Hirdetés

Letarolta a nyugatot a vihar: hatalmasak a károk

2017. augusztus 11., 08:34

Bár mi ebből alig érzékeltünk bármit is, az ország nyugati fele több helyen romokban hever.

Összesen 89 épületben okozott kárt a tegnap esti vihar, ami Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megyében tombolt. Az esetek nagy többségében a szél megbontotta a háztetőket vagy fa dőlt az épületekre, a legtöbb kárt Zalaegerszegről, Őriszentpéterről, Szentgotthárdról, Körmendről, Lentiből és Hévízről jelentették, közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Egyetlen éjszaka alatt összesen 550 helyre riasztották a tűzoltókat.

Villanyvezetékre dőlő fák miatt még szünetel az áramszolgáltatás Veszprém megyében háromezer, Vasban tizenötezer, Zalában hétezer, Győr-Moson-Sopron megyében pedig harmincezer fogyasztónál. Összesen 54 ezer fogyasztási helyen nincs még áram, de csütörtök este tíz után 115 ezer volt ez a szám. A vihar miatt továbbra is riasztás van kiadva az érintett megyékben, egyetemben a hőséggel, erről itt írtunk korábban.

Hirdetés

A vasút is fennakadt

Több helyen akadozott a vasúti közlekedés a sínekre dőlt fák miatt, és közutakon is vannak akadályok. Maklár és Eger között péntek hajnalban egy közúti jármű magas rakománya leszakította a felsővezetéket. A Füzesabony-Eger vonalon így várhatóan péntek délig, vonatpótló buszok szállítják az utasokat. Prága felől a csütörtök esti vonatok még nem érkeztek meg sem a párkányi, sem a szobi határállomásra.

Emiatt a Keleti pályaudvarról nem tud elindulni - szerelvény hiánya miatt - a Hungária EC Hamburgba és a Varsovia EuroCity Varsóba. Hegyeshalomnál az osztrák vasút időjárási okok miatt nem fogadott és nem is indított vonatot Magyarország felé, ezt azóta feloldották, így ott már járnak a szerelvények.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nem mindennapi szempont lakásvásárlásnál – te figyelsz erre?

Nem mindennapi szempont lakásvásárlásnál – te figyelsz erre?

Hétvégén ismét megrendezik az év egyik leglátványosabb eseményét, az augusztus 20-i tűzijátékot, idén ráadásul új helyszínen. A város ilyenkor megbénul néhány napra, a rendezvényre ugyanis már évek óta több millióan kíváncsiak, és százezrek nézik együtt a város különböző pontjairól. De hol érdemes lakást venni annak, aki jövőre a kanapéjáról nézné a tűzijátékot – méghozzá élőben?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Napi kommentár - videó

Hirdetés

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hirdetés

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Heti várható események, adatok

 • augusztus 14
  Ipari termelés (11:00)
  Ipari termelés (év/év)
  augusztus 15
  KSH: mezőgazdasági termelői árak (június)

  GDP (negyedéves, előzetes adat)
  Kiskereskedelmi forgalom (június)
  Bankszünnap
  Bankszünnap
  augusztus 16
  KSH: GDP (második negyedév, előzetes adat)
  GDP (előzetes adat, második negyedév)
  Olajtartalékok
  augusztus 17

  Munkanélküli segély adatok
  Első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók
  augusztus 18
  Termelői árak (június)

Szavazás

Ön szerint létezik globális felmelegedés?