Hirdetés
Hirdetés

Embert ölt egy elektromos cigaretta

2018. május 17., 14:17

Az ismert floridai tévés személy égési sérüléseibe halt bele, miután felrobbant az e-cigije.

Kép: ecigarettereviewed.com
Kép: ecigarettereviewed.com

A dohányzás árt az egészségnek, függetlenül attól, hogy hagyományos vagy elektromos formában végzi-e az ember. A BBC cikke szerint ráadásul az elektromos cigaretta egy rejtett veszélyére is fény derült még május elején, az ismert floridai televíziós producer, Tallmadge D’Elia ugyanis abba halt bele, hogy felrobbant az elektromos cigarettája. A balesetet egy, Fülöp-szigeteki gyártó, a Smok-E Mountain terméke okozta.

A tűzoltókat egy lángoló szobához riasztották május ötödikén, ahol megtalálták a 38 éves férfit, aki teste 80 százalékán szenvedett el égési sérüléseket, miután a felrobbanó e-cigije felgyújtotta a szobát. Az eszköz ráadásul olyan erővel robbant szét, hogy a boncolás során több darabot is találtak belőle a férfi koponyájába ágyazódva, ez okozhatta a halálát is. A tűzforgatag ellenére a tűzoltók relatíve kevés füstről számoltak be.

Hirdetés

Lehet biztonságosan e-dohányozni ?

A balesetet az eszköz lítium-ion eleme okozhatta, ezek ugyanis hajlamosak felrobbanni szivárgás, hőhatás, vagy nagyjából bármilyen zavar esetén – egyebek mellett ezért is vannak kitiltva például repülőgépek fedélzetéről. Ezek használata okozott egyebek mellett óriási gazdasági veszteséget a Samsungnak, miután a Note 7-es széria telefonjainak akkumulátorai felrobbantak. Csak Amerikában 2009 és 16 között 195 baleset történt, 133 könnyebb és 38 komoly sérülést okozva.

A szakértők azt javasolják, hogy aki e-cigarettát használ, annak érdemes néhány óvintézkedést megtennie az eszköze érdekében, például ügyelni arra, hogy ne töltődjön túl, valamint az, hogy tartsák tokban az eszközt, lehetőleg ne érmék és elemek közelében. Csak azt a töltőt használjuk a cigarettához, ami az adott típushoz való és a termékkel érkezett, illetve ne töltsük egész éjszaka a cigarettát.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új bizonyítékok kerültek elő? Elindult a Hernádi-per Horvátországban

Új bizonyítékok kerültek elő? Elindult a Hernádi-per Horvátországban

Megkezdődött kedden a horvátországi egyesített per Ivo Sanader volt horvát kormányfő és az ő megvesztegetésével vádolt Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója ellen, utóbbi távollétében a Zágráb megyei bíróságon. A korrupció és szervezett bűnözés elleni horvát ügyészség azt állítja, hogy tárgyi és személyi bizonyítékok vannak Sanader és Hernádi ellen.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?