Adókedvezmény
Pénzügyi szektor Hogyan lehet megvédeni a családi vagyont? Ezt is körbejártuk a Klasszis Klubban  
Bózsó Péter | 2024. április 8. 15:09
A családi vagyontervezés és -védelem állt a legutóbbi Klasszis Klub Live! második panelbeszélgetésének fókuszában, amely során főszerkesztőnk, Csabai Károly PIllár Zsolttal, az Equilor Alapkezelő Zrt. vezérigazgatójával, Varga Szabolccsal, a Bank Gutmann magyarországi vezetőjével és Magyar Csabával, a Cyrstal Worldwide Zrt. vezérigazgatójával cserélt eszmét.
Személyes pénzügyek Adókedvezményt kellene adni azoknak a cégeknek, amelyek támogatják munkavállalóik hosszútávú megtakarításait 
Privátbankár.hu | 2024. március 25. 13:54
A modern társadalmakban a magyar gyakorlattal ellentétben a nyugdíjrendszer legalább három lábon áll. A felelősséget ennek az ellátásnak a működtetéséért az állam, a munkaadó és a munkavállaló együtt vállalja. Ide kellene eljutni. Jelenleg itthon a munkáltatói nyugdíjpillér teljesen hiányzik. A Nyugdíjszerviz legutóbbi adásában Dr. Farkas András a Nyugdíjguru News szerkesztője, alapítója, Karácsony Mihály, a nyugdíjas parlament elnöke és Dr. Horváth Zsófia az MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár üzletfejlesztési vezetője elemezte a magyar nyugdíjrendszer sajátosságait.
Személyes pénzügyek Megtakarít? Maxolja ki az adókedvezményekkel! 
Privátbankár.hu | 2023. november 11. 11:17
Közeledik az év vége, amikor még lehet javítani a jövő évben visszatérítendő személyi jövedelemadó mértékén. Az alábbiakban minden olyan megtakarítást bemutatunk, amelyhez adóvisszatérítés kapcsolódik. Ezekből könnyen kiválaszthatja mindenki, ami számára megfelelő és időben léphet a minél magasabb adóvisszatérítés érdekében.
Makro / Külgazdaság Hirtelen törölték az adókedvezményeket, sokan járhatnak rosszul 
Privátbankár.hu | 2023. június 29. 14:40
Több száz ezer romániai munkavállaló járhat rosszul azzal, hogy a bukaresti kormány visszavonja azokat az adókedvezményeket, amelyeket egy évvel ezelőtt adtak nekik.
Személyes pénzügyek Mennyi pénz marad a zsebekben Orbán Viktor bejelentése alapján? 
Privátbankár.hu | 2022. december 22. 08:45
A 25 év alattiak eddig is szja-mentességet élveztek, ezt terjesztik ki a 25-30 közötti anyákra. 55 ezer embert érinthet a kedvezmény.
Személyes pénzügyek Már a januári fizetés is több lehetne, de sokan megfeledkeznek egy fontos dologról 
Privátbankár.hu | 2022. január 9. 08:51
A 25 év alattiaknak automatikusan jár idén az adómentesség, de a családi adókedvezményről vagy a személyi kedvezménről nyilatkozni kell.
Makro / Külgazdaság Óriási adókedvezménnyel rukkolt elő Orbán Viktor a családosoknak 
Privátbankár.hu / MTI | 2021. június 9. 12:51
Közel 600 milliárd forintot adhatnak vissza a jövő évi választások előtt azoknak, akik az átlagjövedelem alatt keresnek.
Személyes pénzügyek Nyugdíjbiztosítás: még két napig lehet kérni az adójóváírást  
Privátbankár.hu | 2021. május 18. 16:33
A héten lejár a 2020. évi jövedelmek bevallásának határideje. A nyugdíjbiztosítással rendelkezőknek is eddig kell kérvényezniük a tavalyi befizetéseik után járó 20 százalékos adójóváírást. Különböző okok miatt ezt minden évben több tízezren mulasztják el - figyelmeztet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).
Vállalat Jönnek a vállalkozói adókedvezmények - benyújtották a törvényt 
Privátbankár.hu | 2020. október 13. 19:07
Kedden délután Varga Mihály benyújtotta Országgyűlésnek az adókönnyítéseket tartalmazó jogszabály tervezetet. Ebben többek között olyan intézkedések vannak, mint a kisvállalati adó értékhatárának emelése, vagy a NAV által készített áfabevallás.
KKV Kevesebb adókedvezményre csaptak le a magyar cégek, mint korábban 
Privátbankár.hu | 2020. október 2. 14:13
Megjelent a költségvetési zárszámadás a 2019-es évről, amely egyebek mellett az adókedvezmények keretében be nem szedett pénzekről is számot vet. Most kiderül, mennyi pénzt és milyen formában hagyott a cégeknél a kormány.
Vállalat Népszerű a koronavírus miatt a cégeknek adott egyik fontos kedvezmény 
Privátbankár.hu / MTI | 2020. június 7. 09:22
Három cégből kettő élt a társaságiadó-bevallás és befizetés halasztási lehetőségével: míg tavaly a június 3-iki határidőig 317 ezer cég vallotta be a társasági adót, idén csak 117 ezer – tájékoztatott Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.
Makro / Külgazdaság Népszerűek a személyi kedvezmények 
Privátbankár.hu | 2020. január 19. 11:48
Az erősödő adótudatosságnak és a bővülő kedvezményeknek köszönhetően a személyi kedvezményt igénybevevők száma is egyre jobban nő.
Személyes pénzügyek Tízezrek felejtik el igénybe venni az adókedvezményeket 
Privátbankár.hu | 2020. január 14. 09:44
Pedig az időben leadott nyilatkozatok nemcsak magasabb fizetést, hanem lényegesen kevesebb adminisztrációt is jelentenek - hívja fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium.
Személyes pénzügyek Szja-mentességet kaphatnak a háromgyerekes anyák is  
Privátbankár.hu | 2020. január 9. 16:35
Egyeztetés folyik az szja-mentesség kiterjesztéséről a háromgyermekes anyákra is a családvédelmi akcióterv folytatásaként.
Makro / Külgazdaság Átlagosan több mint 300 ezer forinttal több maradt tavaly a gyerekes családoknál 
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 9. 08:21
Több mint 310 milliárd forinttal támogatta tavaly az állam adó- és járulékkedvezmény formájában a családokat – mondta az illetékes államtitkár.
Vállalat Mégsem adnák feltétel nélkül a fejlesztési adókedvezményt 
Privátbankár.hu | 2019. június 28. 13:40
Nem lesz követelmény a bérek emelése, de a létszámot legalább a beruházás előtti időszak átlagának megfelelően tartani kellene.
Makro / Külgazdaság Mi kell ahhoz, hogy soha többé ne kelljen adózni? A gazdagabb anyák járnak jól 
Gáspár András | 2019. június 5. 15:45
A négygyermekes anyáknak a jövő évtől életük végéig nem kell szja-t fizetniük - a jövő évi adócsomagból kiderülnek az intézkedés részletei és a jogosultság feltételei is. A KSH adatai és a költségvetési törvényjavaslat számai között bányászva kiderül az is, mennyi pénzt hagy az állam az anyáknál - ahogy az adókedvezményeknél lenni szokott, megint a gazdagabbak járnak jól.
Személyes pénzügyek Vészesen közeleg a határidő: nem tudják a magyarok, hogy mekkora kedvezményeket kaphatnának 
Privátbankár.hu | 2019. május 11. 10:53
Már csak néhány nap maradt a 2018. évi szja bevallások benyújtására, amelynek határideje 2019. május 20, azonban a bevalláskészítés során érdemes az igénybe vehető adókedvezményekről, vagy épp a szálláshely-szolgáltatások kapcsán felmerülő tudnivalókról tájékozódni.
Személyes pénzügyek Mostantól automatikusan vehető igénybe az adókedvezmény 
Privátbankár.hu | 2019. február 11. 07:32
A NAV az újonnan bejelentett munkavállalók esetében automatikusan vizsgálja a kedvezményre jogosultságot. A vállalkozásoknak nincs is teendőjük.
KKV Minimálbér-emelés: van néhány dolog, amiről szinte mindenki megfeledkezik 
Privátbankár.hu | 2019. január 20. 08:38
A megemelt minimálbér nem csak azt jelenti, hogy sokan magasabb fizetést kapnak, hanem számos, ehhez kötött összeghatár is megemelkedik. Így például nagyobb értékű céges ajándékot lehet adni az év végi partikon, illetve a korábbinál jobb helyet választhatnak maguknak a sportrajongók a lelátókon. A Deloitte Magyarország készített összeállítást a témáról.
Személyes pénzügyek Tizenegy apró lépés, amivel pénzügyileg sikeresebb lesz az éved 
Privátbankár.hu | 2019. január 15. 15:00
Kevesebb mint három órát kell ráfordítanod ezekre a lépésekre ahhoz, hogy anyagilag jól süljön el 2019. Ha csak párat csinálsz meg a felsoroltakból, már jobban járhat a pénztárcád tavalyhoz képest!
Közérdekű Adókedvezmény jár az idei évtől a súlyos női betegségek után 
Privátbankár.hu | 2019. január 9. 08:22
A kedvezményt endometriózis, mellrák, méhnyakrák és petefészekrák betegségek esetén lehet érvényesíteni.
