3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Még mindig a szántót és az erdőt szeretik legjobban, de lakásokat is vettek szép számmal.

A friss képviselői vagyonbevallásból egyértelműen leszűrhetjük, hogy a bezsákolt szántó, erdő vagy legelő annyira a szívéhez nőtt az érintetteknek, hogy nem akarnak megválni ezektől. A mögöttes indok egyszerű: ha éppen nem kell sürgősen nagyobb összeg - például a gyereknek ingatlant venni vagy magániskolába íratni, netán külföldre küldeni –, akkor ülni kell az ilyen vagyonon és lehetőleg jó pénzért bérbe adni. Ez érvényes a lakásokra is, a túlnyomó többségnek van ilyen ingatlana is, általában 50 százalékos tulajdoni arányban -  írta laptársunk, az mfor.hu.

Nem győzik számlálni a bevételt azok, akik jól bérbe adják földjeiket. Fotó: Depositphotos
Nem győzik számlálni a bevételt azok, akik jól bérbe adják földjeiket. Fotó: Depositphotos

A portál utalt rá, hogy ezt a ragaszkodást főleg az indokolja, hogy a hazai termőföld évek óta folyamatosan drágul, 2021-ben hektáronként 2,1 millió forint volt az átlagára, tavaly ez további 4-6 százalékkal nőhetett. Különösen az ország déli-délkeleti és keleti körzeteiben, tehát ha semmit sem tesz vele a tulajdonos, akkor is szépen megy fel az értéke. Mit ad isten, pont ezekben a körzetekben van sok hektárja a kormánypárti képviselőknek. 

A szántókra vonatkozó top 10-es lista eleje semmit sem változott, Bánki Erik-Győrffy Balázs-Szabó Zsolt-Lázár János a sorrend. Feljött ötödiknek Farkas Sándor, aki a 2021-es listán még a kilencedik volt a maga 51 hektárjával, s ezt sikerült feltornásznia 113 hektárra.

Kedvelik az erdőket is a képviselők, a fideszes Apáti István például közel 300 hektár felett rendelkezik Csengernél, ennek egy része legelő is. Viszont az évek során összeszedett mintegy 25 hektárnyi gyümölcsöst és 4 hektár szántót, 2022-ben Solymáron egy 1380 négyzetméteres telken lévő ház ajándékként került a nevére. Tasó László (Fidesz) nem kevesebb, mint 92 hektárnyi erdőt mondhat magáénak, amit 10,6 hektárnyi szántóval kiegészített amióta képviselő, mindezt Nyíradony környékén, tavaly pedig ugyanott vett egy 4419 négyzetméteres zártkertet is - ismertette a lap.

A Mi Hazánk színeiben fellépő, mindössze 35 éves Dócs Dávid Cserháthalápon az elmúlt pár évben tett szert 14,5 hektárnyi erdőre, amit 2022-ben megfejelt további 3200 négyzetméterrel. Ezen kívül 27 hektárnyi szántó-legelő kombója is van. Jövedelmét polgármesterként és megyei képviselőként is gyarapíthatja.

A DK-s Dávid Ferenc inkább a zuglói lakásokban hisz, a már meglévő 72 négyzetméteres ottani lakóingatlanához tavaly hozzácsapott egy 73 négyzetméteres társasházi otthont, aminek fele részben tulajdonosa. A független Hadházy Ákos elment egészen Bécsig, ott egy 30 négyzetméteres garzon felét szerezte meg 2022-ben., a Facebook-bejegyzése szerint házeladásból, hitelből és állatorvosi fizetéséből fedezte a költségeket. A kormányfő szűkebb hazájának számító Fejér vármegyében tevékenykedő, régi motoros Tessely Zoltán fideszes honatya az ellenkező irányba indult, észak-keletre, a borsodi határhoz közeli Füzérre, ott vásárolt egy 2010 négyzetméteres vendégházat.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Agrár Kell-e félnünk az újabb járvány-berobbanástól?
Privátbankár.hu | 2024. június 17. 08:55
Mit tehetünk ellene?
Agrár Bezárja csíkszeredai gyárát a tejfeldolgozó Lactalis
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 15:54
Az üzem mind a 95 munkavállalóját elbocsátják, a csíkszeredai üzem feladatait a Lactalis négy másik romániai üzeme veszi át - írja az economica.net a vállalat közleménye alapján.
Agrár Ebből még nagy baj lehet: nem lesz elég élelmiszerünk?
Privátbankár.hu | 2024. június 13. 08:51
Elkeseredett hangú nyílt levelet küldött a kormánynak nemrégen a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) elnöksége.
Agrár Jó hír a vevőknek: szinte megállt a termőföld drágulása
Privátbankár.hu | 2024. június 10. 17:04
Hol kell a legtöbbet fizetni most egy hektár jó minőségű szántóért? Miért lett olcsóbb Békés és Csongrád? Mennyiért lehet bérbe adni a szántókat és miért nem akarnak szabadulni a gazdák a gyümölcsösöktől és a szőlőktől? A válaszokról beszélt, Mester Nándor felelős szerkesztő a Trend FM Reggeli monitor című adásában, aminek az első részében az infláció várható alakulásáról volt szó a friss adatokat értékelve.
Agrár Megint drágulni fog a kenyér
Privátbankár.hu | 2024. június 7. 14:32
Nőtt a gabona ára világszerte, emiatt még drágább lesz a kenyér.
Agrár Nem lesznek boldogok az ukránok – meghosszabbodott az EU-s tiltás
Privátbankár.hu | 2024. június 6. 13:47
Legalább egy évig még biztosan maradnak.
Agrár Nem adják fel tiltakozásukat a lengyel gazdák
Privátbankár.hu | 2024. június 5. 14:46
A gazdák egy csoportja ismét lassítja a forgalmat a Hrebenne-Jahotyin lengyel-ukrán határátkelőn.
Agrár Sokkoló árakra készüljön, akinek otthon elfogyott a kakaója
Szirmai S. Péter | 2024. június 3. 05:42
Extrém árraliba kezdett a kakaó a New York-i tőzsdén. Áprilisban az egy évvel azelőtti négyszeresén, tonnánként tizenegyezer dolláros csúcsot ért el a jegyzésár, majd ismét hétezer közelébe zuhant. A folytatásban kakaóhiány és további drágulás is jöhet.  
Agrár Az új vámtarifák miatt eltűnnek Európából az orosz és fehérorosz gabonatermékek
Privátbankár.hu | 2024. május 30. 13:26
Az Európai Unió Tanácsa rendeletet fogadott el azzal a céllal, hogy tiltó vámokat vessen ki az Oroszországból és Fehéroroszországból importált gabonatermékekre; az intézkedés olyan mértékben növeli a gabonafélékre, olajos magvakra és az azokból származó termékekre kivetett vámokat, hogy gyakorlatilag leállítja e termékek uniós behozatalát a két országból - tájékoztatott az uniós tanács csütörtökön.
Agrár Éhségsztrájk kezdődött a varsói parlamentben
Privátbankár.hu | 2024. május 13. 16:44
Éhségsztrájkba kezdett hétfőn a varsói szejm székházában a gazdák egy csoportja, amely már négy napja ülősztrájkot folytatott a helyszínen - közölte a lengyel média a szejmben tartott hétfői sajtóértekezletről beszámolva, amelyen az Orka nevű földművestársaság öt tagja szólalt fel.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG