Hirdetés
Hirdetés

Óriási razziát tartottak: ezeket ellenőrizték

2018. március 29., 15:53

Az összes húsvéti nyalánkságot, így kalácsot, sonkát és csokoládét is ellenőrzött a fogyasztóvédelem.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint széleskörű vizsgálatot tartottak, amelynek során kiszűrték a nem megfelelő minőségű húsvéti sonkákat, kalácsokat és csokoládékat. A fogyasztóvédelmi hatóság március közepén kezdte meg a húsvéti ellenőrzéseket, a legtöbb vásárló ugyanis már ekkor felkeresi az üzleteket, áruházláncokat, amelyek a közelgő ünnepekre tekintettel számtalan árengedményt, akciót hirdetnek meg, tudta meg a Privátbankár.hu.

Hogyan teljesítettek az ételek?

Az NFM Élelmiszer- és Vegyipari Laboratóriuma által az idei ellenőrzés során a megtévesztő jelölés szempontjából vizsgált húszféle csokoládé mindegyike megfelelt a Magyar Élelmiszerkönyv megnevezésre vonatkozó előírásainak. A kalácsoknál azok zsír-, cukor- és sótartalmát vizsgálták meg, itt tíz  kalács közül egy akadt fenn az ellenőrzésen.

Hirdetés

A sonkák vizsgálata jellemzően a húsvéti ünnepek alatt kapható termékekre terjedt ki, a só-, víz-, fehérje- és zsírtartalomra irányult. Az idei ellenőrzés során a 20 db termékből tíz esetén talált problémát az NFM laboratóriuma, a legtöbb esetben a címkén feltüntetett fehérje- és zsírtartalom értékek nem voltak valósak, 5 termékben pedig a sótartalom bizonyult magasnak. A fogyasztóvédelmi hatóság intézkedett arról, hogy a kifogásolt termékek lekerüljenek az üzletek polcairól.

500 000 forint, ha átmeneti segítségre van szükség

 

Ne csússz el a pénzügyeiddel! Ha hirtelen kiadások merültek fel és nem tudsz hova fordulni, megoldást jelenthet egy villámgyorsan felvehető kölcsön. A legjobbat gyorskölcsön kalkulátorunk segítségével találhatod meg! Ezek a legkedvezőbb ajánlatok a törlesztőrészlet nagysága alapján, ha 500 000 forintra van szükséged 36 hónapos futamidővel: a Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsöne 16 823 forint a havi törlesztőrészlettel vehető fel, a THM 13,69 százalék. Pár forinttal tér el a K&H Bank személyi kölcsöne: 16 845 forintos törlesztőrészlettel és 13,79 százalékos THM-mel igényelhetjük. Kedvező ajánlat még az Erste Bank Most személyi kölcsöne is, a törlesztőrészlet 17 330 forint, a THM pedig 16,88 százalék, míg a Raiffeisen Banknál 18 064 forint a törlesztőrészlet, a THM pedig 20,85 százalék. Tov

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Orbán keményen nekitámadt Brüsszelnek és mindenkit szavazni hívott

Orbán keményen nekitámadt Brüsszelnek és mindenkit szavazni hívott

Orbán interjút adott a közmédiában, a miniszterelnök a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában járt. Itt mindenkit arra kért, hogy menjen el szavazni az európai parlamenti választásokon, emellett pedig ismételten szidta Brüsszelt egy sort.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?