Hirdetés
Hirdetés

Elképesztő, mennyi tejet isznak a magyarok

2017. június 04., 08:37

Három év alatt mintegy 10 százalékkal nőtt a tejtermelés Magyarországon.

A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács tájékoztatása szerint már számottevő javulás tapasztalható a hazai tejiparban, a termelés mennyisége 10 százalékkal, míg a feldolgozók által felvásárolt nyerstej mennyisége 13 százalékkal nőtt 2013 és 2016 között. A tanács elnöke, Harcz Zoltán elmondása szerint ezzel párhuzamosan a tejtermék-fogyasztás is emelkedett, különösen a 1,5 százalékos UHT tejeket szeretjük, ezek eladása meghatszorozódott.

Emellett szinte valamennyi főbb tejtermék gyártása emelkedett, a vajé hat év alatt például 54 százalékkal, de ezen időszak alatt a trappista sajt belföldi értékesítése is másfélszeresére emelkedett. Az elnök szerint a fogyasztás növekedésében szerepet játszott, hogy pozitív változások zajlottak a külkereskedelemben: a fogyasztói tej importja például 11 százalékot esett, miközben Magyarország ma 43 százalékkal több sajtot és túrót exportál, mint 2013 előtt. Az ágazat egyébként szép lassan tisztul a bevezetett intézkedéseknek köszönhetően, erről korábban itt írtunk bővebben a Privátbankár.hu-n. >>>

Hirdetés

500 000 forint, ha átmeneti segítségre van szükség

Ne csússz el a pénzügyeiddel! Ha hirtelen kiadok merültek fel és nem tudsz hova fordulni, megoldást jelenthet egy villámgyorsan felvehető kölcsön. A legjobbat gyorskölcsön kalkulátorunk segítségével találhatod meg! Ezek a legkedvezőbb ajánlatok a törlesztőrészlet nagysága alapján, ha 500 000 forintra van szükséged 36 hónapos futamidővel: a Raiffeisen Bank új ügyfél kedvezménnyel felvehető személyi kölcsönét havi 16 595 forintos törlesztőrészlet mellett igényelhetjük, a THM 13,86 százalék. A Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsöne kicsivel marad el, itt 16 823 forint a havi törlesztőrészlet, a THM 13,69 százalék és csak pár forinttal tér el a K&H Bank személyi kölcsöne: 16 845 forintos törlesztőrészlettel és 13,79 százalékos THM-mel igényelhetjük. Kedvező ajánlat még az Erste Bank Most személyi kölcsöne is, a törlesztőrészlet 17 330 forint, a THM pedig 16,88 százalék. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Trump belerúg a német iparba – a magyar gazdaság is megemlegeti

Trump belerúg a német iparba – a magyar gazdaság is megemlegeti

Az amerikai alelnök harcias fellépése Münchenben jó eséllyel csak előjele az ütközőpályára állásnak a transzatlanti partnerek között. A Fehér Ház fenyegetése nagyon rosszkor jön a már amúgy is lassuló euró-övezeti gazdaságnak. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?