Hirdetés
Hirdetés

Éjjel lecsaptak a hackerek - rengeteg bitcoint loptak el

2018. június 20., 08:37

Meghekkelték az éjjel a Bithumb virtuális kriptodeviza-kereskedési központot, és onnan 35 milliárd vont, mintegy 31,51 millió dollárt loptak el - közölte szerdán reggel a Bithumb.

A szöuli központú platform (ami a világ egyik legnagyobb kriptodeviza-kereskedési központja) a weboldalára feltett közleményben értesítette ügyfeleit, hogy minden kereskedést leállított, miután felfedezték a kedd este és szerda hajnal között történt rosszindulatú behatolást.

A Bithumb azt ígérte, hogy pótolni fogja az elveszett kriptodevizát saját tartalékaiból, és hogy minden felhasználó vagyonát biztonságba helyezte a biztonságos, úgynevezett "hideg pénztárcákba". A kereskedést nem folytatják, amíg nem sikerül teljesen helyreállítani a rendszerük biztonságát.

Hirdetés

Legutóbb óriási zuhanást hozott a hekkelés - most kisebb a baj?

Nemrég egy hasonló ügyből kifolyóan napon belül 1000 dollárt zuhant a bitcoin árfolyama - akkor szintén egy koreai kereskedési platformot, a Coinrailt hekkelték meg. Az idei mélypont február elején napon belül 6000 dollár volt, de egyes tőzsdéken ez alá is lement az árfolyam. A bitcoin a februári 6000 után márciusban 6400, március vége felé 7000 dollárnál ért el helyi mélypontot, a Coinrail feltörése után tört meg az emelkedő sorozat.

Elemzők szerint 6000-7000 dollár körül erős ellenállások vannak az árfolyamban, talán ennek köszönhető, hogy az újabb hekkelés híre sokkal kisebb mozgást hozott az árfolyamban: szerda reggel 2 százalékos esést követően 6600 dollárig esett csak a bitcoin jegyzése.

Az is igaz, hogy ez már a sokadik hasonló eset, és a bitcoin eddig mindet túlélte - talán kezdenek beletörődni a felhasználók a kockázatba.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Még hogy válság? Kitűnő hete volt Amerikának

Még hogy válság? Kitűnő hete volt Amerikának

A múlt év őszén komoly esés indult az amerikai tőzsdéken, amely decemberben összeomlásba torkollott. Nem csak a befektetők estek pánikba, hanem amerikai kormányzati tényezők is, sőt, maga a jegybank szerepét betöltő Fed is. Nos, mindez csak ijesztés volt, a héten az árfolyamok immár az őszi szintekre emelkedtek.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Advertisement

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?