Hirdetés

Kár a gőzért, a magyar Vodafone nem eladó

2018. július 23., 17:54

A Vodafone-vezér az Orbán Viktorral folytatott tárgyalás után beszélt arról, hogy a cég nem eladó - legalábbis a következő 1-2 évben.

Vittorio Colao, a Vodafone Csoport vezérigazgatója hétfőn Orbán Viktorral találkozott - beszéltek arról, hogy Magyarország jó helyzetben van ahhoz, hogy az 5G egyik kiemelt országa legyen, de kiemelt téma volt a Liberty-tranzakció is - ahogy arról korábban beszámoltunk, a Vodafone megállapodásra jutott a Liberty Global-lal annak magyar, cseh, német és román leányvállalatainak megvásárlásáról, ami nálunk praktikusan azt jelenti, hogy a Vodafone-é lesz a legnagyobb hazai kábelszolgáltató, a UPC.

A tranzakció 2019-ben várható lezárása után - amihez az Európai Bizottság jóváhagyása szükséges - a Vodafone Magyarország piaci részesedése a mobilpiacon várhatóan 25 százalékos, a vezetékes szolgáltatásokban 24 százalékos, a kereskedelmi televíziózás piacán pedig 19 százalékos lesz - mondta Coleo a miniszterelnöki találkozót követően.

Hirdetés

Nem eladó a cég - legalábbis 1-2 évig

Coleo azt is közölte, hogy nem adják el a Vodafone-t a következő 1-2 évben - úgy fogalmazott, hogy a magyar Vodafone nem eladó. A vezérigazgató azt is elmondta, hogy október elsejével távozik a cég éléről.

A Telenor viszont eladó volt

Nemrég kiderült: az összes kelet-európai érdekeltséggel együtt az egyik legnagyobb hazai mobilszolgáltatót, a Telenort egy cseh befektetői csoport vásárolta meg úgy, hogy korábban a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzum is érdeklődését jelezte a telko-cég iránt. Lapinformáció szerint Mészáros-cég fel is vette a kapcsolatot a cseh PPF-csoporttal, hogy jelezze: továbbra is fenntartja érdeklődését a magyar Telenor iránt.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Magyar revízió és európai fejreállás – újraindul a játszma

Magyar revízió és európai fejreállás – újraindul a játszma

A nemzeti érzések világszerte robbanásszerűen erősödnek Indiától Brazíliáig és az Egyesült Államoktól Magyarországig. A NATO tagjai közül legmagasabb arányban hazánk lakosságának 67 százaléka állítja, hogy a szomszéd országok területének egy része valójában hozzánk tartozik. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX43521.91+1.04%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ha holnap elkészülne, beadatná magának a koronavírus elleni oltást?