Hirdetés
Hirdetés

Új részvénnyel kereskedhetünk a tőzsdén, új piacon

Fellegi Tamás, 2018. december 04., 11:00
Cimkék
BÉT
, Richter
, Xtend
, Megakrán

Mai nappal aktívvá vált a BÉT Xtend piaca, elsőként a Megakrán részvényeivel lehet kereskedni rajta. Az európai piacok gyengélkednek, noha tegnap Amerika magasan zárt. Tovább csökkent a 10 éves amerikai kötvényhozam.

A Megakrán kereskedésének elindítása ünnepélyes becsengetéssel. Forrás: BÉT
A Megakrán kereskedésének elindítása ünnepélyes becsengetéssel. Forrás: BÉT

Ünnepélyes kereskedésindító csengetéssel kezdte meg első kereskedési napját a Budapesti Értéktőzsde középvállalati igényekre szabott Xtend piacán a platformon elsőként megjelenő vállalat, az emeléstechnikai megoldásokkal foglalkozó Megakrán Nyrt. A Megakrán novemberben hozta meg közgyűlésén a zártkörű tőkeemelésről szóló döntést, amelynek során újonnan kibocsátott részvényeket regisztrált a BÉT Xtend piacára. A tranzakcióban, amelynek összértéke 678 millió forint volt, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap 40 százalékos mértékben, az egyéb intézményi és magánbefektetők mintegy 30-30 százalékos mértékben vettek részt.

A részvény induló ára 3702 forint. A BÉT vezető részvényei ma alig mozdulnak: a Richter teljesen ledolgozta reggeli gyengélkedését, az OTP és a Telekom kismértékben emelkedik 11 720 illetve 452 forintig, a Mol alig mozdul.

Hirdetés

Európában ma kisebb, fél százalék alatti mínuszok mutatkoznak a tegnapi jelentős amerikai emelkedés után, ahol az S&P 500 index egy százalékkal emelkedett 2790 forintig, ezzel átugrotta a 200 napos (piros) és az 50 napos (kék) mozgóátlagot egyaránt. Novemberben volt már egy ilyen nap, amikor a 200 napos fölé került, akkor lefordult utána a piac, most természetesen nyitott kérdés, hogy megkapaszkodik-e fölötte.

S&P 500
S&P 500

A Nasdaq Composite másfél százalékkal emelkedett, viszont nem érte el a 200 napos mozgóátlagot, ami érthető is, hisz főként a nagy technológiai, internetes részvények estek sokat október eleje óta, ezek a Nasdaq-on meghatározók. Az ár a kékkel jelzett 50 napos mozgóátlagon állt meg, amely épp keresztezte a 200 napost lefelé, ami az eső trend indulásának jele szokott lenni.

Nasdaq Composite
Nasdaq Composite

Az eső trend folytatódása ellen szól ugyanakkor a 10 éves amerikai államkötvény hozamának további csökkenése 2,95 százalékig. Mindenesetre izgalmas hónap ígérkezik az amerikai piacokon, sokan Mikulás-ralit várnak.

10 éves amerikai államkötvény hozama
10 éves amerikai államkötvény hozama
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ereszt az ingatlanlufi a világ legészakibb fővárosában

Ereszt az ingatlanlufi a világ legészakibb fővárosában

Izland a maga kis népességével és alapvetően igen nagy jólétével elhíresült arról, hogy 10 éve, a válság idején bankjai összeomlottak. Szó sincs arról azonban, hogy az ország elszegényedett volna: nagyobb a jólét, mint Európa legtöbb országában. Be is indult egy újabb ingatlanmánia, de most kezdenek az építők nyakán maradni az új lakások.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?