Hirdetés
Hirdetés

Széttépték az OTP-t, elszállt az olajár

Fellegi Tamás, 2018. május 14., 18:52

A Mol és a Richter is sokat emelkedett, elszállt a BUX. Mindeközben az európai tőzsdéken nem történt semmi, Amerika csendesen emelkedik. Elszállt az olajár is, az amerikai típusok azonban lemaradtak, ott nagy a túlkínálat. A forint továbbra is vézna.

A nap eseménye az OTP 4 százalékos emelkedése, ekkora mozgást igen ritkán tesz egy nap alatt a bankpapír. 11 400 lett a záróár, ezzel vastagon visszament a fontos 11 ezer forintos szint fölé, újra él a kitörés.

OTP, egy év
OTP, egy év

A Mol 2 százalékot emelkedett 2868 forintig, a Richter 2,3-at 5535 forintig, a Telekom 5,5 százalékos esése csak az osztalék lekerülésének köszönhető, a papír 424 forinton zárt. Összességében a BUX két és fél százalékkal került feljebb 38 600 pontig.

Hirdetés

Míg a BÉT szárnyalt, Európában a fű se nőtt, Amerikában viszont a Nasdaq erősödik szépen, fél százalékkal, miközben az S&P 500 kisebb mértékben, 0,3 százalékkal van feljebb 2735 ponton.

A reggel még visszaesőben lévő Brent típusú olaj nagyot ugrott 78 dolláros új négy éves csúcsig, a WTI viszont egyre jobban lemarad tőle, 71 dollárt ér. Ez nem meglepő, miután az amerikai olajkínálat ezen az áron szint végtelen, az Egyesült Államok rövidesen megelőzheti Oroszországot és Szaúd-Arábiát, és a világ legnagyobb kitermelője lehet, hála a palaolajnak.

Brent olaj, 5 év
Brent olaj, 5 év

A forint tartósan gyengélkedik: 315,50 eurónként.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Trump mindent elnéz tavalyi legfőbb ellenségének

Trump mindent elnéz tavalyi legfőbb ellenségének

Ráér, közölte Donald Trump Észak-Korea nukleáris leszerelését illetően. Semmi sietség, semmi kapkodás, határidő nincs. Mit szól vajon ehhez Japán, Dél-Korea, sőt Guam és Hawaii, ahol már polgári védelmi gyakorlat, sőt téves atomháborús riasztás is volt már? És ha Kim rezsimjéval ilyen elnéző az elnök, Iránnal miért nem az?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?