Hirdetés
Hirdetés

Ilyen Suzukit még nem láttál: bemutatták a legújabb Swiftet

2017. szeptember 12., 17:23

A Frankfurti Nemzetközi Autókiállításon mutatkozott be az új Suzuki Swift Sport.

A Suzuki közleménye szerint könnyebb és gyorsabb is elődjénél, alacsonyabban és szélesebben ül, agresszívabb a vonalvezetése. A menetkész tömeg 80 kg-mal csökkent, a maximális nyomaték 70 Nm-rel nőtt 230 Nm-re - ennyit ad le az 1,4 literes BOOSTERJET motor. Fejlesztettek a 6 sebességes kézi váltón és a felfüggesztésen is.

A tengelytáv az előző Swift Sporténál 20 mm-rel hosszabb, a nyomtáv pedig 40 mm-rel szélesebb elöl és hátul; a karosszéria 15 mm-rel alacsonyabb és 40 mm-rel szélesebb lett.

Hirdetés

Az új Swift Sport tartalmazza a Suzuki előre néző érzékelőrendszerét - ez egy esetleges ütközés észlelése esetén a helyzet függvényében figyelmezteti a vezetőt, aktiválja a fékrásegítést vagy automatikusan fékez.

A nagy kérdés persze az, hogy az autó mennyibe kerül Magyarországon és mikor lehet megvenni - érdeklődtünk a Suzukinál, későbbre ígértek válaszokat.

Frissítés: a Suzuki tájékoztatása szerint a Swift Sport jövőre lesz elérhető, a frankfurti premier csupán ízelítő volt. Az európai piacon leghamarabb késő tavasszal jelenik meg az autó, az áráról sincs egyelőre információ.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Te tudod, mennyit kell fizetned majd az autópályákon?

Te tudod, mennyit kell fizetned majd az autópályákon?

Az üdülési szezon beindultával számos honfitársunk autóval utazik a szomszédos országokba, számukra hasznos információ, hogy a nyaralás célpontjai felé vezető úton mennyit és milyen módon fizethetnek az autópálya-használatért.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?