Hirdetés

Már kifizették az első babaváró milliókat - kedvezményeket ígérnek a bankok

2019. július 02., 17:35

Egyelőre nem minden kereskedelmi banktól tudjuk igényelni a 10 millió forintos babaváró kölcsönt, de vannak olyan pénzintézetek, ahol már folyósították is az első hiteleket.

A lakossági piac két meghatározó bankja, az  OTP és Erste már megkötötte az első babaváróhitel-szerződéseket. Az OTP már több ügyfelének is folyósította a szabadon felhasználható babaváró támogatást. Az első igénylések Veszprém és Zala megyéből érkeztek. Az igénylők 30 év körüliek, és mindkét esetben a maximálisan igényelhető, 10 millió forintot folyósította a hitelintézet.

Az MTI kérdésére az Erste Bankban elmondták: az indulás napján - július 1-jén - megkötötte az első babaváró hitelszerződéseket a hitelintézet. Az Ersténél a legelső hitelt egy debreceni házaspár vette fel, ők 10 millió forintot igényeltek 20 éves futamidő mellett.

Hirdetés

Pár nap múlva jöhet az igazi roham

Sorok egyelőre nincsenek a bankokban, hiszen a 3 éves folyamatos TB-jogviszony igazolását csak július elsejével lehet igényelni a járási hivatalokban és kormányablakokban, az átfutási idő pedig legfeljebb 8 nap - emlékeztet a Bank360 közleménye. Kényelmesebb lehet a folyamat, ha az igényléshez bankfióki időpontot foglalunk, ám több bank is jelezte, hogy csak a hét második felére tud már adni.

Az OTP Bank felhívja az érdeklődők figyelmét, hogy már az igényléskor hozzák magukkal a babaváró támogatáshoz szükséges társadalombiztosítási jogviszonyról szóló hatósági bizonyítványt, amelyet az illetékes megyeszékhelyen működő egészségbiztosítási pénztári feladatkörben eljáró járási hivatalok adnak ki. Ha a hatósági bizonyítvány nem áll rendelkezésre, akkor a termékről csak tájékoztatást tudnak nyújtani a fiókokban.

Az Ersténél elvégzik az előzetes hitelképesség vizsgálatot az OEP igazolás beszerzése előtt is, a kölcsönt pedig akár 60 ezer forint extra kedvezménnyel is kiegészítik.

Kedvezményekkel csábítanak a bankok

Több pénzintézet is kedvezményekkel, akciókkal várja ugyanis a babahitelt igénylőket. A Bank360 összesítése szerint például a Sberbank a szerződést kötő pároknak visszavonásig a hitelösszeg 0,5 százalékát jóváírja, ha három hónapon belül legalább két alkalommal 100 000 forint jóváírás történik a számlán. A K&H Bank 50 000 forintos jóváírást kínál azoknak az ügyfeleknek, akik 2019. július 31-ig hiánytalanul benyújtják hitelkérelmüket a bankhoz. A Raiffeisen a kezességvállalási díjból ad kedvezményt, a Gránit Bank szintén átvállalja az első három hónap kezességvállalási díját - ez 10 millió forintos hitelösszegnél 12 500 forintot jelent.

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

A Trianon-képünket is kiegészítheti a digitalizáció

A Trianon-képünket is kiegészítheti a digitalizáció

Elképzelhető, hogy a big data által kínált komplex technológiai környezet lesz az, mely lehetőséget kínál a magyar történettudomány számára, hogy a jelenlegi, a politika és diplomáciatörténeti narratívát előtérbe helyező kanonizált Trianon-kép mellé odahelyezzünk kiegészítésül egy másik, főleg a gazdaságra fókuszáló megközelítést is.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ha holnap elkészülne, beadatná magának a koronavírus elleni oltást?