1p
Papírok és engedély nélkül működő ebtenyésztőre csaptak le az adóellenőrök, aki vidáman árult kutyatápot és kutyakozmetikai szolgáltatást. És persze egy fillér adót sem fizetett. Eddig!

A budapesti kutyatenyésztő az interneten hirdette eladásra westie fajtájú, apró termetű, fehér bundájú kutyáit. Az inkognitóban lévő adóellenőrök megállapították, hogy a nő évek óta foglalkozik kutyatenyésztéssel, továbbá kutyaeledelt is forgalmaz, és igény szerint kutyakozmetikai szolgáltatást is nyújt.

Miután az adóellenőrök a próbavásárláskor nem kaptak nyugtát vagy számlát, több évre és több adónemre kiterjedő adóellenőrzést indítottak. Kiderült, hogy a tenyésztő semmilyen engedéllyel nem rendelkezett üzletszerű tevékenysége folytatásához, és értékesítései, bevételei után sem áfát, sem egyéb közterhet nem fizetett, adóbevallást sem nyújtott be.

A kiváltott törzskönyvek tanúsága szerint a nő legalább 232 fajtatiszta kutyakölyköt adott el az elmúlt években, amelyből az adóhatóság megállapítása szerint csaknem 16 millió forint bevétele származott. A kutyakozmetika és a kutyaeledel értékesítése kapcsán további 10 millió forintos bevételt titkolt el.

A NAV regionális adó főigazgatósága kockázatelemzések, az interneten és egyéb felületeken megjelenő hirdetések, valamint az adóhatósági adatbázisok összevetése alapján azt valószínűsíti, hogy számos tenyésztő nem tesz eleget adófizetési kötelezettségének. Emiatt azt javasolták a fővárosi és Pest megyei tenyésztőknek, hogy tekintsék át adóbevallásaikat, mert a jövőben kiemelten vizsgálni fogják a szektort.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Adó Vannak esetek, amikor a munkaadónak kell biztosítania a védőfelszerelést
Privátbankár.hu | 2020. március 29. 12:30
A szemétszállítók, illetve a szennyvízkezeléssel foglalkozók biztonságáról a foglalkoztatónak kell gondoskodnia.
Adó Trükközött a jelentésekkel egy betegszállító cég
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:58
Hatvanmillió forint értékű egészségpénztári támogatást vett fel jogosulatlanul egy Szabolcs megyei betegszállító vállalat.
Adó Vizsgálódott a NAV – sok szabálysértés a külföldiek éttermeiben
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:08
A Dél-Alföldön ellenőrzött, külföldiek által üzemeltetett szegedi éttermek több mint kétharmadánál találtak szabálytalanságokat az adóellenőrök.
Adó Késésben vagy az adóbevallással? Van egy jó hírünk!
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 08:42
A NAV négy legnagyobb fővárosi ügyfélszolgálata a május 20-áig hátralévő valamennyi munkanapon hosszabb nyitva tartással várja a bevallókat.
Adó Óriási adócsökkentési pakkot kapunk
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 07:57
Összességében 220 milliárdos köztehercsökkentést indítványoz a kormány a jövő évi adócsomagban – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.
Adó Túlzottan is félünk az áfacsalástól
Privátbankár.hu | 2015. május 12. 15:08
Évente közel 200 milliárd euró áfától, az összes lehetséges áfabevétel közel hatodától esnek el az uniós tagállamok az áfacsalások miatt.
Adó Ha a disznóknál bejön, másutt is csökkenhet az áfa?
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 18:23
Nemcsak a sertéságazatnak, de az agráriumnak és az egész gazdaságnak kedvezőbb lenne az alacsonyabb áfakulcs - ezt akarja bizonyítani az 5 százalékos áfa bevezetését követően a Terméktanács.
Adó Így enyhítené a reklámadót a szakmai szervezet
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 11:55
Megszüntetné a saját célú reklám adóztatását az Országos Kereskedelmi Szövetség. Az ötszázalékos kulccsal képtelenek tervezni a kkv-k.
Adó Tényleg olcsóbb lett a hús? Komoly ellenőrzés vár a kereskedőkre
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 08:41
Jövőre 27-ről 5 százalékra csökken a sertéshús áfája, az NGM is ellenőrizni fogja, hogy a kereskedők nem nyelik-e le.
Adó Matekozzon velünk: hányan tudnak felöltözni ennyi hamisítványból? - képek
Privátbankár.hu | 2015. május 9. 10:02
Szép nagy fogása volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, mintegy 230 millió forintnyi gagyi utánzatot találtak egy ganz-telepi raktárban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG