Hirdetés
Hirdetés

Neked mennyi pénzt hagyott a zsebedben a kormány? Kiszámolták

2018. szeptember 16., 08:52

Tavaly 288 milliárd forint maradt az adózóknál a családi kedvezmény miatt - viszont csak minden negyedik adózó örülhetett ennek.

Tavaly mintegy 288 milliárd forintot hagyott a kormány a családoknál, 23,5 milliárddal többet, mint 2016-ban. A családi kedvezménynek köszönhetően átlagosan 262 ezer forint adót spóroltak a szülők tavaly - számolta ki a pénzügyminiszter.

Az adózók negyede vette igénybe a családi adókedvezményt

Varga Mihály az MTI-nek adott nyilatkozatában egy kicsit ostorozta a hárommal ezelőtti kormányt is: A tavalyi 288 milliárd forintos összeg több mint húszszorosa annak, amit a balliberális kormányok az utolsó évükben adókedvezményként adtak a családoknak - mondta.

Hirdetés

A 288 milliárd forint 80 százalékával a fizetendő személyi jövedelemadót csökkentették az érintettek, a maradék összeggel pedig a járulékot.

A személyijövedelemadó-bevallások adatai szerint majd minden negyedik magánszemély csökkentette adóját a családi kedvezménnyel.

Jövőre a kétgyermekesek jobban járnak

A családi kedvezmény révén megtakarított összeg az idén meghaladhatja a 310 milliárd forintot is. 2011-től 2019-ig - az előzetes számítások szerint - 2250 milliárd forintot hagy a kormány a családoknál adó- illetve járulékkedvezmény formájában. Jövőre pedig már havi 40 ezer forint lesz a kétgyermekes szülőknél hagyott összeg.

Raiffeisen KH Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A benzin 5-7, a gázolaj 4-6 forinttal drágulhat péntektől

A benzin 5-7, a gázolaj 4-6 forinttal drágulhat péntektől

Ez lehet a legközvetlenebb hatása idehaza a szombati szaúdi dróntámadásnak, jobban mondva annak, hogy a világpiaci kőolajárak több mint tíz százalékkal drágultak. Hogy még feljebb mennek-e, az alapvetően attól függ, hogy a kiesett kínálatot mikor sikerül pótolni. A legpesszimistább forgatókönyv szerint a most 60-66 dollár közötti árak akár 100 dollárra is felmehetnek.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?