Hirdetés
Hirdetés

Trükközött a jelentésekkel egy betegszállító cég

2015. május 13., 11:58

Hatvanmillió forint értékű egészségpénztári támogatást vett fel jogosulatlanul egy Szabolcs megyei betegszállító vállalat.

Ügyvezetői a fekvő-, és járóbetegek szállítására használt járművek teljesítmény-jelentéseit hamisították meg.

Az ügyben érintett kft. egészségügyi ellátással foglalkozott, és főként Hajdú-Bihar, valamint Békés megyében szállított betegeket.

Hirdetés

A cég fő tevékenységi köréhez kapcsolódóan jogosult volt az Egészségbiztosítási Alapból származó költségvetési támogatás igénybevételére.

A legmagasabb támogatási összeg elnyerése érdekében a cégvezetők hamis adatok alapján tettek eleget jelentési kötelezettségüknek, és így a valóságban megtett mennyiségnél lényegesen több kilométert számoltak el.

Kiderült ugyanis, hogy egyes autók esetében a menetlevélen és a szervizkönyvben feltüntetett kilométeróra-állás nem azonos. Hasonló eltérés jelentkezett a járművekbe szerelt GPS készülékek adatainak elemzése során.

A sofőrök elmondása szerint nem is kellett minden esetben kitölteniük a menetlevél kilométeróra állására vonatkozó rovatokat.

Az ügyben a NAV pénzügyi nyomozói harminc tanút hallgattak ki, és az okozott kár megtérülésére zár alá vettek tizennégy betegszállító autót.

A vállalkozás két tulajdonosát, és egykori kolléganőjüket különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett költségvetési csalással gyanúsítják.

Bár az elkövetők igyekeztek menteni vagyonukat, például gyermekeikre próbálták íratni ingatlanjaikat, mégis két személyautót, két motorkerékpárt és három ingatlant zároltak tőlük huszonnégymillió forint értékben.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Könnyebben mondtak búcsút munkahelyüknek tavaly a magyarok

Könnyebben mondtak búcsút munkahelyüknek tavaly a magyarok

Intenzív évet zárt tavaly az álláshirdetési és - keresési piac. A jelentkezők száma közel tizedével emelkedett az előző évhez képest, míg a cégek automatizálási szándéka magasabb fordulatszámra kapcsolt. Az év jellemző tendenciáinak markáns eleme, hogy a munkáltatók nyitottabbá váltak az atipikus foglalkoztatási formákra.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Ajánlatunk

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

 • BUX44422.81+0.16%
  DAX9823.5-2.77%
  EUR/HUF311.610%
  EUR/USD1.08340%
  Arany1118.150%

Heti várható események, adatok

 • március 4
  KSH: Külkereskedelmi mérleg
  március 5
  KSH: Kiskereskedelmi forgalom
  Szolgáltatóipari BMI
  Szolgáltatóipari BMI
  GDP
  Kiskereskedelmi forgalom
  ISM szolgáltatóipari index
  március 6
  Bézs könyv
  március 7
  KSH: Ipari termelés
  Deutsche Post (2018 Q4)
  GDP
  EKB kamatdöntés
  Friss és tartós munkanélküli-segély kérelmek
  március 8
  KSH: Fogyasztói árindex
  Államháztartási egyenleg
  Munkanélküliségi ráta

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?