Hirdetés
Hirdetés

Digitális iparvállalat lesz a GE Magyarország

2017. június 13., 17:15

A vállalat a héten tárgyalásokat kezdett fényforrás üzletágának teljes eladásáról, a tranzakció a cég magyarországi üzemeinek nagy részét és dolgozóinak mintegy felét érinti.

Forrás: General Electric Company/Wikimedia Commons
Forrás: General Electric Company/Wikimedia Commons

Digitális iparvállalattá alakul át a General Electric Magyarország, ennek részeként pedig eladja az izzó üzletágat – mondta a GE Magyarország elnöke. Joerg Bauer elmondta, a multinacionális vállalat nem hagyja el Magyarországot csak azért, mert egy-két üzletágnak új tulajdonosa lesz. Az Amerikai Egyesült Államokon kívül a magyarországi a legnagyobb létesítménye a vállalatnak – tette hozzá.

Az elnök hozzátette: csaknem 3000 munkahelyet teremtettek Magyarországon, és több mint ezer beszállítóval rendelkeznek, akiket továbbra is szeretnének ösztönözni az együttműködésben. A GE magyarországi vezetője úgy vélte, hogy Magyarország lehet az egyik digitalizációra alapuló ország, hiszen azon kevesek közé tartozik, amelyiknek van digitális stratégiája.

Hirdetés

Sok embert érint a változás

Az elmúlt 2 évben a GE több mint 33 milliárd forintot fektetett be Magyarországon. A GE az egykori Tungsram többségi tulajdonának 1989-es megvásárlása óta van jelen Magyarországon, ma a legnagyobb amerikai befektetőnek számít, de az egyik legnagyobb magyar vállalat is egyben. A cég 12 gyárat, 5 kutatás-fejlesztési központot és 3 üzleti központot üzemeltet 13 magyar nagyvárosban, munkavállalóinak száma pedig meghaladja a 10 ezer főt.

A vállalat magyarországi vezetője kitért arra is, hogy az átalakuláskor a hagyományos, gép- és berendezésgyártó iparvállalatból digitális iparvállalattá alakulnak át és céljuk, hogy az adatelemzésre épülő digitális szolgáltatások révén növeljék árbevételüket. A jövőben elsősorban azokra az iparágakra és termékekre fognak összpontosítani, amelyekben a gyártási folyamat és a termék is teljesen digitalizálható – tette hozzá.

Lencsés Gergő, a GE Power Veresegyház igazgatója megjegyezte: akik nem értik 2017-et, azok nem fogják megérteni 2030-at sem, ezért is fontos, hogy az egyre több adatot minél hatékonyabban lehessen feldolgozni és kiértékelni.  A GE a héten megerősítette, hogy tárgyalásokat kezdett fényforrás üzletágának teljes eladásáról, ami a cég magyarországi üzemeinek nagy részét és dolgozóinak mintegy felét érinti. Erről részletesebben itt olvashatsz.

Szokatlan módon spórolna az amerikai multi

Reuters cikke szerint a hatalmas gyártó különböző autonóm drónok és mászó robotok segítségével követné figyelemmel a feldolgozók, gyárak, vasutak és egyéb ipari területek működését. Tovább >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Átütő siker: egyre kevesebb magyar hal meg ebben a betegségben

Átütő siker: egyre kevesebb magyar hal meg ebben a betegségben

Az elmúlt hat évben drasztikusan csökkent a szívritmuszavarral küzdők halálozási rátája.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX35758.06-0.37%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?