<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Még mindig a szántót és az erdőt szeretik legjobban, de lakásokat is vettek szép számmal.

A friss képviselői vagyonbevallásból egyértelműen leszűrhetjük, hogy a bezsákolt szántó, erdő vagy legelő annyira a szívéhez nőtt az érintetteknek, hogy nem akarnak megválni ezektől. A mögöttes indok egyszerű: ha éppen nem kell sürgősen nagyobb összeg - például a gyereknek ingatlant venni vagy magániskolába íratni, netán külföldre küldeni –, akkor ülni kell az ilyen vagyonon és lehetőleg jó pénzért bérbe adni. Ez érvényes a lakásokra is, a túlnyomó többségnek van ilyen ingatlana is, általában 50 százalékos tulajdoni arányban -  írta laptársunk, az mfor.hu.

Nem győzik számlálni a bevételt azok, akik jól bérbe adják földjeiket. Fotó: Depositphotos
Nem győzik számlálni a bevételt azok, akik jól bérbe adják földjeiket. Fotó: Depositphotos

A portál utalt rá, hogy ezt a ragaszkodást főleg az indokolja, hogy a hazai termőföld évek óta folyamatosan drágul, 2021-ben hektáronként 2,1 millió forint volt az átlagára, tavaly ez további 4-6 százalékkal nőhetett. Különösen az ország déli-délkeleti és keleti körzeteiben, tehát ha semmit sem tesz vele a tulajdonos, akkor is szépen megy fel az értéke. Mit ad isten, pont ezekben a körzetekben van sok hektárja a kormánypárti képviselőknek. 

A szántókra vonatkozó top 10-es lista eleje semmit sem változott, Bánki Erik-Győrffy Balázs-Szabó Zsolt-Lázár János a sorrend. Feljött ötödiknek Farkas Sándor, aki a 2021-es listán még a kilencedik volt a maga 51 hektárjával, s ezt sikerült feltornásznia 113 hektárra.

Kedvelik az erdőket is a képviselők, a fideszes Apáti István például közel 300 hektár felett rendelkezik Csengernél, ennek egy része legelő is. Viszont az évek során összeszedett mintegy 25 hektárnyi gyümölcsöst és 4 hektár szántót, 2022-ben Solymáron egy 1380 négyzetméteres telken lévő ház ajándékként került a nevére. Tasó László (Fidesz) nem kevesebb, mint 92 hektárnyi erdőt mondhat magáénak, amit 10,6 hektárnyi szántóval kiegészített amióta képviselő, mindezt Nyíradony környékén, tavaly pedig ugyanott vett egy 4419 négyzetméteres zártkertet is - ismertette a lap.

A Mi Hazánk színeiben fellépő, mindössze 35 éves Dócs Dávid Cserháthalápon az elmúlt pár évben tett szert 14,5 hektárnyi erdőre, amit 2022-ben megfejelt további 3200 négyzetméterrel. Ezen kívül 27 hektárnyi szántó-legelő kombója is van. Jövedelmét polgármesterként és megyei képviselőként is gyarapíthatja.

A DK-s Dávid Ferenc inkább a zuglói lakásokban hisz, a már meglévő 72 négyzetméteres ottani lakóingatlanához tavaly hozzácsapott egy 73 négyzetméteres társasházi otthont, aminek fele részben tulajdonosa. A független Hadházy Ákos elment egészen Bécsig, ott egy 30 négyzetméteres garzon felét szerezte meg 2022-ben., a Facebook-bejegyzése szerint házeladásból, hitelből és állatorvosi fizetéséből fedezte a költségeket. A kormányfő szűkebb hazájának számító Fejér vármegyében tevékenykedő, régi motoros Tessely Zoltán fideszes honatya az ellenkező irányba indult, észak-keletre, a borsodi határhoz közeli Füzérre, ott vásárolt egy 2010 négyzetméteres vendégházat.

Agrár Csak összejött: tovább él a gabonamegállapodás
Privátbankár.hu | 2023. március 18. 17:48
Nehezen, de összehozták a hosszabbítást. 
Agrár Szöul is kénytelen elindítani atomprogramját
Privátbankár.hu | 2023. március 13. 15:49
Dél-Korea már nem követheti azt a célt, hogy egyszer atomfegyvermentessé teszik a Koreai-félszigetet, atomfegyvereket kell fejlesztenie az Észak-Koreával szembeni védelme megerősítésére - jelentette ki a Reuters hírügynökségnek adott exkluzív interjújában O Sze Hun, Szöul főpolgármestere.
Agrár A Kárpát-medencében töltene be vezető szerepet a legnagyobb hazai takarmánygyártó
Szakonyi Péter | 2023. március 10. 18:03
A következő években az állattartás súlypontja Nyugat-Európából áthelyeződik Kelet-Közép-Európába, ahol az állattartás koncentrálódásával egyre nagyobb igény lesz a nagyüzemi, jó technológiával előállított, minőségi tápokra. 
Agrár Az MNB közbelépett: visszavonták egy biztosító egyesület engedélyét
Privátbankár.hu | 2023. március 8. 09:49
Az MNB visszavonta a Magyar Gazdák Kölcsönös Biztosító Egyesületének tevékenységi engedélyét. Az intézmény nem rendelkezik a működése folytatásához szükséges minimális szavatolótőkével, s a tőkepótlásra nincs szándéka .
Agrár Bízik az uniós forrásokban Csányi Sándor, jó évek jöhetnek az agráriumban
Privátbankár.hu | 2023. március 1. 19:07
A recessziót várhatóan el tudjuk kerülni idén, jövőre pedig folytatódhat a gazdasági növekedés, míg a magyar agrárium a korábbinál is lendületesebben fejlődhet a következő években – hangzott el az OTP Agrár Gálán, a hitelintézet Vállalati és Agrár Igazgatóságának partnerrendezvényén. Az eseményen átadták az Agráriumért OTP Díjakat is.
Agrár Nem nyugszik a mély, újabb földrengés történt
Privátbankár.hu | 2023. február 25. 09:42
Most Dél-Walesben rengett a Föld.
Agrár Újabb csapás: lélektani határ fölé drágult a termelőföld
Privátbankár.hu | 2023. február 23. 10:59
Az átlagár 2022-ben 2 millió forint fölé került.
Agrár Rossz hír jött a német árakról
Privátbankár.hu | 2023. február 22. 09:28
Gyorsult az infláció az év elején Németországban, elsősorban az energiaárak emelkedése miatt a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis szerdai jelentése alapján.
Agrár Még hogy kivezetné az ársapkákat a kormány? Éppen ellenkezőleg!
Privátbankár.hu | 2023. február 18. 12:44
Állítólag most a magyarországi termőföldekre - májustól.
Agrár Lassan egy éve lefele tartanak a globális élelmiszerárak
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 15:19
Csökkentek az élelmiszerek világpiaci árai januárban decemberhez képest.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG