<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Hamarosan az összes magyar egységét bezárja és kivonul erről a piacról a horvát Mlinar pékséghálózat. Más országokban viszont folytatja.

Nem régen bezárt a Mlinar pékséghálózat Ferenc körúti egysége és hamarosan a többi háromra is lakat kerül - tudtuk meg a napokban. Értesülésünket megerősítette a cég magyarországi tevékenységét koordináló képviselő is. Budapest belvárosában összesen hat egység működött, már korábban bezárt a Westendben és a Petőfi Sándor utcában lévő üzlet, most a többire kerül sor.

Vincze Linda lapunknak küldött levelében közölte, hogy a pékséghálózat magyarországi üzemeltetését néhány éve már nem a horvát anyavállalat végzi. Rossz anyagi helyzetben vették át a céget és szerinte "sikeres irányba" vitték a COVID világjárvány sajnálatos kezdetéig. Sajnos erről azonban nincsenek nyilvános adatok, a hivatalos portálon, ahol a beaszámolókat közzéteszik, a 2016-os esztendő az utolsó.

Az alábbi grafikonon látszik, hogy 2014-2016 között nagyjából stagnált a bevétel és fokozatosan csökkent az adózás utáni veszteség - vagyis ezek a mutatók feltehetően a horvát anyacég irányításának éveire vonatkoznak.

A képviselő szerint a járvány következtében a Mlinar pékségek fő vásárlói napok alatt szinte teljesen eltüntek, ők nagyrészben irodai dolgozók, túristák és esténként szórakozó fiatalok voltak. " A Mlinar H Kft. árbevétele sajnos ezt követően drasztikusan és azonnal szinte nullára csökkent." - írta, de nem közölt részleteket.

Hozzáfűzte még, hogy próbáltak mindent megtenni annak érdekében, hogy a társaság és a pékséghálózat helyzetét stabilizálják de több összetevő miatt ez hosszútávon nem sikerült. Ezekrők az összetevőkről azonban ugyancsak nem árult el semmit. 

"Ezért rövid időn belül a legnagyobb sajnálatunkra minden Mlinar üzlet be fog zárni." - toldotta meg.

A kivonulás megerősítése miatt írt levelünkben rákérdeztünk, hogy végleges távozásról van-e szó vagy csak felfüggesztik-e a működést, sajnos erre nem kaptunk választ. Mint ahogy arra sem, hogy miért nincsenek leadva a 2017-2020 közötti évek beszámolói, hol tartanak a cég elleni végrehajtások és miért törölték a cég adószámát?

A Mlinar hátrányból indult a gyorsan terjeszkedő versenytársakkal, a Fornettivel és a Lipóti pékséggel szemben. Azok ugyanis korábban már Budapesten elfoglalták a nagy átmenő forgalmú közlekedési csomópontokat, a metrókijáratokat és több bevásárlóközpontban is megtelepedtek. Idővel országos hálózatot is kiépítettek. Vélhetően a Mlinar sem a kínálatával, sem az áraival nem volt versenyképes.  

A pékségek piacán az elmúlt 6-8 évben sokat erősödött a Princess Bakery nevű hálózat, ez főleg a fővárosban nőtte ki magát (itt 18 üzletet működtet), de Bukarestben (11 bolt) és Prágában (6 egység) is jelen van. Ezen kívül stabil versenyzők lettek az úgynevezett albán pékségek, de ezek nem szerveződtek egységes láncba, viszont a nagyvárosok mellett kisebb településeken is megjelentek.  

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Agrár A húsevés gyilkolja a testet és a környezetet - mondja több EU-ország minisztere
Privátbankár.hu | 2022. január 22. 12:18
Húst hússal. Na, ennek legyen most vége! - mondják a politikusok, de a termelők és a lakosság egy része is ellenkezik.
Agrár Árstop: mit ér mindez, ha nem lesz csirkehús
Privátbankár.hu | 2022. január 22. 11:54
Átmeneti hiány alakulhat ki baromfihúsból a Baromfi Termék Tanács szerint, tudósít az RTL Híradó. Szerintük 15-20 százalékkal zuhanhat a termelés, ha a kereskedők nem fizetnek többet a csirkéért.
Agrár Komoly gondban van a magyar dió
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 14:28
Átalakult a világpiac, ami nem tesz jót a magyar diótermésnek. 
Agrár Elképesztő ütemben nőttek tovább a mezőgazdasági felvásárlási árak
Privátbankár.hu | 2022. január 17. 12:08
Átlagosan 27,2 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat a mezőgazdasági felvásárlási árak novemberben, van olyan termék, amely 69 százalékkal drágult tavalyhoz képest.
Agrár Olcsóbb sör, bor és pálinka jöhet - ha a NAV is úgy akarja
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 13:58
Kedvezményes jövedékiadót lehet alkalmazni a kisüzemi keretek közt termelt alkoholtartalmú italokra.
Agrár Varsó uniós jogot sértett, amikor nullára vitte egyes élelmiszerek áfáját
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 11:41
A magyar kormánynak is kicsi a mozgástere - állítja egy jogi szakértő.
Agrár A nap képe: szívolvasztó fotót posztolt Lázár János
Privátbankár.hu | 2022. január 13. 17:03
Teljes az idill a mezőhegyesi birtokon.
Agrár Brutálisan megdrágult a műtrágya, és a helyzet nem lesz jobb
Privátbankár.hu | 2022. január 10. 13:38
Az elmúlt fél évben a földgáz árának az emelkedése miatt a háromszorosára ment fel a nitrogén műtrágya ára - tájékoztatták szakértők az osztrák APA hírügynökséget.
Agrár Tele vannak távol-keleti munkásokkal a kertészetek, de így is sincs elég dolgozó
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 11:06
De a távol-keleti munkások sincsenek ide ragasztva, lelépnek, ha jobb ajánlatot kapnak, és ez tovább súlyosbítja a munkaerőhiány okozta gondokat a mezőgazdaságban. 
Agrár Önálló élelmiszerellátás kell az országnak - bőven van most kihívás
Privátbankár.hu | 2022. január 6. 10:18
Az élelmiszeriparban is komoly kihívásokat jelent az energiaárak jelentős emelkedése - mondta el Makai Szabolcs, az Opus Global élelmiszeripari divíziójának vezetője. 
Friss
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló