Hirdetés
Hirdetés

Bikatombolás és pulykareptetés: három kispapír is limittel emelkedett

Fellegi Tamás, 2017. augusztus 16., 18:40

A napi limit szabott csak gátat az Appeninn, a CIG Pannónia és az Enefi emelkedésének a BÉT-en, de a Pannergy is szépen ment. A nagyok közül a Mol erősödött, kismértékben az OTP is. Az európai tőzsdék is ralizták, Amerika is pluszban, csupa öröm a világ.

Forrás: flickr.com
Forrás: flickr.com

Reggel azt írtuk, hogy szállnak a pulykák, többen kérdezték, hogy ez mit jelent. Ez a kifejezés arra utal, hogy rendszerint hosszú emelkedő trendek után a befektetők hirtelen rátalálnak az elfeledett, kisebb részvényekre, melyek ritkán és nehezen szoktak szárnyalni (innen a kifejezés: a pulyka nem éppen a kecses röptéről híres).

Appeninn, 5 nap.
Appeninn, 5 nap.

Ma ennek tipikus esetét láthattuk a BÉT-en, mert négy papírt is elkapott a lelkesedés. Az egyik az Appeninn, amelyik napok óta limittel megy, és ma is ezt tette, 15 százalék pluszban zárt 392 forinton. Ugyanezt tette a CIG Pannónia 296 forinton, az Enefi viszont 20 százalékot ment 277 forintig, mert ő olyan kategóriában van, ahol ekkora a limit. Mindemellett a Pannergy is ment 7 százalékot, 450 forintig.

Hirdetés

Ami a nagyokat illeti, a Mol és az OTP emelkedtek fél-fél százalékot, 13 075 illetve 9982 forintig, ugyanakkor esett a Richter 6531 forintig.

Európában is megy a zsákolás, egy százalékos emelkedést produkált Frankfurt és Párizs, Athén mindjárt kettőt is. Az amerikai indexek 0,3 százalékkal vannak feljebb.

A reggeli erősödés után visszaesett az olajár: a WTI 47,30 dollár, a Brent  50,70.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Te tudod, mennyit kell fizetned majd az autópályákon?

Te tudod, mennyit kell fizetned majd az autópályákon?

Az üdülési szezon beindultával számos honfitársunk autóval utazik a szomszédos országokba, számukra hasznos információ, hogy a nyaralás célpontjai felé vezető úton mennyit és milyen módon fizethetnek az autópálya-használatért.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?