Makro / Külgazdaság Nem hátráltak meg a cafeteriával: ezzel viszont még segíthet a kormány 
Privátbankár.hu | 2018. október 30. 10:41
A nyári adócsomaghoz tartja magát a kormány a cafeteria esetében, de számos kedvezményt vezetne be a munkavállalók és a munkáltatók számára is.
Személyes pénzügyek Nagy változás jön a biztosításoknál: érdemes az év végéig lépni! 
Gáspár András | 2018. október 25. 15:01
A nyári adóváltozások alaposan átrendezték az adómentesen adható juttatások körét, sokan azonban elsiklottak egy fontos pont fölött: az év végéig megkötött szerződések esetében a kockázati biztosítások díjait 2019-ben is teljesen adómentesen fizethetik a munkáltatók a munkavállalóknak. Egy ilyen biztosítás valóban nagy segítséget jelenthet, ha beüt a baj.
Személyes pénzügyek 8 dolog, amit pár millió forintoddal kezdeni érdemes 
Eidenpenz József | 2018. október 5. 19:00
A kamatsivatag ellenére vannak olyan befektetések, amelyek legalábbis hosszabb távon szinte biztosan kifizetődnek, sőt olyan is, amely várhatóan a befektetés sokszorosát hozza valamikor. Meg olyan, amit állam bácsi ad nekünk, szinte ajándékba, így nem éri meg nem igénybe venni.
Személyes pénzügyek Neked mennyi pénzt hagyott a zsebedben a kormány? Kiszámolták 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 16. 08:52
Tavaly 288 milliárd forint maradt az adózóknál a családi kedvezmény miatt - viszont csak minden negyedik adózó örülhetett ennek.
Makro / Külgazdaság Virágzik a magyar filmipar - hatalmas adókedvezmény jöhet 
Privátbankár.hu | 2018. július 16. 18:05
Igazi adóparadicsomot hozhat létre a kormány a filmiparnak.
Személyes pénzügyek Az utolsó pillanatokban vagyunk: mivel szúrjuk el a leggyakrabban az adóbevallást? 
Privátbankár.hu | 2018. május 18. 09:16
Az adóbevallási tervezetben a családi adókedvezmény, az egyszerre több önkéntes pénztárba történő befizetés illetve az előző évben már kifizetett osztalékelőleg kapcsán merülnek fel a leggyakrabban problémák, de gondot okozhat minden olyan eset, ahol az adózónak munkabéren kívül más jövedelme is volt.
Személyes pénzügyek Neked is jár évente 83 ezer forint, de nem tudsz róla?  
Privátbankár.hu | 2018. március 6. 09:55
6900 forintra nőtt a súlyos fogyatékosság után járó adókedvezmény.
Személyes pénzügyek Rengeteg magyarnak járhat több tízezer forint - neked eszedbe jutott igényelni? 
Privátbankár.hu | 2018. február 3. 12:45
Az év első hónapjaiban több tízezren felejtik el igénybe venni a családi kedvezményt.
Személyes pénzügyek Szeretnéd, hogy több legyen a januári fizetésed? Ezt kell tenned 
Privátbankár.hu | 2018. január 10. 09:46
Már most lehet nyilatkozni az igénybe vehető adókedvezményekről, ezzel már az első fizetésünk is több lehet a NAV szerint.
Vállalat Óriási összeget kell visszafizetnie az Amazonnak 
Privátbankár.hu | 2017. október 4. 11:58
Nem tetszik az Európai Bizottságnak az Amazonnak nyújtott adókedvezmény.
Személyes pénzügyek Most lesz az esküvőtök? Az állam nászajándékát el ne felejtsétek!  
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 14. 08:38
Sokak észben tartják a havi 5 ezer forintos támogatást.
Vállalat Borul a bili? Most kiderül, kinek mennyi adókedvezményt adott a kormány 
Privátbankár.hu | 2017. április 26. 13:48
Nyilvánosságra kell hozni, milyen adókedvezményeket adott a kormány azoknak a nagyvállalatoknak, amelyekkel stratégiai megállapodást kötött.
Makro / Külgazdaság Nem ruháznak be eleget az oroszok – bedobtak egy javaslatot 
Privátbankár.hu | 2017. április 19. 15:42
Nem elég korszerű a termelési technológia, adókedvezményt adnának a beruházásokhoz.
Személyes pénzügyek Most házasodtál vagy gyereked van? Nézd meg gyorsan az adóbevallásodat!  
Privátbankár.hu | 2017. április 11. 07:36
Több tízezeren elfelejtik igénybe venni a kedvezményeket.
