Hirdetés
Hirdetés

Borászkodsz? Ennek a bejelentésnek te is örülhetsz

2017. április 07., 08:15

Könnyebb lesz a kisüzemi bortermelők élete.

Kisüzemi bortermelői nyilvántartás létrehozását tervezi a Földművelésügyi Minisztérium az ezer hektoliternél kevesebb bort termelő pincészetek adminisztratív terheinek csökkentése érdekében - írta a Magyar Hírlap.

A lapnak Gál Péter, az agrártárca eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára elmondta, a minisztérium már megkezdte az egyeztetést a hatóságokkal és az érintettekkel arról a végrehajtási rendeletről, amely a júliusban hatályba lépő új jövedéki szabályokhoz igazodik. Jelenleg ugyanis ugyanazok az adminisztrációs szabályok vonatkoznak a 15 hektolitert előállító kistermelőkre, mint akik 15 ezer hektolitert készítenek - emlékeztetnek a cikkben, hozzátéve, a kisüzemi bortermelők a jövőben mentesülhetnek például a jövedéki nyilvántartások vezetése alól.

Az új szabályokat egy hónapig tesztelik, majd több tucat bortermelő mondhatja el a tapasztalatait.

Hirdetés

Fazekasék több pénzt adnak a borászoknak

Megemelik a Nemzeti borkiválóság program idei keretét. A földművelésügyi miniszter korábbi elmondása szerint eddig évente 40 millió forintból gazdálkodhatott a program, ennek keretét idén 50-60 millióra emelik majd. További részletek >>>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Hogyan készüljünk az újabb európai felfordulásra?

Hogyan készüljünk az újabb európai felfordulásra?

A hidegháború utáni pár évtized drasztikus katonai leszerelése komoly felelőtlenség volt egy olyan kontinensen, ahol az elmúlt században a nemzetközi rend többször esett darabjaira. A svájci biztonságpolitikának a csontjaiba ivódott az európai geopolitika viharainak előérzete.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Utánajártunk

  • BUX39973.88-0.38%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?