Hirdetés
Hirdetés

Éjjel lecsaptak a hackerek - rengeteg bitcoint loptak el

2018. június 20., 08:37

Meghekkelték az éjjel a Bithumb virtuális kriptodeviza-kereskedési központot, és onnan 35 milliárd vont, mintegy 31,51 millió dollárt loptak el - közölte szerdán reggel a Bithumb.

A szöuli központú platform (ami a világ egyik legnagyobb kriptodeviza-kereskedési központja) a weboldalára feltett közleményben értesítette ügyfeleit, hogy minden kereskedést leállított, miután felfedezték a kedd este és szerda hajnal között történt rosszindulatú behatolást.

A Bithumb azt ígérte, hogy pótolni fogja az elveszett kriptodevizát saját tartalékaiból, és hogy minden felhasználó vagyonát biztonságba helyezte a biztonságos, úgynevezett "hideg pénztárcákba". A kereskedést nem folytatják, amíg nem sikerül teljesen helyreállítani a rendszerük biztonságát.

Hirdetés

Legutóbb óriási zuhanást hozott a hekkelés - most kisebb a baj?

Nemrég egy hasonló ügyből kifolyóan napon belül 1000 dollárt zuhant a bitcoin árfolyama - akkor szintén egy koreai kereskedési platformot, a Coinrailt hekkelték meg. Az idei mélypont február elején napon belül 6000 dollár volt, de egyes tőzsdéken ez alá is lement az árfolyam. A bitcoin a februári 6000 után márciusban 6400, március vége felé 7000 dollárnál ért el helyi mélypontot, a Coinrail feltörése után tört meg az emelkedő sorozat.

Elemzők szerint 6000-7000 dollár körül erős ellenállások vannak az árfolyamban, talán ennek köszönhető, hogy az újabb hekkelés híre sokkal kisebb mozgást hozott az árfolyamban: szerda reggel 2 százalékos esést követően 6600 dollárig esett csak a bitcoin jegyzése.

Az is igaz, hogy ez már a sokadik hasonló eset, és a bitcoin eddig mindet túlélte - talán kezdenek beletörődni a felhasználók a kockázatba.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nagyot esett a Mol és a Telekom, a forint is gyengült

Nagyot esett a Mol és a Telekom, a forint is gyengült

A csütörtöki nagy emelkedés után Amerikában csak a Nasdaqon kezdődött korrekció, miközben Európában egész nap kitartott az emelkedés, egyedül a pesti börze esett komolyabban a címbeli papíroknak köszönhetően. Nagyot emelkedett az Opus az éves mélypontról, esett a Waberer’s.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Még hogy válság? Most kell elkezdeni bevásárolni!

    2018. szeptember 20., 12:30
    Még hogy válság? Most kell elkezdeni bevásárolni!

    A Generali Alapkezelő sajtóebéd keretében számolt be stratégiájáról, idei évéről, jövőbeni terveiről. A cég nyit a vagyonkezelés felé, a tőkepiacokon pedig úgy látja, hogy az amerikai rali kitart még, az európai tőzsdék és a feltörekvő piacok pedig egyenesen beszállási pontot kínálnak.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?