2p

Persze főleg a háborútól kevésbé zaklatott megyékben.

További üzleti lehetőségeket lát az ukrán piacban a globális gyorskiszolgáló étteremlánc. Ezért döntött úgy, hogy új egységet nyit Lvivben, ahol a hétvégi átadás után immár hét étterme működik. Az új ingatlan a nyugat-ukrajnai város legnagyobb és legsűrűbben lakott kerületében található. Eredetileg márciusban akarták megnyitni, de a háború miatt késleltetni kellett a szalagátvágást - számolt be a hét elején az Interfax hírügynökség.

Már nagyon várták az ukránok az eredeti hamburgert. Fotó: McDonald's
Már nagyon várták az ukránok az eredeti hamburgert. Fotó: McDonald's

Közben újból lehet étkezni két vinnyicai egységében is. November eleje óta Ivano-Frankivszkban, valamint Kijev megye két településén (Brovari, Bila Cerkva) is újra látogathatók az éttermek, amelyeket a kora tavaszi orosz támadások után bezártak.

Az ukrajnai középső és nyugati megyék általában eleve fejlettebbek, mint a keletiek és magasabb is kicsit a szabadon elkölthető jövedelem. Ezen kívül a háború miatti belső áttelepülésekkel is számolhatott a vállalat. Vagyis még úgy is tovább növekedhet ezekben a megyékben a népesség, hogy az eddig odaköltözöttek közül sokan nyilván egyszer majd visszamennek az eredeti lakhelyükre. Ez a folyamatos létszámemelkedés pedig potenciális vevőkörbővülést hoz az amúgy is népszerű étteremláncnak.

A globális vállalat új biztonsági protokollt vezetett be. Eszerint, amint megszólalnak a légvédelmi szirénák, azonnal mindenkit, beleértve a dolgozókat is, a legközelebbi óvóhelyre irányítanak. A riadó lefújása után egy órával ismét kinyitnak minden egységet. Áramkimaradás esetén bezárnak, majd az áram visszajötte után egy órával ismét be lehet menni.

A hálózat szeptember 20-tól fokozatosan állt vissza az eredeti nyitvatartására Kijevben, majd november 2-től már mind a 85 egység újra látogatható lett. Február 24-én, az orosz invázió megindulásakor minden egységre lakat került, a vállalat azonban továbbra is fizette a mintegy 10 ezer alkalmazottját.

Ezen felül a Ronald McDonald’s Ház Alapítványon keresztül 700 tonna, összesen 70 millió hrivnya értékű élelmiszert adományozott a rászorulóknak országszerte. Ukrán családok közel 130 ezer ételcsomagot kaptak, több egészségügyi intézménynek pedig 200 darab vákuum terápiás készüléket juttattak az aknáktól megsérültek kezelésére.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Agrár Sokkal több pénzt akarnak a magyar gazdák az EU-tól Orbán Viktor segítségével
Privátbankár.hu | 2024. július 3. 10:22
A magyar EU-elnökség alatt több uniós támogatást akarnak az édesvízi halgazdálkodásra és a talajvédelem elősegítésére.
Agrár Génmódosított kukoricát is lehet élelmiszerként használni - Brüsszel megadta az engedélyt
Privátbankár.hu | 2024. július 2. 17:44
Az Európai Bizottság két, géntechnológiával módosított kukoricafajta élelmiszerként és takarmányként való felhasználását engedélyezte - közölte kedden a brüsszeli testület.
Agrár Ukrajna túllépte a határt, az EU rögtön intézkedett
Privátbankár.hu | 2024. július 2. 16:07
Az Európai Unió keddtől újra vámokat vezetett be az ukrán cukor és tojás importjára.
Agrár Drágulhat a hús, ha divatba jön az új adó
Buksza blog | 2024. június 27. 14:31
A világ első mezőgazdasági szén-dioxid-kibocsátási adójának bevezetésével Dánia megtette az első lépést, amelynek követői lehetnek más országok is.
Agrár Megszületett az EU első agrárszektoros széndioxid-adója
Szirmai S. Péter | 2024. június 27. 05:38
Dánia 2030-tól szén-dioxid-adót vet ki a mezőgazdaságra, miután a kormány hétfőn megállapodott az agrár- és zöldszervezetekkel.
Agrár A Zwack is megszenvedte a tavalyi horribilis inflációt
Privátbankár.hu | 2024. június 26. 16:32
Mégis lesz osztalékfizetés, így döntöttek a most megtartott éves közgyűlésen.
Agrár Milliókat bukhatnak a mezőgazdasági vállalkozók
Privátbankár.hu | 2024. június 25. 09:13
Több tényező is egyszerre sújtja őket.
Agrár Kell-e félnünk az újabb járvány-berobbanástól?
Privátbankár.hu | 2024. június 17. 08:55
Mit tehetünk ellene?
Agrár Bezárja csíkszeredai gyárát a tejfeldolgozó Lactalis
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 15:54
Az üzem mind a 95 munkavállalóját elbocsátják, a csíkszeredai üzem feladatait a Lactalis négy másik romániai üzeme veszi át - írja az economica.net a vállalat közleménye alapján.
Agrár Ebből még nagy baj lehet: nem lesz elég élelmiszerünk?
Privátbankár.hu | 2024. június 13. 08:51
Elkeseredett hangú nyílt levelet küldött a kormánynak nemrégen a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) elnöksége.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG