Hirdetés

Neked mennyi pénzt hagyott a zsebedben a kormány? Kiszámolták

2018. szeptember 16., 08:52

Tavaly 288 milliárd forint maradt az adózóknál a családi kedvezmény miatt - viszont csak minden negyedik adózó örülhetett ennek.

Tavaly mintegy 288 milliárd forintot hagyott a kormány a családoknál, 23,5 milliárddal többet, mint 2016-ban. A családi kedvezménynek köszönhetően átlagosan 262 ezer forint adót spóroltak a szülők tavaly - számolta ki a pénzügyminiszter.

Az adózók negyede vette igénybe a családi adókedvezményt

Varga Mihály az MTI-nek adott nyilatkozatában egy kicsit ostorozta a hárommal ezelőtti kormányt is: A tavalyi 288 milliárd forintos összeg több mint húszszorosa annak, amit a balliberális kormányok az utolsó évükben adókedvezményként adtak a családoknak - mondta.

Hirdetés

A 288 milliárd forint 80 százalékával a fizetendő személyi jövedelemadót csökkentették az érintettek, a maradék összeggel pedig a járulékot.

A személyijövedelemadó-bevallások adatai szerint majd minden negyedik magánszemély csökkentette adóját a családi kedvezménnyel.

Jövőre a kétgyermekesek jobban járnak

A családi kedvezmény révén megtakarított összeg az idén meghaladhatja a 310 milliárd forintot is. 2011-től 2019-ig - az előzetes számítások szerint - 2250 milliárd forintot hagy a kormány a családoknál adó- illetve járulékkedvezmény formájában. Jövőre pedig már havi 40 ezer forint lesz a kétgyermekes szülőknél hagyott összeg.

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Megint az EU asztalára került a házi pálinka, de nem biztos, hogy lesz okunk örömre

Megint az EU asztalára került a házi pálinka, de nem biztos, hogy lesz okunk örömre

A házi pálinkafőzés annak ellenére virágkorát éri Magyarországon, hogy a kormánynak az Európai Bíróság 2014-es ítéletének folyományaként fel kellett adnia a jövedékiadó-mentességet. Egy négy évvel később előterjesztett európai bizottsági javaslat újra felcsillantotta a szeszfőzők előtt a reményt, ám ezúttal a tagállamok szintjén blokkolják hosszabb ideje a dossziét.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?