<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Az alkalmazás ingyenesen letölthető.

Vályi-Nagy Vilmos infokommunikációért felelős államtitkár elmondta: a kormány 2010-ben azzal a céllal vágott bele az informatikai átszervezésekbe, hogy olcsóbbá és hatékonyabbá tegye az állam működését. A folyamat első lépése az informatikai konszolidáció volt. A kormány a fejlesztésekhez új pályázati rendszert hozott létre, amely számottevően – egyes esetekben akár 1-2 évvel – lerövidítette a beruházások előkészítésének és lebonyolításának időtartamát.

A gyorsításnak köszönhetően a korábbi évekhez képest ugrásszerű javulással már 42 milliárd forint értékben valósulhattak meg informatikai beruházások 2013-ban. A korszerűsítéseknek és az átszervezéseknek köszönhető nagyarányú költségcsökkenés elsősorban a kormányhivataloknál és az okmányirodáknál jelentkezett.

Gyorsabb ügyintézés

A kormány határozott törekvése, hogy a hazai lakosság számára teljes hozzáférést biztosítson a szélessávú internethez. Ezen a téren Magyarország úttörő helyzetben van, mert az eddigi fejlesztések alapján ez a cél várhatóan már 2018-ban, két évvel az uniós határidő lejárta előtt megvalósul – közölte Vályi-Nagy Vilmos. A lakosság és az ország versenyképességének fokozása érdekében a kormány kiemelten kezeli az informatikai fókuszú kutatási-fejlesztési projekteket és a digitális tudás fejlesztését a hátrányos helyzetű régiókban. Mindkét területen komoly előrelépések történtek tavaly a CERN-Wigner együttműködés megvalósításával és a miskolci Digitális Közösség program elindításával.

Az államtitkár fontos kormányzati célként említette a lakossági fogyasztás erősítését az informatika terén. Emiatt mind nagyobb figyelmet kapnak a különböző mobilalkalmazásokban rejlő lehetőségek, amelyekkel tovább gyorsítható és egyszerűsíthető az ügyintézés. A szaktárca támogatja, hogy a most bemutatott applikációt mihamarabb továbbiak követhessék majd.

Pár érintés a bejelentés

Az EFO 2014 – Egyszerűsített Foglalkoztatás Bejelentés nevű, ingyenes mobilalkalmazást a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ Zrt.) a Budapesti Műszaki Egyetem Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások tanszékének (BME) szakembereivel együttműködésben fejlesztette ki.

Az Android és iOS platformokon elérhető applikáció célja az idény-jellegű vagy átmeneti foglalkoztatáshoz kapcsolódó egyik leggyakoribb tranzakció egyszerűbbé tétele. Az „EFO 2014” mobilalkalmazás segítségével a vállalkozások adminisztratív terhei jelentősen csökkennek, a foglalkoztatások bejelentése a vonatkozó szabályozások maradéktalan betartásával gyakorlatilag várakozás nélkül történhet meg.

Az új mobilalkalmazás tehermentesítheti az évente mintegy 300 ezer foglalkoztatás-bejelentéssel kapcsolatos hívást fogadó Kormányzati Ügyfélvonalat. A hívások számának csökkenése hosszabb távon lehetővé teszi a kormányzati call center erőforrásainak átszervezését, az egyéb ügyfélszolgálati feladatok magasabb színvonalú és hatékonyabb ellátását.

Adó Vannak esetek, amikor a munkaadónak kell biztosítania a védőfelszerelést
Privátbankár.hu | 2020. március 29. 12:30
A szemétszállítók, illetve a szennyvízkezeléssel foglalkozók biztonságáról a foglalkoztatónak kell gondoskodnia.
Adó Trükközött a jelentésekkel egy betegszállító cég
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:58
Hatvanmillió forint értékű egészségpénztári támogatást vett fel jogosulatlanul egy Szabolcs megyei betegszállító vállalat.
Adó Vizsgálódott a NAV – sok szabálysértés a külföldiek éttermeiben
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:08
A Dél-Alföldön ellenőrzött, külföldiek által üzemeltetett szegedi éttermek több mint kétharmadánál találtak szabálytalanságokat az adóellenőrök.
Adó Késésben vagy az adóbevallással? Van egy jó hírünk!
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 08:42
A NAV négy legnagyobb fővárosi ügyfélszolgálata a május 20-áig hátralévő valamennyi munkanapon hosszabb nyitva tartással várja a bevallókat.
Adó Óriási adócsökkentési pakkot kapunk
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 07:57
Összességében 220 milliárdos köztehercsökkentést indítványoz a kormány a jövő évi adócsomagban – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.
Adó Túlzottan is félünk az áfacsalástól
Privátbankár.hu | 2015. május 12. 15:08
Évente közel 200 milliárd euró áfától, az összes lehetséges áfabevétel közel hatodától esnek el az uniós tagállamok az áfacsalások miatt.
Adó Ha a disznóknál bejön, másutt is csökkenhet az áfa?
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 18:23
Nemcsak a sertéságazatnak, de az agráriumnak és az egész gazdaságnak kedvezőbb lenne az alacsonyabb áfakulcs - ezt akarja bizonyítani az 5 százalékos áfa bevezetését követően a Terméktanács.
Adó Így enyhítené a reklámadót a szakmai szervezet
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 11:55
Megszüntetné a saját célú reklám adóztatását az Országos Kereskedelmi Szövetség. Az ötszázalékos kulccsal képtelenek tervezni a kkv-k.
Adó Tényleg olcsóbb lett a hús? Komoly ellenőrzés vár a kereskedőkre
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 08:41
Jövőre 27-ről 5 százalékra csökken a sertéshús áfája, az NGM is ellenőrizni fogja, hogy a kereskedők nem nyelik-e le.
Adó Matekozzon velünk: hányan tudnak felöltözni ennyi hamisítványból? - képek
Privátbankár.hu | 2015. május 9. 10:02
Szép nagy fogása volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, mintegy 230 millió forintnyi gagyi utánzatot találtak egy ganz-telepi raktárban.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG