Hirdetés
Hirdetés

Széttépték az OTP-t, elszállt az olajár

Fellegi Tamás, 2018. május 14., 18:52

A Mol és a Richter is sokat emelkedett, elszállt a BUX. Mindeközben az európai tőzsdéken nem történt semmi, Amerika csendesen emelkedik. Elszállt az olajár is, az amerikai típusok azonban lemaradtak, ott nagy a túlkínálat. A forint továbbra is vézna.

A nap eseménye az OTP 4 százalékos emelkedése, ekkora mozgást igen ritkán tesz egy nap alatt a bankpapír. 11 400 lett a záróár, ezzel vastagon visszament a fontos 11 ezer forintos szint fölé, újra él a kitörés.

OTP, egy év
OTP, egy év

A Mol 2 százalékot emelkedett 2868 forintig, a Richter 2,3-at 5535 forintig, a Telekom 5,5 százalékos esése csak az osztalék lekerülésének köszönhető, a papír 424 forinton zárt. Összességében a BUX két és fél százalékkal került feljebb 38 600 pontig.

Hirdetés

Míg a BÉT szárnyalt, Európában a fű se nőtt, Amerikában viszont a Nasdaq erősödik szépen, fél százalékkal, miközben az S&P 500 kisebb mértékben, 0,3 százalékkal van feljebb 2735 ponton.

A reggel még visszaesőben lévő Brent típusú olaj nagyot ugrott 78 dolláros új négy éves csúcsig, a WTI viszont egyre jobban lemarad tőle, 71 dollárt ér. Ez nem meglepő, miután az amerikai olajkínálat ezen az áron szint végtelen, az Egyesült Államok rövidesen megelőzheti Oroszországot és Szaúd-Arábiát, és a világ legnagyobb kitermelője lehet, hála a palaolajnak.

Brent olaj, 5 év
Brent olaj, 5 év

A forint tartósan gyengélkedik: 315,50 eurónként.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Az összeomlás szélén: pofátlan csalás történt a választásokon?

Az összeomlás szélén: pofátlan csalás történt a választásokon?

Igazából senki sem kételkedett abban, hogy Nicolás Maduro a hétvégén választást fog nyerni Venezuelában. Viszont az enyhén szólva is gyanús körülmények közt lezajlott voksolásnak komoly következményei lehetnek: az Egyesült Államok már az olajipar elleni szankciókkal is fenyeget.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?