Hirdetés
Hirdetés

Szalmonellás bébitápszer: Magyarországot is elérte az élelmiszerbotrány

2018. január 17., 10:34

A francia vállalat termékei hozzánk is jutottak, egyelőre vizsgálják, pontosan mely tejporok érintettek a visszahívásban.

A Lactalis termékei egy francia üzletben (Fotó forrása: EPA/SEBASTIEN NOGIER)
A Lactalis termékei egy francia üzletben (Fotó forrása: EPA/SEBASTIEN NOGIER)

A francia Lactalis cégcsoport kiterjesztette a termékvisszahívást a craoni gyárban előállított valamennyi termékére, függetlenül a gyártás időpontjától és a terméktételtől. A francia gyártó termékeiből Magyarországra is szállítottak - közölte a Nébih.

A múlt héten a dm saját márkás bébiételét kellett visszahívni, klórtartalmú tisztítószer maradványát találták benne. Részletek >>>

Szalmonellával szennyezett

Az eredeti visszahívás csak a Craonban 2017. február 15-e után gyártott tápszerek bizonyos tételeire vonatkozott.​ (A korábbi hírek arról szóltak, hogy szalmonella szennyezettséget mutattak ki a babatejporokban.)

Hirdetés

Ezt terjesztette ki a cég gyártási időponttól és tételszámtól függetlenül minden, a craoni gyárban (EU azonosítószám: FR 53.084.014 CE) készült termékre. A Lactalis szerint a kiterjesztett további intézkedés nem egészségügyi okokból vált indokolttá.

A Nébih most megkezdte a Magyarországra szállított termékek körének ellenőrzését, az érintett termékek pontos adatairól hamarosan tájékoztatást adnak.

Csoda, hogy élünk – ezekkel etettek minket

Rovarirtóval szennyezett tojások, madárinfluenza miatt leölt állatok milliói, hiány kacsából és libából az üzletekben, mocsok a Nagyi Palacsintázójában, pocsék minőségű termékek – csak néhány eset, a jéghegy csúcsa az elmúlt egy évből, amelyek kiderültek. 2017 legnagyobb és legemlékezetesebb élelmiszerbotrányai >>>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Beizzítják az űrversenyt – Kína kolóniát építene a Holdra?

Beizzítják az űrversenyt – Kína kolóniát építene a Holdra?

Kennedy és az első Holdra szállás óta nem volt különösebben éles az űr, pontosabban a Hold meghódítására irányuló verseny. Ezt most Kína piszkálhatja fel, ugyanis olyasmire készül, amit eddig senkinek sem sikerült: űrszondát akar juttatni a Hold sötét oldalára. Kérdés, hogy milyen céllal – és vajon mit visznek magukkal a rejtélyes holdjárón.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?