Hirdetés
Hirdetés

Köhécsel a Daimler motorja, 318 felett az euró/forint

Eidenpenz József, 2019. február 06., 19:12

Donald Trump nagy beszéde nem sok jót hozott a tőzsdei árfolyamokra, az indexek szerény mínuszban vannak. Rossz eredményeket tett közzé a Samsung és a Daimler. A forint gyengült, 318 felett az euró, két brókercég szerint is szabad az út 321-ig. A Zwack jó negyedéve várhatóan csak átmeneti lesz, tovább száguld az Autowallis.

Az amerikai néphez intézett beszédében Donald Trump csak szavakban volt a nemzeti egység híve, egyébként mereven ragaszkodott korábbi álláspontjához, például a mexikói falhoz. Ez újabb költségvetési leállás rémét vetíti előre. Ez húzta ma vissza főleg a tőzsdei kommentárok szerint az indexeket.

A német ipari megrendelésállomány is rosszabb lett a vártnál. Európában a német DAX 0,4, a párizsi CAC és a brit FTSE 100 pedig 0,1 százalékkal esett. Az USA-ban a főbb indexek hasonló, 0,1-0,4 százalékos mínuszban mozognak.

Hirdetés

Itthon a BUX index 0,3 százalékkal emelkedni tudott, az OTP húzta, amely egy százalékkal 11 470-re ment fel. A Mol 0,4 százalékkal 3246-ra, az Autowallis 3,4 százalékkal 214-re ment fel. A Richter 1,1 százalékkal esett, a Plotinus több, mint kilenccel.

További árfolyamok itt láthatók

Mi lesz veled, forint?

A forint gyengült ma, egy forinttal drágult az euró 318,70-re. A Concorde Értékpapír szakemberei úgy vélik, a forint árfolyamát az határozza majd meg elsősorban, mit cselekszik az MNB. Szembe megy-e a világ nagy jegybankjaival, vagy sem. Erről és más tőkepiaci véleményekről ma itt írtunk bővebben.

Az Erste Befektetési technikai elemzői hírlevele szerint megtörtént a fordulat az euró/forint árfolyamban 315-nél. “Ami azt mutathatja, hogy egyre több piaci szereplő véli úgy, hogy az elkövetkező hónapokban még korai érdemi szigorításra számítani a magyar jegybanktól. A kurzus a mai napon már a 318,1-es technikai szintet is áttörte, ezzel 321-ig nyílt meg az út” – írták.

Jön a 321?

Hasonlóan vélekedik az Equilor Befektetési is. “A 318-as szint felett az euró-forint jegyzése, amennyiben a szint áttörése szignifikáns lesz, azaz felette zárunk, és holnap délelőtt sem korrigál vissza alá az árfolyam, folytatódhat az emelkedés a 320,50-321,00-es szintek irányába” – írták ma. Várakozásuk szerint ott adódhat ismét kedvező forintvételi lehetőség.

Zwack, Siemens, Daimler

Mámoros negyedév után jöhet a másnap a Zwacknál – írta a KBC Equitas. A jogszabályi változások miatt alaposan betáraztak a cég partnerei év végén alkoholból, ez volt a növekedés fő motorja. Ám a közeli jövő miatt fájhat a feje a részvényeseknek, komoly visszaesést jósol a jövő évi eredményszámok tekintetében a menedzsment.

Ahogy azt sokan várták, a Siemens és az Alstom fúzióját hivatalosan is visszadobták az EU hatóságai. A német cég részvénye egy százalékkal esett, a francia konszerné négy százalékkal emelkedett ma. A német DAX indexet azonban főleg a Daimler fékezte, az autógyártó nyeresége és várható osztaléka egyaránt elmaradt a várakozásoktól. Bár a KBC Equitas szerint az osztalék még mindig vonzó.

Félmilliárdos GE-üzlet

A General Electric egy, a cég méretéhez képest kisebb, de ígéretes hadiipari megrendeléssel lepte meg a részvényeseit. A papír kissé esik, igaz, tegnap már felment négy százalékkal.

A Samsung csökkenő bevételekről és eredményről, a telefonok iránti kereslet mérséklődéséről számolt be. Az ázsiai piacok egy része azonban még mindig zárva van a Holdújév miatt, így Kína és Korea is. A Samsung részvénye így még nem reagált a jelentésre.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Tőzsde és munkahelyek: Jó az a magyaroknak, ha a Tesla Berlinben termel?

Tőzsde és munkahelyek: Jó az a magyaroknak, ha a Tesla Berlinben termel?

A Tesla bejelentése a berlini “gigagyár” felépítéséről még a németeket is megosztja. Ami pedig rossz a német autógyáraknak, az nem lehet túl jó a magyaroknak sem. Más szempontból viszont csökkenni látszik a kereslet a cég járműveire, miközben a részvény árfolyama egyre közelebb kerül a mindenkori csúcshoz.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?