Hirdetés
Hirdetés

Nem láttunk még hasonlót: meghökkentő problémába ütközött az olajmilliárdos diktatúra

2017. szeptember 14., 12:52

Nincsen nap, hogy ne produkálna Venezuela igen kemény híreket, most a nyulakkal van baj.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások. Regisztráljon most! >>

Rengeteget foglalkoztunk a Privátbankár.hu-n is azzal, hogy mennyire mély politikai és gazdasági válság sújtja a dél-amerikai országot. Az alapélelmiszerek is kifogyóban vannak, ezért az országot irányító Nicolás Madurónak az az ötlete támadt, hogy osztogassanak nyulakat az éhezőknek, akik ezeket tenyésztve húshoz jutnának – írja a BBC.

Ez alapvetően nem egy rossz terv, csakhogy a kivitelezés nem sikerült éppen tökéletesre. Ugyanis ahogy arról Freddy Bernal földművelésügyi miniszter a parlamenti képviselők röhögésétől övezve beszámolt, az emberek háziállatként fogadták a kiosztott nyuszikat, csinos masnikat kötöttek a nyakukba, és neveket adtak nekik.

Hirdetés

A „nyúl-terv” döccenője után most kampány indul a tévében, újságokban azért, hogy rábeszéljék a venezuelaiakat arra, hogy ne kisállatként, hanem 2,5 kiló húsként nézzenek az állatokra. A kormány egyébként menetrend szerint „a külföldi hatalmak által indított gazdasági háborúra” fogja azt, hogy az országban lassan minden elfogy, legyen szó akár ételről, akár alapvető orvosságokról.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Utánajártunk

  • BUX0.000%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?