A hajdúböszörményi önkormányzat a közétkeztetés kiszolgálása miatt építi az üzemet – mondta a város alpolgármestere. Fodor László szerint a Start mintaprogram keretében mintegy 188 millió forintot nyertek a Belügyminisztériumtól, amit a beruházáson kívül 14 ember egyéves foglalkoztatását is vállalták.
A húsfeldolgozó üzem egy 135 millió forintos támogatásból elkészült vágóhíd mellé épül, és mintegy 15-20 fajta termék előállítását tervezik, így a közétkeztetési konyhákba helyből érkezhet a tepertő és a disznósajt, illetve a friss tőkehús. A termékek alapanyagát a szintén önkormányzati kézben lévő telepen felnevelt állatok biztosítják, mivel a fehér és a mangalica kocák éves szaporulata eléri az 1000 darabot – mondta az alpolgármester.
Hajdúböszörményben mintegy ötezren veszik igénybe a közétkeztetést, amit pedig nem használnak fel helyben, azt a piacon értékesítik. Az üzemben a tervek szerint decemberben kezdhetik meg a húsfeldolgozást.
Hiány lett a baromfi - kiderült, meddig kell kibírnunk nélküle A hízott liba- és kacsafeldolgozással foglalkozó orosházi Pannon Fine Food Kft. ügyvezetője, Nyeste Lajos elmondása szerint a feldolgozók január óta érzik a madárinfluenza pusztító hatását, azóta csak heti egy-két napon tudnak vágni. További részletek >>> |