Hirdetés
Hirdetés

Eljött az ideje a személyi kölcsönöknek – te mire vársz?

2018. május 15., 12:10

A korábbiakhoz képest kedvezőbb környezetben juthatunk napjainkban kölcsönhöz, megvalósítva ezzel a régóta dédelgetett elképzeléseinket: minden feltétel optimálisnak tűnik a hitelfelvételhez. A szabadon felhasználható pénzösszeghez akár 24 órán belül is hozzájuthatnak az ügyfelek.

Jó ideje történelmi mélyponton van a magyar alapkamat, ami azt jelenti, hogy a kölcsönök, fogyasztási hitelek kamata sosem látott mélységbe ereszkedett: rendkívül olcsón juthatunk személyi kölcsönhöz is. Mindeközben a bérek is végre emelkedésnek indultak, az elmúlt időszakban esetenként kétszámjegyű reálbér-növekedést is láttunk – ez azt jelenti, hogy a fizetések még az infláció hatását beleszámolva is sokkal magasabbak lettek, mint évekkel ezelőtt.

A kedvező kondíciójú hitelek alacsonyabb törlesztőrészleteket jelentenek, amit ráadásul a korábbinál magasabb bérekből kell kigazdálkodni; a válság elmúltával a munkanélküliség is lényegesen kisebb fenyegetést jelent, sokkal inkább munkaerőhiányról beszélhetünk Magyarországon – ahelyett, hogy a munkánk elvesztésétől kellene tartani, nagyobb eséllyel találhatunk a jelenleginél jobb fizetéssel járó pozíciót. Érthető, hogy a válság éveit követő pangás után megélénkült a kereslet a fogyasztási hitelek iránt: a banki statisztikák szerint sokan valósítják, valósítanák meg terveiket hitelből.

„Az MKB-nál is látjuk azt a piaci tendenciát, hogy a személyi kölcsönök egyre keresettebbek. A bank országos fiókhálózatában több mint kétszer annyi személyi kölcsönt folyósítottunk a tavalyi évben, mint 2016-ban. A rendkívül népszerű, kedvező feltételekkel rendelkező  MKB Mosoly Személyi Kölcsön termékünk iránti kereslet 2018 első hónapjaiban is töretlen. Azt gondolom, a személyi kölcsönök igazán nagy előnye, hogy arra költhetők, ami a hitelfelvevő számára a legfontosabb, ráadásul manapság már nagyon gyors a hitel lebonyolítása. Nemrég megkérdeztük ügyfeleinket, mire használják leginkább a személyi hitelt.  A legtöbben lakásfelújításhoz, -korszerűsítéshez, illetve járművásárláshoz veszik igénybe a terméket” – mondta el Veisz Ákos, az MKB Stratégia és Üzleti Szolgáltatások ügyvezető igazgatója.

Természetesen továbbra is fontos, hogy körültekintően, óvatosan nyújtózkodjuk a pénzügyeinkben is; ebben a pénzügyi felügyelet is segít, a szabályozás finomhangolásával több olyan intézkedés is született, ami a túlzott eladósodástól védi meg a fogyasztókat. A mostani körülmények már jóval kedvezőbb együttállást jelentenek azonban azoknak, akik szeretnék régóta félretett álmaikat valóra váltani, és nem akarnak éveket várni arra, hogy sikerüljön összespórolni a pénzt a lakás felújítására, egy emlékezetes nyaralásra vagy akár egy álomesküvőre.

A tavasz, a kora nyár beköszöntével ráadásul mindennek szezonja is van: ilyenkor gondolnak a legtöbben arra, hogy szebbé tegyék lakókörnyezetüket, csinosítsák a nyaralójukat, rendezzék a kertet – ahogy a nyaralás megszervezésének is eljött az ideje, vagy egy hangulatos, szabadtéri nyári esküvő előkészületeit is a következő hetekben érdemes elkezdeni.

A tökéletes időzítésben a személyi kölcsönök sokat segíthetnek: ma már akár 24 órán belül is hozzájuthatunk a pénzhez, ami segít terveink megvalósításában. Ez azt jelenti, hogy miután kinéztük a legszimpatikusabb nyaralást, az álomesküvő helyszínét vagy épp rátaláltunk arra az autóhirdetésre, ami pontosan megfelel céljainknak, olyan rövid időn belül rendelkezésre állhat a szükséges pénz, mint korábban még sosem.

„A hiánytalanul benyújtott dokumentáció esetén, rövid bírálati idővel akár 24 órán belüli folyósítást vállalunk, melyhez mindössze egyszer szükséges a fiókot felkeresnie ügyfeleinknek. Az MKB Bank Magyarországon élen jár számos digitális banki fejlesztésben, a sok közül csak egyet említve: a mobilalkalmazásunknál nem csupán a hazai banki piacon álltunk elő úttörő megoldással, hanem egész Európában az elsők között vagyunk az arcfelismerésre épülő azonosítással. A személyikölcsön-igénylés folyamatának modernizálásán is dolgozunk” – mondta Veisz Ákos.

A személyi kölcsönöknél persze léteznek valamivel olcsóbb hitelek is: a jelzálogfedezetű hitelek azonban több utánajárást igényelnek. Mivel azonban a kamatok most minden hiteltípusnál a korábbiakhoz képest alacsonyabb szinten vannak, az ingatlanfedezettel elérhető árelőny sem olyan jelentős, mint korábban – arról nem is beszélve, hogy nem feltétlenül áll rendelkezésre minden esetben olyan ingatlan, ami fedezetként felajánlható a banknak.

A személyi kölcsön nagy előnye az is, hogy felhasználásuk teljesen szabad: nincs megkötve a kezünk, arra fordítjuk a pénzt, amire akarjuk. Ha autót akarunk venni, vehetünk hozzá négy friss nyári gumit vagy épp egy modern hangrendszert; a lakásfelújításnál sincs megszabva, hogy milyen jellegű munkálatokra fordíthatjuk a felvett hitelt, vehetünk akár konyhai gépeket vagy épp kerti berendezéseket is a pénzből. Az összeget bárhol elkölthetjük, nincs kijelölt bolt vagy kereskedő – nem kell egy áruhitel- vagy autóhitel-ajánlat miatt esetleg olyan kereskedőt választanunk, ahol egyébként drágábban adják a kiválasztott árut, vagy nem pont olyan terméket árulnak, mint amire vágyunk.

Az MKB honlapján található kalkulátor segítségével kiszámolhatjuk, milyen törlesztőrészletet kell fizetnünk adott hitelösszeg és futamidő esetén – 1 millió forint 4 éves futamidő mellett például már havi 25 325 forintért is elérhető; érdemes kalkulálni és böngészni a feltételeket.

Az MKB-nál elérhető személyi kölcsönök részletes feltételei ezen és ezen a linken érhetőek el.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Komoly fejlesztések jönnek a magyarországi erdőkben

Komoly fejlesztések jönnek a magyarországi erdőkben

3,5 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatással igen jelentős, a természetjárás feltételeit javító fejlesztések kezdődnek Budapest környékén és az ország kiemelt térségeiben. Többek között kilátók és látogatóközpontok, tanösvények épülnek, megújul számos turistaház, rendbe teszik a kirándulók által használt pihenőhelyeket. A most induló, 2020 szeptemberig tartó beruházásokkal a térségek évente várhatóan több tízmillió látogatót vonzanak majd.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?