Hirdetés

Flotta nyilvántartási tanácsok autókereskedőknek

2020. január 16., 10:28

A gépjármű flotta nyilvántartása sokrétű és nem könnyű feladat. A saját flotta nyilvántartása sokban különbözik a kereskedők nyilvántartásaitól, mivel ez utóbbinál a flottákat ügyfelenként kell kezelni. Az sem mellékes, hogy az Önök cége milyen feladatokat vállal át az ügyfelektől a flotta kezelésében. Ehhez adunk az alábbiakban néhány tanácsot.

Nyilvántartó szoftverek

Az autókereskedő cégeknél elengedhetetlen egy hatékony ügyfél- (CRM) és flotta nyilvántartó szoftver, amelyek ráadásul össze vannak kapcsolva, vagy a flottakezelő program tartalmaz CRM modult. A flotta nyilvántartásnak információt kell szolgáltatnia az összes engedélyről, vizsgáról, autópálya matricáról, üzemben tartóról cégenkénti bontásban.

Hirdetés

Teljes üzleti folyamat lefedése

Az optimális megoldás az, ha a flottanyilvántartó program az ajánlat készítéstől az utánkövetésig a teljes értékesítési folyamatot végig tudja kísérni anélkül, hogy a már berögzített adatokat újra meg kellene adni. Ilyen például a SeaFleetnél elérhető flottakezelő szoftver. Fontos, hogy egy ajánlatból néhány kattintással lehessen szerződést készíteni. Elvárható egy szoftvertől az is, hogy figyelmeztessen a műszaki vizsgák és az autópálya matricák lejáratára.

Kép: seafleet.hu

Bérlet, tartósbérlet, lízing

A bérleti és lízing konstrukcióknál a szoftvernek biztosítania kell az automatikus számlázást és követnie kell a díjak beérkezését is. Praktikus megoldás, ha a díjakról nem csak forintban, hanem devizában is tud számlát kiállítani a program.

Számlázás

A számlázásnál a lehető legteljesebb automatizmusra kell törekedni. A bejövő (szállítói) számlákat sem árt, ha tudja kezelni a program, mert így a bevételek és költségek jobban átláthatók. Érdemes figyelembe venni, hogy a flotta nyilvántartó program tud-e kommunikálni a könyvelő programmal. Praktikus funkció lehet például az automatikus fizetési felszólítás vagy az automatikus díjbekérő küldés is. Devizás számláknál előnyös, ha a számla idegen nyelven is tartalmazza a legfontosabb adatokat, ha az ügyfél ezt igényli.

Űrlapok, nyomtatványok

A formanyomtatványok kezelésénél jogos ügyféligény, hogy a rendszer legyen testre szabható és rugalmas, adjon lehetőséget a saját űrlapok készítésére és kezelésére.

Lekérdezési és szűrési lehetőségek

Ha már ennyire sok adatot tárol a program a járművekről és az ügyfelekről, elvárható, hogy ezekre az adatokra keresni is lehessen, legyen sokféle szűrési opció, és a leszűrt adatokat ki lehessen exportálni felhasználóbarát formában és tartalommal.

Összegzés

A flottakezelő szoftver kiválasztásánál egy autókereskedő vagy flottaüzemeltető cégnek rengeteg szempontot kell mérlegelni. Fontos a moduláris felépítés és a skálázhatóság, valamint a felhasználóbarát működés is. A legjobb, ha a szoftver funkcionalitása a kezelt flottával együtt növekszik, hiszen kis flottánál jobban átlátható az adatmennyiség, míg egy bizonyos méret felett már átláthatatlanná válik.

500 000 forint, ha átmeneti segítségre van szükség

Ne csússz el a pénzügyeiddel! Ha hirtelen kiadások merültek fel és nem tudsz hova fordulni, megoldást jelenthet egy villámgyorsan felvehető kölcsön. A legjobbat gyorskölcsön kalkulátorunk segítségével találhatod meg! Ezek a legkedvezőbb ajánlatok a törlesztőrészlet nagysága alapján, ha 500 000 forintra van szükséged 36 hónapos futamidővel: a Raiffeisen Bank személyi kölcsönének 16 595 forint a törlesztőrészlete, a THM 13,41 százalék. A Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsönénél 16 763 forint a havi törlesztőrészlet, a THM pedig 14,20 százalék. Pár forinttal tér el az Erste Bank Most személyi kölcsöne is, a törlesztőrészlet 17 330 forint, a THM pedig 16,88 százalék. A CIB Bank személyi kölcsönének 18 392 Ft a törlesztőrészlete, a THM 21,05 százalék. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Hirdetés

Címlapon

Kibocsátani mindenütt jó, de a legjobb otthon

Kibocsátani mindenütt jó, de a legjobb otthon

Csökkentik a felesleges bürokráciát, támogatják a bankok technológiai fejlődését és erősítik a pénzügyi szektor stabilitását is a bankok szavatoló tőke számítására vonatkozó, az eddigi prudenciális keretrendszert (CRD, CRR) módosító új változásai. A Magyar Nemzeti Bank szakértőjének szakcikkét közöljük.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

A nettó átlagkereset kedvezmények nélkül 268 300 forint volt novemberben. Én ennél