", "image":[ "https://privatbankar.hu/i/4/a/8/2/1/b/a/f/a/6/2/9/f/a/5/6/1/3/2/0/eljott-az-ideje-a-szemelyi-kolcsonoknek-te-mire-varsz_facebook.jpg" ], "datePublished":"2018-05-15T12:10:00+02:00" }
5p

Mi legyen a pénzünkkel? Tegyük állampapírba? Részvénybe? Ingatlanba? Kriptóba?
A befektetésektől a vagyonkezelésig - újra itt a Klasszis Klub Live!

Jöjjön el személyesen, találkozzon neves szakértőkkel vagy csatlakozzon online!

2024. március 27. 17:00

Részletek és jelentkezés itt!

A korábbiakhoz képest kedvezőbb környezetben juthatunk napjainkban kölcsönhöz, megvalósítva ezzel a régóta dédelgetett elképzeléseinket: minden feltétel optimálisnak tűnik a hitelfelvételhez. A szabadon felhasználható pénzösszeghez akár 24 órán belül is hozzájuthatnak az ügyfelek.

Jó ideje történelmi mélyponton van a magyar alapkamat, ami azt jelenti, hogy a kölcsönök, fogyasztási hitelek kamata sosem látott mélységbe ereszkedett: rendkívül olcsón juthatunk személyi kölcsönhöz is. Mindeközben a bérek is végre emelkedésnek indultak, az elmúlt időszakban esetenként kétszámjegyű reálbér-növekedést is láttunk – ez azt jelenti, hogy a fizetések még az infláció hatását beleszámolva is sokkal magasabbak lettek, mint évekkel ezelőtt.

A kedvező kondíciójú hitelek alacsonyabb törlesztőrészleteket jelentenek, amit ráadásul a korábbinál magasabb bérekből kell kigazdálkodni; a válság elmúltával a munkanélküliség is lényegesen kisebb fenyegetést jelent, sokkal inkább munkaerőhiányról beszélhetünk Magyarországon – ahelyett, hogy a munkánk elvesztésétől kellene tartani, nagyobb eséllyel találhatunk a jelenleginél jobb fizetéssel járó pozíciót. Érthető, hogy a válság éveit követő pangás után megélénkült a kereslet a fogyasztási hitelek iránt: a banki statisztikák szerint sokan valósítják, valósítanák meg terveiket hitelből.

„Az MKB-nál is látjuk azt a piaci tendenciát, hogy a személyi kölcsönök egyre keresettebbek. A bank országos fiókhálózatában több mint kétszer annyi személyi kölcsönt folyósítottunk a tavalyi évben, mint 2016-ban. A rendkívül népszerű, kedvező feltételekkel rendelkező  MKB Mosoly Személyi Kölcsön termékünk iránti kereslet 2018 első hónapjaiban is töretlen. Azt gondolom, a személyi kölcsönök igazán nagy előnye, hogy arra költhetők, ami a hitelfelvevő számára a legfontosabb, ráadásul manapság már nagyon gyors a hitel lebonyolítása. Nemrég megkérdeztük ügyfeleinket, mire használják leginkább a személyi hitelt.  A legtöbben lakásfelújításhoz, -korszerűsítéshez, illetve járművásárláshoz veszik igénybe a terméket” – mondta el Veisz Ákos, az MKB Stratégia és Üzleti Szolgáltatások ügyvezető igazgatója.

Természetesen továbbra is fontos, hogy körültekintően, óvatosan nyújtózkodjuk a pénzügyeinkben is; ebben a pénzügyi felügyelet is segít, a szabályozás finomhangolásával több olyan intézkedés is született, ami a túlzott eladósodástól védi meg a fogyasztókat. A mostani körülmények már jóval kedvezőbb együttállást jelentenek azonban azoknak, akik szeretnék régóta félretett álmaikat valóra váltani, és nem akarnak éveket várni arra, hogy sikerüljön összespórolni a pénzt a lakás felújítására, egy emlékezetes nyaralásra vagy akár egy álomesküvőre.

A tavasz, a kora nyár beköszöntével ráadásul mindennek szezonja is van: ilyenkor gondolnak a legtöbben arra, hogy szebbé tegyék lakókörnyezetüket, csinosítsák a nyaralójukat, rendezzék a kertet – ahogy a nyaralás megszervezésének is eljött az ideje, vagy egy hangulatos, szabadtéri nyári esküvő előkészületeit is a következő hetekben érdemes elkezdeni.

A tökéletes időzítésben a személyi kölcsönök sokat segíthetnek: ma már akár 24 órán belül is hozzájuthatunk a pénzhez, ami segít terveink megvalósításában. Ez azt jelenti, hogy miután kinéztük a legszimpatikusabb nyaralást, az álomesküvő helyszínét vagy épp rátaláltunk arra az autóhirdetésre, ami pontosan megfelel céljainknak, olyan rövid időn belül rendelkezésre állhat a szükséges pénz, mint korábban még sosem.

„A hiánytalanul benyújtott dokumentáció esetén, rövid bírálati idővel akár 24 órán belüli folyósítást vállalunk, melyhez mindössze egyszer szükséges a fiókot felkeresnie ügyfeleinknek. Az MKB Bank Magyarországon élen jár számos digitális banki fejlesztésben, a sok közül csak egyet említve: a mobilalkalmazásunknál nem csupán a hazai banki piacon álltunk elő úttörő megoldással, hanem egész Európában az elsők között vagyunk az arcfelismerésre épülő azonosítással. A személyikölcsön-igénylés folyamatának modernizálásán is dolgozunk” – mondta Veisz Ákos.

A személyi kölcsönöknél persze léteznek valamivel olcsóbb hitelek is: a jelzálogfedezetű hitelek azonban több utánajárást igényelnek. Mivel azonban a kamatok most minden hiteltípusnál a korábbiakhoz képest alacsonyabb szinten vannak, az ingatlanfedezettel elérhető árelőny sem olyan jelentős, mint korábban – arról nem is beszélve, hogy nem feltétlenül áll rendelkezésre minden esetben olyan ingatlan, ami fedezetként felajánlható a banknak.

A személyi kölcsön nagy előnye az is, hogy felhasználásuk teljesen szabad: nincs megkötve a kezünk, arra fordítjuk a pénzt, amire akarjuk. Ha autót akarunk venni, vehetünk hozzá négy friss nyári gumit vagy épp egy modern hangrendszert; a lakásfelújításnál sincs megszabva, hogy milyen jellegű munkálatokra fordíthatjuk a felvett hitelt, vehetünk akár konyhai gépeket vagy épp kerti berendezéseket is a pénzből. Az összeget bárhol elkölthetjük, nincs kijelölt bolt vagy kereskedő – nem kell egy áruhitel- vagy autóhitel-ajánlat miatt esetleg olyan kereskedőt választanunk, ahol egyébként drágábban adják a kiválasztott árut, vagy nem pont olyan terméket árulnak, mint amire vágyunk.

Az MKB honlapján található kalkulátor segítségével kiszámolhatjuk, milyen törlesztőrészletet kell fizetnünk adott hitelösszeg és futamidő esetén – 1 millió forint 4 éves futamidő mellett például már havi 25 325 forintért is elérhető; érdemes kalkulálni és böngészni a feltételeket.

