Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Akár már holnap blokkolhatják a hatóságok egyes online szerencsejáték- és sportfogadási site elérését - aki az érintett honlapokon játszik ma még fogadhat a foci vb győztesére.

Ma reggel még elérhetőek voltak azok a nemzetközi fogadó-oldalak, amelyek blokkolásáról az elmaradt játékadó-elmaradása miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) döntött. A hírek szerint az adóhatóság a bet-and-home.com, a betclick.com, a hu.sportingbet.com, a hu.unibet.com, a fortunawin.com és a betsson.com első körös blokkolását rendelte el. A jogszabályok szerint az adóhatóságnak a maximum 90 napra történő blokkolás előtt 15 nappal „ki kell függesztenie” honlapján a határozatot. E tekintetben a legrosszabb helyzetben a bet-and-home.com van, esetükben ma jár le a kifüggesztési idő, míg a betclick.com esetében szombaton jár le a határidő.

A határozatot annak fényében hozta meg az adóhatóság, hogy törvény mondja ki, hogy Magyarországon csak az adóhatóság engedélyével szervezhető szerencsejáték, viszont az érintett honlapok külföldi tulajdonosai nem rendelkeznek ilyennel.

A kifüggesztést követően – emlékeztet a Metropol - a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) joga eldönteni, hogy tiltás megfelel-e a törvényben foglaltaknak, s ha igen, felszólítja az érintett internetszolgáltatókat, akiknek haladéktalanul, de legkésőbb egy munkanapon belül kötelesek elérhetetlenné tenni az oldalt. A bírság összege ugyanakkor nem túl jelentős: 100 ezertől 500 ezer forintig terjedhet, ráadásul a szolgáltatók bármikor megváltoztathatják honlapjuk magyar oldalainak elérhetőségét, s a felhasználók is léphetnek: az intetnetszolgálatói korlátozást megkerülve proxyt vagy virtuális magánhálózatot használva. A legnagyobb kérdés persze az, hogy a szabályozók ezekben a napokban, amikor a labdarúgó világbajnokság zajlik és fogadók rekordokat döntögetve fogadnak az on-line fogadóirodákban – a „legális”, az állami kézben tartott Szerencsejáték Zrt. által üzemeltetett TippmixPro oldalon is -, akkor vajon meghozza-e a lekapcsolatási döntését az NMHH. Mert ugyan a virtuális szolgáltatók számláiról nem tűnik el az ügyfél pénze, de a hozzáférés lényegesen bonyolultabb lesz: sem fogadni, sem az esetlegesen felgyűlt pénzt kifizetni nem lesz módjuk az érintetteknek – vagy csak elég nehezen.

Időközben a Parlament ma szavaz majd Bánki Erik fideszes képviselő törvénymódosításáról, amely a korábbinál alacsonyabb díjak mellett tenné lehetővé a szerencsejáték-szolgáltatás nyújtását. A ma már eltúlzottnak tetsző, játéktipusonként 100 milliós engedélyezési díj az első játéktípusnál 30 millió, az azt követő típusok esetében pedig 15-15 milliós díjat határoz meg, ráadásul a tiszta játékbevétel után az eddigi 20 helyett tízre csökken a játékadó mértéke, míg a felügyeleti díj a negyedévi játékbevétel 2,5 százaléka, de maximum 10 millió lenne. A jogszabály-előterjesztői szerint ilyen díjak mellett – és persze a most először ténylegesen alkalmazott tilalom érvényre juttatásával – mind több szolgáltató választhatja a legális formát.

Addig ugyanakkor az érintett honlapokon fogadók azonnal tegyék meg tétjeiket: a ma esti meccsekre megtett fogadások után meglehet szebb összeg „kimenekítése” okoz majd kellemes feladatot nekik.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Adó Vannak esetek, amikor a munkaadónak kell biztosítania a védőfelszerelést
Privátbankár.hu | 2020. március 29. 12:30
A szemétszállítók, illetve a szennyvízkezeléssel foglalkozók biztonságáról a foglalkoztatónak kell gondoskodnia.
Adó Trükközött a jelentésekkel egy betegszállító cég
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:58
Hatvanmillió forint értékű egészségpénztári támogatást vett fel jogosulatlanul egy Szabolcs megyei betegszállító vállalat.
Adó Vizsgálódott a NAV – sok szabálysértés a külföldiek éttermeiben
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:08
A Dél-Alföldön ellenőrzött, külföldiek által üzemeltetett szegedi éttermek több mint kétharmadánál találtak szabálytalanságokat az adóellenőrök.
Adó Késésben vagy az adóbevallással? Van egy jó hírünk!
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 08:42
A NAV négy legnagyobb fővárosi ügyfélszolgálata a május 20-áig hátralévő valamennyi munkanapon hosszabb nyitva tartással várja a bevallókat.
Adó Óriási adócsökkentési pakkot kapunk
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 07:57
Összességében 220 milliárdos köztehercsökkentést indítványoz a kormány a jövő évi adócsomagban – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.
Adó Túlzottan is félünk az áfacsalástól
Privátbankár.hu | 2015. május 12. 15:08
Évente közel 200 milliárd euró áfától, az összes lehetséges áfabevétel közel hatodától esnek el az uniós tagállamok az áfacsalások miatt.
Adó Ha a disznóknál bejön, másutt is csökkenhet az áfa?
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 18:23
Nemcsak a sertéságazatnak, de az agráriumnak és az egész gazdaságnak kedvezőbb lenne az alacsonyabb áfakulcs - ezt akarja bizonyítani az 5 százalékos áfa bevezetését követően a Terméktanács.
Adó Így enyhítené a reklámadót a szakmai szervezet
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 11:55
Megszüntetné a saját célú reklám adóztatását az Országos Kereskedelmi Szövetség. Az ötszázalékos kulccsal képtelenek tervezni a kkv-k.
Adó Tényleg olcsóbb lett a hús? Komoly ellenőrzés vár a kereskedőkre
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 08:41
Jövőre 27-ről 5 százalékra csökken a sertéshús áfája, az NGM is ellenőrizni fogja, hogy a kereskedők nem nyelik-e le.
Adó Matekozzon velünk: hányan tudnak felöltözni ennyi hamisítványból? - képek
Privátbankár.hu | 2015. május 9. 10:02
Szép nagy fogása volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, mintegy 230 millió forintnyi gagyi utánzatot találtak egy ganz-telepi raktárban.
hírlevél
depositphotos

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.