Makro / Külgazdaság A Nap Száma: 6300  
Privátbankár.hu | 2017. február 7. 17:18
Ekkora adókedvezmény jár a tartósan betegekeknek és a súlyos fogyatékkal élőknek.
Személyes pénzügyek Könnyítsd meg a dolgod: még most ülj le beszélni a főnökkel a kedvezményeidről 
Privátbankár.hu | 2017. január 11. 11:37
Az a legjobb, ha már januárban nyilatkozol a főnöködnél az igénybe vehető adókedvezményekről.
Személyes pénzügyek Akarod az állami ajándékpénzt a nyugdíjadhoz? Ezt a határidőt el ne felejtsd! 
Privátbankár.hu | 2016. december 14. 16:13
Csak akkor tudod igénybe venni az állam által garantált adójóváírást a nyugdíjmegtakarításod után, ha időben megvan a befizetés.
Makro / Külgazdaság Állami pályázatokra utazik a céged? Most könnyebben kapsz pénzt 
Privátbankár.hu | 2016. december 1. 15:47
Az Országgyűlés javaslata szerint a jövőben nem minősülne támogatásnak az adókedvezmény a közbeszerzési törvényben.
KKV Startup-paradicsom leszünk? Rengeteg segítséget ad az állam 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 22. 16:22
A tervek szerint adókedvezménnyel ösztönözné a startupokba fektetőket a Nemzetgazdasági Minisztérium.
Személyes pénzügyek Te kaptál nászajándékot az államtól? Még 4 napod van! 
Privátbankár.hu | 2016. május 17. 09:37
A Nemzetgazdasági Minisztérium felhívja a figyelmet: azok, akik tavaly mondták ki a boldogító igent, és legalább egyiküknek ez az első házassága, azonban az adóelőlegükből nem érvényesítették a kedvezményt; a havi 5 000 forintra rúgó állami nászajándékot még megkaphatják, ha kérik az szja-bevallásukban.
Személyes pénzügyek Erről meg ne feledkezz, mert sok pénzt bukhatsz!  
Privátbankár.hu | 2016. március 21. 09:31
Aki tavaly év közben nem nyilatkozott arról, hogy milyen kedvezményekkel csökken a személyi jövedelemadója illetve az adóalapja, nem késett le semmiről. Május 20-ig még lehet pótolni az kedvezményeket.
Személyes pénzügyek Miért nem fizeti ki a cég vagy az állam helyettem a diákhitelt? 
Gáspár András | 2015. december 22. 09:00
A tengerentúlon most kezd népszerű béren kívüli juttatássá válni a diákhitel-törlesztés. Magyarországon már 10 éve is felmerült az ötlet, a jelenlegi gazdasági miniszter is javasolta, hogy kerüljön be az adómentes juttatások közé, 2012-ben pedig állítólag épp a diáktüntetések söpörték el az elképzelést. Van egy ötletünk, mivel lehetne még itthon tartani a fiatalokat.
KKV Elképesztő pénzek ömlenek a felcsúti fociba 
Privátbankár.hu | 2015. október 22. 13:10
A Felcsúton működő futballszervezetek négy év alatt 9,2 milliárd forint adótámogatáshoz jutottak - ennyivel kevesebb adó folyt be az államkasszába.
Agrár Jól járnak a gazdák, jól járnak a földeken dolgozók is 
Privátbankár.hu | 2015. június 24. 16:41
A munkavédelmi akcióterv kiterjesztéseként a mezőgazdaságban foglalkoztatott 25-55 év közötti munkavállalók után is jár az adókedvezmény a munkaadóknak július elsejétől.
Karrier Csodás gyógyulás vagy a szigorúbb szabályok: hová tűnnek a rokkantak? 
Privátbankár.hu | 2015. június 16. 16:05
Jelenleg az Európai Unió bérköltség-támogatást nyújt azoknak a munkáltatóknak, akik gazdaságilag aktív, megváltozott munkaképességű személyeket alkalmaznak, így az évekkel ezelőtti 12 százalékos foglalkoztatottságról 18-ra emelkedett az arány. Az elmúlt 10 évben jelentősen visszaesett az új rokkantak száma - egyre szigorúbbak a szabályok.
Személyes pénzügyek Hamarosan lejárnak az első tbsz-ek - mi a teendő ilyenkor? 
Eidenpenz József | 2015. május 8. 14:00
Idén automatikusan lejárnak az első, 2010-ben indított tartós befektetési számlák, így a tulajdonosoknak év végéig dönteni kell az itt elhelyezett megtakarításokról. Az adókedvezmények további igénybevételéhez hosszabbítás szükséges, amit írásbeli nyilatkozattal lehet megtenni. Akkor is érdemes lehet ilyet nyitni, ha nem teljesen biztos a futamidőnk.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG