Hirdetés

Milliárdosok gyűrűjében nézett meccset Orbán: mutatjuk, ki volt ott

2018. október 05., 10:45

A jelek szerint egyszerre két magánrepülővel utazott ki Orbán Viktor és köre Londonba a Chelsea-Mol Vidi meccsre. A miniszterelnököt milliárdosok vették körbe, tehát simán lehet, hogy a meccsnézés több volt sima meccsnézésnél. A kormányfő júliusban egy közbeszerzéseken rendszeresen jól szereplő üzletember, a Vidi tulajdonosának vendégeként repült el a csapat bulgáriai mérkőzésére.

Forrás: Streamable
Felső sor: Csányi Sándor, Orbán Viktor, Adnan Polat. Alsó sor: Csányi Péter, Schmidt Mária, Világi Oszkár. Forrás: Streamable

Jelentős erőkkel képviseltette magát a "Nemzeti Együttműködés Rendszere" a tegnap esti Chelsea-Mol Vidi Európa Liga csoportmeccsen.

Két magángéppel repültek

A londoni derbire minden jel szerint két magánrepülő fuvarozta Orbán Viktor miniszterelnököt és a hozzá közel álló személyeket: az egyik az a 17 milliárd forintos  luxusgép volt, amely július végén a fehérvári csapat bulgáriai meccsére szállította a miniszterelnököt, a másik – az RTL Klub Híradója szerint – egy, Csányi Sándor OTP-vezér érdekeltségében lévő repülő. Ezen a gépen szintén többször utazott már a magyar kormányfő. (Arról nincs hivatalos információ, hogy valóban ez a két repülő szállította a "küldöttséget" vagy legalábbis annak egy részét a brit fővárosba, de mivel mindkét gép ezen a napon repült Budapestről Londonba néhány órás különbséggel, ez logikusnak tűnik - a szerk.)

Hirdetés

Az első félidő derekán néhány pillanatra a kamera is megmutatta, kiknek a társaságában nézte Orbán Viktor a mérkőzést.

Milliárdosok gyűrűjében

A kormányfőtől balra Csányi Sándor – aki egyben a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke – foglalt helyet, jobbra pedig Adnan Polat török milliárdos ült. Polat a magyar állammal és a miniszterelnök családjával is üzletel, és Orbán Viktor barátjaként emlegetik.

Meglepetésre a helyszínen izgulta végig a találkozót a leggazdagabb magyar nőként számon tartott Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, egyben a Figyelő című hetilap tulajdonosa is, aki eddig nem állt nagy futballrajongó hírében.

Schmidt Máriától balra Csányi Sándor egyik fia, Péter kapott helyet, aki az OTP Banknál tölt be ügyvezető igazgatói pozíciót. A milliárdos üzletasszony jobbján – képünkön csak félig látszik – a 444.hu szerint Világi Oszkár milliárdos felvidéki vállalkozó ült, aki egyben a Mol-csoport igazgatóságának a tagja.

Mindezek alapján úgy tűnik, hogy a focimeccs valójában egy informális üzleti találkozónak szolgált keretül, bár azt természetesen nem tudjuk, hogy a miniszterelnök és milliárdos barátai miről beszéltek a meccs szünetében vagy hazaúton.

Közbeszerzéseken nyertes vállalkozó vendége volt

Az Átlátszó.hu szeptember végén számolt be arról, hogy Orbán Viktor egy vadonatúj, listaáron 17 milliárd forintba kerülő Bombardier Global 6000 típusú luxus magánrepülőgéppel utazott Bulgáriába a Videoton-Ludogorec Bajnokok Ligája selejtezőre július 25-én.

Havasi Bertalan kormányszóvivő akkor a Népszavának azt mondta, hogy a miniszterelnök "a MOL-Vidi FC minden mérkőzésére el szokott menni. Az utazások során a focicsapat tulajdonosának vendége, és ugyanolyan módon utazik, mint a MOL-Vidi FC többi vendége. Ez eddig is így volt, és ezután is így történik majd. Mindez a magyar adófizetőknek egyetlen forintjába sem kerül."

A Mol-Vidi tulajdonosa Garancsi István, aki egyben többségi tulajdonosa a Market Zrt.-nek. Az építőipari cég több tízmilliárd forint értékben nyert el közbeszerzéseket az elmúlt években. Az üzletembert saját bevallása szerint "kötélbarátság" fűzi Orbán Viktorhoz.

UPDATE:

Péntek délután mindkét magángép visszatért Budapestre. A 24.hu helyszíni beszámolója szerint a 17 milliárdos gépből Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozó és Szíjj László, a Duna Aszfalt vezére szállt ki, valamint az utasok között volt Mészáros Lőrinc több bizalmasa is. A másik gép a ferihegyi reptér más részén állt meg, ezért nem lehetett látni az utasait.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Olasz választások: félsiker Salvininek, kiütötték az Öt Csillagot

Olasz választások: félsiker Salvininek, kiütötték az Öt Csillagot

Visszatért a kétpólusú politikai rendszerhez Olaszország: a hétvégi tartományi választásokon Emilia Romagnában a baloldal, Calabriában a jobboldal nyert, az Öt Csillag Mozgalom viszont gyakorlatilag megsemmisült. Az establishment-ellenesnek indult mozgalom múlt héten vezetőjét is elvesztette, így a Demokrata Párttal alkotott koalíciója egyre törékenyebbnek tűnik.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX44027.17-1.1%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?