Hirdetés
Hirdetés

Ma a Richter omlott össze, elhagyta magát a forint is

Fellegi Tamás, 2018. február 09., 18:30

A héten minden nap akadt valamilyen drámai tőzsdei esemény, ma a Richter zuhant 6,5 százalékkal. A Mol is kapott rendesen, sziklaszilárd viszont az OTP. Amerika a tegnap újabb nagy zuhanás után ma nagy pluszban indított, de ez napközben elfogyóban volt. Szakadatlanul zuhan az olaj, újra lejjebb került az arany is, idei mélypontján a forint.

Igazán izgalmas héten vagyunk túl, a korábbi, több mint egy éves szakadatlan emelkedést időszerű korrekció követte a tőzsdéken, de akkora, hogy lényegében összeomlásnak tűnik. Mindazonáltal komoly szintek nem sérültek, eddig még az emelkedő trend sem tört meg, a következő hetek kérdése, hogy megelégszik-e ennyivel a piac.

Európa ma egy százalék fölötti mértékben esett, legnagyobb mértékben a francia index, 1,7 százalékkal. A DAX 12 ezer ponthoz közeledve komoly támasz szinthez ért, nagyon rossz hangulat kellene ahhoz, hogy ezt letörje.

Hirdetés

A BUX 1,44 százalékkal került lejjebb 38 230 pontig, de ezt legnagyobb részt a 6 és fél százalékkal 5985 forintig zuhanó Richter okozta. A gyógyszergyárral kapcsolatban rossz hír látott napvilágot egyik fontos készítményével kapcsolatban, de hozzá kell tenni, hogy máshol is adták ma a gyógyszerszektor papírjait, így a két hatás összeadódhatott.

A Mol, amely már tegnap is megroggyant, majd ma nagy mélységeket nézett meg napközben, végül csak 1 százalékkal esett 2858 forintig. Remekül viselkedett viszont az OTP, amit szépen tart a 11 ezer forintos szint, és ma még emelkedni is tudott 80 forinttal, 11 200-ig.

Óriási, egy milliárdos forgalma volt az Appeninnek, amely tegnap is, ma is újabb ingatlanok megvásárlásáról számolt be, fel is szaladt a papír 720 forintig, de zárásra visszaesett 663-ra, ami alig több mint az előző napi záróár.

WTI olaj, több napos esés
WTI olaj, több napos esés

Tovább esik az olajár, a WTI immár 60 dollár alatt van, a Brent 63,50. Az arany is esik, 1316 dollárt adnak érte. Meglehetősen rossz formában a forint: 312,50 az euróhoz képest.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Emiatt tör ki újból a hidegháborús hangulat?

Emiatt tör ki újból a hidegháborús hangulat?

Az amerikai kormány visszavonta Kína felé tett meghívását a világ legnagyobb haditengerészeti gyakorlatára. A döntés azután született, hogy Peking újabb rakétákat telepített a Dél-kínai-tenger partjainál. A két hatalom kapcsolata egyre intenzívebb versenybe vált, Washington szerint a kommunista vezetés titkolózik folyamatos fegyverkezéséről, Peking szerint ez már-már a hidegháborúra emlékeztető gyanakvást bírálja.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?