Az MKB-nál elérhető személyi kölcsönök részletes feltételei ezen és ezen a linken érhetőek el.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Személyes pénzügyek Akár 7 milliót is bukhatunk egy rosszul kiválasztott hitelen
Privátbankár.hu | 2024. március 12. 10:09
Mutatjuk, mennyit kell most fizetni havonta egy lakáshitelért, hatalmas különbségek vannak. És nem mindenkinek ugyanaz a bank adhatja a legjobb ajánlatot.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! 2024 tavasz - 1. forduló
Privátbankár.hu | 2024. március 12. 07:00
Mit tudsz a pénzügyekről? Itt a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! 2024 tavaszi diákverseny 1. fordulója a gimnáziumok diákjainak!
Személyes pénzügyek Mennyit ér egy Kossuth-fotó?
Kenessei András | 2024. március 9. 18:26
Ezt a kérdést igazán nem könnyű megválaszolni, hiszen nagyon sok, előzetes feltétele van. Csak néhány, kisegítő kérdést tegyünk fel hozzá! Milyen fotó? Mikor készült? Ki fotózta? Milyen állapotban van (mármint a kép)? Hol és hogyan lehet hozzáférni? És így tovább. Úgyhogy mindenekelőtt adjuk meg a választ könnyítő információt: ez a fotó árverési anyag, az antikvarium.hu 21. online árverésén volt hozzáférhető 222 további tétel társaságában. E tételek kivétel nélkül dedikált könyvek, kéziratok és fényképek voltak, és kivétel nélkül elkeltek.
Személyes pénzügyek Rövid távon megelőzték a bankbetétek az állampapírokat
Privátbankár.hu | 2024. március 8. 10:14
Az állampapírok korábban legyőzhetetelen befektetési formának tűntek. Azonban a csökkenő infláció alaposan átrendezte a viszonyokat.
Személyes pénzügyek Jobban keresik a magasabb összegű lakástakarékokat
Privátbankár.hu | 2024. március 7. 17:16
Az ügyfelek több mint 61 százaléka a lehető legmagasabb összegben, vagyis havi 50 ezer forintos konstrukcióval indít lakástakarékot az Online Navigátor Kft. adatai szerint, akik az általuk közvetített Erste lakástakarék szerződések megoszlását mutatja be.
Személyes pénzügyek Sérül az Alaptörvényben biztosított szociális biztonsághoz való jog
Privátbankár.hu | 2024. március 7. 11:02
A csökkenő népességszám és a társadalom idősödése miatt egyre nagyobb terhet jelent az aktív korú lakosságnak az időskori ellátórendszer fenntartása. Míg 1980-ban 20,9 százalék, addig 2022-ben már 31,7 százalék volt az időskorú népesség aktív korú népességhez viszonyított aránya. Folytatódik laptársunk, szintén a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Piac&Profit, valamint az Oltalom Rádió közös műsora, a Nyugdíjszerviz Dr. Farkas Andrással és Karácsony Mihállyal. Magyarország első szolgáltató podcastja, ahol minden érintett választ kaphat kérdéseire. Egy műsor, amelynek témái előbb-utóbb minden családban előkerülnek.
Személyes pénzügyek Eddig hatalmas bukta a kormány családtámogatási csodafegyvere
Privátbankár.hu | 2024. március 4. 13:54
Januárban nagyon felpörögtek a lakáshitelek, a babaváró támogatás viszont csúnyán visszaesett a megemelt hitelösszeg dacára. A személyi kölcsönök csúcsot döntöttek, a bankszámlák egyenlege viszont bezuhant. Egyre kisebb a különbség a lakossági hitel- és betétállomány között - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
Személyes pénzügyek Több ezer magyar ügyfél lehet bajban egy külföldi biztosító miatt - figyelmeztetést adott ki az MNB
Privátbankár.hu | 2024. március 4. 11:47
Már rég visszavontán a szlovák biztosító tevékenységi engedélyét, de sok magyar ügyfél továbbra is fizeti a díjakat.
Személyes pénzügyek Lakásbiztosítás féláron? Itt vannak a legnagyobb kedvezmények, összegyűjtve
Privátbankár.hu | 2024. március 4. 07:06
A márciusi kampányban vannak cégek, ahol 40-50 százalékos kedvezményt is el lehet érni.
Személyes pénzügyek Most érdemes megnéznie, mennyit kaphat az eurójáért
Privátbankár.hu | 2024. február 29. 18:23
Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtökön a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG