Hirdetés
Hirdetés

Új részvénnyel kereskedhetünk a tőzsdén, új piacon

Fellegi Tamás, 2018. december 04., 11:00
Cimkék
BÉT
, Richter
, Xtend
, Megakrán

Mai nappal aktívvá vált a BÉT Xtend piaca, elsőként a Megakrán részvényeivel lehet kereskedni rajta. Az európai piacok gyengélkednek, noha tegnap Amerika magasan zárt. Tovább csökkent a 10 éves amerikai kötvényhozam.

A Megakrán kereskedésének elindítása ünnepélyes becsengetéssel. Forrás: BÉT
A Megakrán kereskedésének elindítása ünnepélyes becsengetéssel. Forrás: BÉT

Ünnepélyes kereskedésindító csengetéssel kezdte meg első kereskedési napját a Budapesti Értéktőzsde középvállalati igényekre szabott Xtend piacán a platformon elsőként megjelenő vállalat, az emeléstechnikai megoldásokkal foglalkozó Megakrán Nyrt. A Megakrán novemberben hozta meg közgyűlésén a zártkörű tőkeemelésről szóló döntést, amelynek során újonnan kibocsátott részvényeket regisztrált a BÉT Xtend piacára. A tranzakcióban, amelynek összértéke 678 millió forint volt, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap 40 százalékos mértékben, az egyéb intézményi és magánbefektetők mintegy 30-30 százalékos mértékben vettek részt.

A részvény induló ára 3702 forint. A BÉT vezető részvényei ma alig mozdulnak: a Richter teljesen ledolgozta reggeli gyengélkedését, az OTP és a Telekom kismértékben emelkedik 11 720 illetve 452 forintig, a Mol alig mozdul.

Hirdetés

Európában ma kisebb, fél százalék alatti mínuszok mutatkoznak a tegnapi jelentős amerikai emelkedés után, ahol az S&P 500 index egy százalékkal emelkedett 2790 forintig, ezzel átugrotta a 200 napos (piros) és az 50 napos (kék) mozgóátlagot egyaránt. Novemberben volt már egy ilyen nap, amikor a 200 napos fölé került, akkor lefordult utána a piac, most természetesen nyitott kérdés, hogy megkapaszkodik-e fölötte.

S&P 500
S&P 500

A Nasdaq Composite másfél százalékkal emelkedett, viszont nem érte el a 200 napos mozgóátlagot, ami érthető is, hisz főként a nagy technológiai, internetes részvények estek sokat október eleje óta, ezek a Nasdaq-on meghatározók. Az ár a kékkel jelzett 50 napos mozgóátlagon állt meg, amely épp keresztezte a 200 napost lefelé, ami az eső trend indulásának jele szokott lenni.

Nasdaq Composite
Nasdaq Composite

Az eső trend folytatódása ellen szól ugyanakkor a 10 éves amerikai államkötvény hozamának további csökkenése 2,95 százalékig. Mindenesetre izgalmas hónap ígérkezik az amerikai piacokon, sokan Mikulás-ralit várnak.

10 éves amerikai államkötvény hozama
10 éves amerikai államkötvény hozama
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Összeomlottak az államkötvényhozamok

Összeomlottak az államkötvényhozamok

Váratlanul újra pánikszerű vétel bontakozott ki a fejlett európai országok államkötvényeinek piacán: az árak megemelkedtek, a hozamok nagyot zuhantak. A pánikot egy, a vártnál rosszabb eurózónás adat okozta, amelyik jobban megnézve nem is olyan rossz, de olyan méretű a pesszimizmus, hogy a bolhát is elefántnak látják.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • 5 százalékos kamat Magyarországon, de mi lesz az ingatlanárakkal?

    2019. április 13., 20:01
    5 százalékos kamat Magyarországon, de mi lesz az ingatlanárakkal?

    Az utóbbi időben gyorsan emelkednek a lakosság által elérhető kockázatmentes hozamok az állampapírok emelkedő kamatának köszönhetően, immár lényegében elértük az 5 százalékot. Ez már lassan versenyképes lesz az ingatlankiadással elérhető hozammal, lehet hogy emiatt fog kipukkadni az ingatlanpiaci lufi?

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Az Európai Parlament megszavazta az óraátállítás eltörlését. Ön szerint a téli vagy a nyári időszámítás maradjon érvényben Magyarországon 2021-től?