Hirdetés
Hirdetés

Borászkodsz? Ennek a bejelentésnek te is örülhetsz

2017. április 07., 08:15

Könnyebb lesz a kisüzemi bortermelők élete.

Kisüzemi bortermelői nyilvántartás létrehozását tervezi a Földművelésügyi Minisztérium az ezer hektoliternél kevesebb bort termelő pincészetek adminisztratív terheinek csökkentése érdekében - írta a Magyar Hírlap.

A lapnak Gál Péter, az agrártárca eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára elmondta, a minisztérium már megkezdte az egyeztetést a hatóságokkal és az érintettekkel arról a végrehajtási rendeletről, amely a júliusban hatályba lépő új jövedéki szabályokhoz igazodik. Jelenleg ugyanis ugyanazok az adminisztrációs szabályok vonatkoznak a 15 hektolitert előállító kistermelőkre, mint akik 15 ezer hektolitert készítenek - emlékeztetnek a cikkben, hozzátéve, a kisüzemi bortermelők a jövőben mentesülhetnek például a jövedéki nyilvántartások vezetése alól.

Az új szabályokat egy hónapig tesztelik, majd több tucat bortermelő mondhatja el a tapasztalatait.

Hirdetés

Fazekasék több pénzt adnak a borászoknak

Megemelik a Nemzeti borkiválóság program idei keretét. A földművelésügyi miniszter korábbi elmondása szerint eddig évente 40 millió forintból gazdálkodhatott a program, ennek keretét idén 50-60 millióra emelik majd. További részletek >>>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Hány évig kell gürizni egy átlagos lakásért?

Hány évig kell gürizni egy átlagos lakásért?

Egy friss elemzés arra kereste a választ, hogy az egyes megyékre jellemző nettó átlagfizetések alapján hány havi keresetre van szükség egy átlagos 100 négyzetméteres családi ház vagy egy 50 négyzetméteres lakás megvásárlásához. Hiába a fővárosban a legmagasabb a nettó fizetés, mégis itt kell a legtöbbet dolgozni egy 50 négyzetméteres lakásért: 113 havi, azaz közel 10 évi fizetés kell hozzá.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Utánajártunk

  • BUX35383.57+1.18%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?