<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Hamarosan az összes magyar egységét bezárja és kivonul erről a piacról a horvát Mlinar pékséghálózat. Más országokban viszont folytatja.

Nem régen bezárt a Mlinar pékséghálózat Ferenc körúti egysége és hamarosan a többi háromra is lakat kerül - tudtuk meg a napokban. Értesülésünket megerősítette a cég magyarországi tevékenységét koordináló képviselő is. Budapest belvárosában összesen hat egység működött, már korábban bezárt a Westendben és a Petőfi Sándor utcában lévő üzlet, most a többire kerül sor.

Vincze Linda lapunknak küldött levelében közölte, hogy a pékséghálózat magyarországi üzemeltetését néhány éve már nem a horvát anyavállalat végzi. Rossz anyagi helyzetben vették át a céget és szerinte "sikeres irányba" vitték a COVID világjárvány sajnálatos kezdetéig. Sajnos erről azonban nincsenek nyilvános adatok, a hivatalos portálon, ahol a beaszámolókat közzéteszik, a 2016-os esztendő az utolsó.

Az alábbi grafikonon látszik, hogy 2014-2016 között nagyjából stagnált a bevétel és fokozatosan csökkent az adózás utáni veszteség - vagyis ezek a mutatók feltehetően a horvát anyacég irányításának éveire vonatkoznak.

A képviselő szerint a járvány következtében a Mlinar pékségek fő vásárlói napok alatt szinte teljesen eltüntek, ők nagyrészben irodai dolgozók, túristák és esténként szórakozó fiatalok voltak. " A Mlinar H Kft. árbevétele sajnos ezt követően drasztikusan és azonnal szinte nullára csökkent." - írta, de nem közölt részleteket.

Hozzáfűzte még, hogy próbáltak mindent megtenni annak érdekében, hogy a társaság és a pékséghálózat helyzetét stabilizálják de több összetevő miatt ez hosszútávon nem sikerült. Ezekrők az összetevőkről azonban ugyancsak nem árult el semmit. 

"Ezért rövid időn belül a legnagyobb sajnálatunkra minden Mlinar üzlet be fog zárni." - toldotta meg.

A kivonulás megerősítése miatt írt levelünkben rákérdeztünk, hogy végleges távozásról van-e szó vagy csak felfüggesztik-e a működést, sajnos erre nem kaptunk választ. Mint ahogy arra sem, hogy miért nincsenek leadva a 2017-2020 közötti évek beszámolói, hol tartanak a cég elleni végrehajtások és miért törölték a cég adószámát?

A Mlinar hátrányból indult a gyorsan terjeszkedő versenytársakkal, a Fornettivel és a Lipóti pékséggel szemben. Azok ugyanis korábban már Budapesten elfoglalták a nagy átmenő forgalmú közlekedési csomópontokat, a metrókijáratokat és több bevásárlóközpontban is megtelepedtek. Idővel országos hálózatot is kiépítettek. Vélhetően a Mlinar sem a kínálatával, sem az áraival nem volt versenyképes.  

A pékségek piacán az elmúlt 6-8 évben sokat erősödött a Princess Bakery nevű hálózat, ez főleg a fővárosban nőtte ki magát (itt 18 üzletet működtet), de Bukarestben (11 bolt) és Prágában (6 egység) is jelen van. Ezen kívül stabil versenyzők lettek az úgynevezett albán pékségek, de ezek nem szerveződtek egységes láncba, viszont a nagyvárosok mellett kisebb településeken is megjelentek.  

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Agrár Válság: sürgős segítség kell a sertéstartóknak
Privátbankár.hu / MTI | 2021. október 12. 10:01
A válságalap megnyitásához a tanács döntésén kívül az Európai Parlament jóváhagyására is szükség lenne.
Agrár Nagy a baj. Az angolok hatoda alig jut élelmiszerhez
MTI | 2021. október 9. 09:05
A brit felnőtt lakosság hatodával fordult elő az elmúlt hetekben, hogy az ellátási hiányok miatt nem tudott alapvető élelmiszereket vásárolni.
Agrár Orbán Viktor: nem lehet hitelből emelni a béreket
Privátbankár.hu | 2021. október 8. 08:49
A szokásos pénteki interjú egyik központi témája volt a bérek emelése. Orbán Viktor ennek kapcsán azt hangsúlyozta, hogy számos területen sikerült előrelépni, köszönhetően a jó gazdasági teljesítménynek. Bár vannak jogos igények a miniszterelnök szerint, ugyanakkor felelőtlenség lenne, ha hitelből emelnének béreket.
Agrár Kritikus helyzet a műtrágyapiacon: a Nitrogénművek Zrt. is támogatja a felhívást
Privátbankár.hu | 2021. október 7. 18:23
A Nitrogénművek is támogatja az Európai Műtrágyagyártók Szövetségének azt a felhívását, mellyel az Európai Bizottsághoz és a tagállamok hatóságaihoz fordulnak a műtrágyapiacon kialakult kritikus állapot azonnali kezelésével kapcsolatban.
Agrár Műtrágya-botrány: reagált az orosz gyártó
Szakonyi Péter | 2021. október 7. 16:07
Több mint 10 milliárd forintos kárt okozhatott a gazdáknak és bankoknak egy műtrágyakereskedő cég - írtuk meg egy hónappal ezelőtt. A Keleti Agrár Kft. egy oroszországi központú vállalkozás, a PhosAgro termékeit értékesítette - jelentős árkedvezménnyel. De árut nem szállítottak, csak a pénzt vették fel. A botrány tovább folytatódik.
Agrár Jelentős a Magyar Bankholding szerepe az agráriumban
Privátbankár.hu | 2021. október 7. 14:37
A Magyar Bankholding tagbankjai, a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank összesen közel 500 milliárd forintnyi hitel- és lízingállománnyal rendelkeznek az agrárszektorban, ami együttesen több mint 25 százalékos piaci részesedést jelent.
Agrár Búcsút inthetünk az olcsó gyümölcsöknek
Privátbankár.hu | 2021. október 5. 10:13
Korszakhatáron a gyümölcstermesztés: az éghajlatváltozás máris mutatkozó kedvezőtlen hatásai és a munkaerőhiány drámaian rontotta a gyümölcsültetvények jövedelmezőségét az elmúlt évtizedben.
Agrár Töretlenül nő a villamosenergia fogyasztás
MTI | 2021. szeptember 17. 10:34
Ötéves csúcsra emelkedett júliusban a hazai bruttó villamosenergia-fogyasztás, 7,5 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban; a rendszerterhelés maximuma több napon is megdöntötte a nyári csúcsértékeket - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pénteken.
Agrár Kicsinálta az időjárás a francia bort
MTI | 2021. szeptember 7. 11:25
Idén 29 százalékkal lehet kisebb a megtermelt bormennyiség a tavalyinál.
Agrár Vadhússal etetnék a magyarokat
MTI | 2021. szeptember 4. 17:43
"Terítéken a vadhúsok - Ízvadászatra fel!" szlogennel egyhónapos kampányt indított az Agrármarkering Centrum a vadhúsfogyasztás ösztönzésére.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos