Advertisement
Hirdetés
Hirdetés

Rápirítottak a boltokra: így jár mindenki, aki olcsón adja a dinnyét

2017. július 12., 12:04

Megvonja a kampánytámogatást a NAK a boltoktól, ha áron alul adják a dinnyét.

Görögdinnye a csányi önkormányzat közmunkaprogram keretében megművelt dinnyeföldjén 2015. július 16-án. MTI Fotó: Komka Péter
Görögdinnye a csányi önkormányzat közmunkaprogram keretében megművelt dinnyeföldjén 2015. július 16-án. MTI Fotó: Komka Péter

Ahogy arról már korábban is írtunk, komoly balhé kerekedett a Tesco körül amiatt, amiért rendkívül olcsón adták a dinnyét. Bár az áruházlánc azóta megmagyarázta az árleszállítás okát, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerint ellehetetleníti a gazdálkodókat, ha kilónként 100 forintnál olcsóbban adják a dinnyét, így szankciót hirdettek: aki áron alul kínál dinnyét, azt nem támogatják a dinnyenépszerűsítési kampányban, ezt közölte a NAK a Privátbankár.hu-val.

Elmondásuk szerint erre azért van szükség, mert a Tesco után több, másik lánc is csatlakozott a „botrányos akcióhoz”: a Penny 89 forintért, az ALDI 95 forintért, a Lidl pedig 99 forintért hirdeti reklámújságaiban a dinnye kilónkénti fogyasztói árát.  Ezzel azonban ellehetetlenítik a dinnyetermelőket. A dinnye átlagos bruttó fogyasztói árának 25-30 százaléka a dinnye nettó felvásárlási ára, így a 100 Ft/kg alatti fogyasztói árnál rájuk 40 Ft/kg körüli önköltség jut. A kampánytámogatás mellett a beszállítókkal szembeni tisztességtelen forgalmazói magatartás, a diszkriminatív árképzés, és az erőfölényével való visszaélés miatt hatósági vizsgálatot is kezdeményeznek.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Változnak a falusi CSOK szabályai

Változnak a falusi CSOK szabályai

Eszerint 2020. január 1-jétől 2486, úgynevezett preferált kistelepülésen már nemcsak használt, hanem új lakás vásárlásához, bővítéséhez is lehet igényelni Családi Otthonteremtési Kedvezményt (CSOK). Emellett módosultak az áfa-visszatérítési támogatásra való jogosultság feltételei.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Utánajártunk

  • BUX43766.19+0.26%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?