áru Zöld lámpát kaptak Mészárosék – jókora alkut köthetnek 
Privátbankár.hu | 2018. január 30. 11:50
Rábólintott a CIG Pannónia vezetősége a Konzum ajánlatára.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a török líra, szaporodnak a virtuális devizák 
Privátbankár.hu | 2018. január 8. 11:12
Az új hetet erősödéssel kezdték a nyugat-európai tőzsdék, a devizapiacok csendesek, a befektetők az egyre szaporodó kriptodevizákkal foglalkoznak.
Részvény / Deviza / Áru Valaki tudott valamit? Vizsgálódnak az egyik Mészáros-akció miatt 
Privátbankár.hu | 2018. január 4. 12:30
Többeknek is feltűnt, hogy a CIG Pannónia papírjai már azelőtt drágulni kezdtek, hogy bejelentették volna a Konzum belépését. A felügyelet adatokat gyűjt arról, lehetett-e bennfentes kereskedés.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlott a bitcoin, jó erőben a forint 
Fellegi Tamás | 2017. december 22. 11:07
Méretes zuhanás zajlik a bitcoin árában, miközben a magyar és a lengyel valuta szépen erősödik. Az előző napok szárnyalása után ma esik a Richter, ugyancsak gyengélkedik a Waberer’s és a múlt hét nagy nyertese, a CIG Pannónia is. Erős az olaj, ára két és fél éves csúcs körül van.
Részvény / Deviza / Áru Olyan történt a tőzsdén, amit régen nem láttunk 
Privátbankár.hu | 2017. december 17. 08:55
Felvásárlások, kamatdöntések és a pozitív korrekció hajtotta a forgalmat a Budapesti Értéktőzsdén. A BUX emelkedő forgalomban erősödött, az OTP nagy üzletet csinált a Vojvodjanska bankával. Mészáros Lőrinc újabb céget kebelezett be, a Fed pedig végre meghozta a régóta várt kamatemelését. Ezek voltak a múlt kereskedési hét legfontosabb mozzanatai.
Részvény / Deviza / Áru Pénzünk dupláját is bukhatjuk a tőzsdei bitcoinnal, de meg is gazdagodhatunk rajta 
Fellegi Tamás | 2017. december 15. 11:25
Csendesek ma részvénypiacok, még az úgynevezett Mészáros-részvények is megpihentek. A devizapiacok is olyanok, mintha a befektetők már karácsonyoznának, az árupiacokon sem történik érdemi esemény, így utánanéztünk, mekkora tőkeáttéttel lehet bitcoint adni vagy venni a chicagói határidős tőzsdén.
Részvény / Deviza / Áru Árazzák a legújabb Mészáros-szerzeményt 
Privátbankár.hu | 2017. december 13. 11:25
A hazai börzét a tegnap bejelentett Konzum-CIG Pannónia ügylet tartja lázban, a biztosító sokéves magasságban jár. A Konzum csak rövid időre ugrott fel, emelkedik a Mol, esik az OTP és a Telekom, gyenge a forint. A hirtelen magasba szállt Brent típusú olaj ára visszaesett.
Részvény / Deviza / Áru Vihar előtti csendben oldalazik a forint: holnap jön a kamatemelés? 
BR | 2017. december 12. 11:20
Óvatos optimizmus uralja jelenleg a piacot, a Nyugat-Európai indexek erősödésben kezdték a napot, míg Budapesten vegyesen mozogtak a bluechipek. A piac alapvetően a holnapi Fed üléssel van elfoglalva, az elemzők szerint ugyanis végre bejelenthetik a várva-várt kamatemelést. A forint csak oldalazgat a feszült csendben, az olaj ára azonban 2,5 éves csúcsra ugrott.
Pénzügyi szektor Összefog egy magyar biztosító és egy kínai óriás 
Gáspár András | 2017. november 29. 10:22
Kínai és magyar biztosító között még nem volt együttműködési megállapodás - eddig.
Vállalat Fontos megállapodást kötött Kínával egy magyar cég 
Privátbankár.hu | 2017. november 28. 17:24
Együttműködési keretmegállapodást kötött a CIG Pannónia és a China Re.
Részvény / Deviza / Áru Lepofozta a tőzsdéket Merkel, toporog a forint is 
Privátbankár.hu | 2017. november 21. 11:10
Hiába próbálkozik, képtelen megmoccanni a fagyos nyugat-európai hangulatban a magyar valuta.
Befektetési alapok Ekkora tranzakció még nem volt a magyar piacon 
Eidenpenz József | 2017. november 15. 14:43
Az MKB és a CIG Pannónia vagyonkezelői üzletágainak frigyéből új alapkezelő született, amely az ötödik legnagyobb a piacon, de arra törekszik, hogy hamarosan a harmadik, esetleg a második legyen. A 730 milliárd forintos kezelt vagyon nagy része vegyes és kötvényalapokban van, amiben erősíteni szeretnének, az az abszolút hozamú alapok kategóriája.
Személyes pénzügyek Kegyetlenül drága a temetkezés 
Privátbankár.hu | 2017. október 31. 20:20
Ahogyan minden más, úgy a sírhelyek is a fővárosban a legdrágábbak. A listát a Farkasréti temető vezeti 600 ezer forintos díjjal, míg a vidéki városok közül Szolnokon, Szegeden és Békéscsabán is drága temetkezni. A legolcsóbb sírhelyet - meglepő módon - Győrben lehet 25 évre kiváltani, mindössze 11 ezer forintért.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG