1p
Az eurót csütörtökön délután háromnegyed ötkor 264,72 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a szerda délutáni 265,50 forint után
A javuló nemzetközi befektetői hangulatnak köszönhetően erősödtek csütörtökön a térségbeli devizák: az eurót csütörtökön délután háromnegyed ötkor 264,72 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a szerda délutáni 265,50 forint után.

A dollárt 195,56 forinton jegyezték 1,3542 dolláros euró jegyzés mellett. Szerdán délután a dollárt 196,10 forinton, az eurót 1,3544 dolláron jegyezték. A svájci frank jegyzése 186,94 forint az egy nappal korábbi 186,30 forint után, 100 japán jen 208,26 forint volt csütörtökön, szerdán délután 211,00 forinton jegyezték.

Erőteljes erősödő lendületet vettek csütörtök délelőtt a térségbeli devizák: a lengyel zloty rövid idő alatt a kora reggeli 3,8580 körüli euró jegyzésről 3,8400-környékére, a cseh korona 25,40-es euró jegyzés környékéről 25,35-re, a forint 265,20-as euróról 264,30-ra erősödött.

Legfrissebb devizaárfolyamok a Privátbankáron
Nap közben a forint a 265,50-es euró jegyzés közvetlen környezetében ingadozott, majd késő délután a 265-ös határ közelébe gyengült. A lengyel zlotyt délután fél ötkor 3,8400-es euró árfolyamon, a cseh koronát 25,34-es euró árfolyamon jegyezték.

A svájci frankkal szemben az erősödést megakadályozta, hogy a frank az uniós közös deviza 1999-es bevezetése óta legmagasabb árfolyamát érte el csütörtökön az euróval szemben - ennek köszönhetően a forint a svájci frankkal szemben gyengült.

Felülteljesítő volt a BUX csütörtökön
Részletek >>
A bankközi devizapiacon a kora délelőtt tartott 1,4230 frank körüli euró jegyzésről a svájci márciusi termelőipari beszerzési menedzser index (PMI) közzétételét követően rövid idő alatt 1,4200 alá, 1,4187-ig gyengült az euró.

A bizakodó európai tőzsdei hangulatot a kínai ipari termelés növekedését tükröző adatok, valamint a japán jegybank negyedéves gazdasági állapot felmérése, a Tankan jelentés alapozta meg és számos európai ország várakozásokat meghaladó termelőipari beszerzési indexe teljesítette ki.

A svájci márciusi PMI 2006 novembere óta, az olasz pedig 2007 júniusa óta a legmagasabb értékre emelkedett, a német 2000 áprilisa óta a legnagyobb mértékű növekedést érte el, az euróövezeti PMI pedig 40 havi csúcsra emelkedett. Növekedést mutatott a lengyel, a cseh és a török index is. A lengyel PMI 25 havi csúcsot mutatott, bár elmaradt az elemzői várakozásoktól, a cseh PMI pedig két éves csúcsot ért el. A magyar mutató csökkent ugyan, de 50 pont felett áll, már sorban egymás után a harmadik alkalommal, azaz a termelés bővülését tükrözi.

A térségbeli devizák árfolyamának erősödését támogatja az is, hogy gyakorlatilag elhárult a görög adósságtörlesztési kétségek  euróra gyakorolt nyomása, a befektetők bizalma az eurózónával kapcsolatban helyre ugyan nem állt, de kételyeik enyhültek.

A forint befektetői megítélését nagyban javítja az Euromoney szerdán nyilvánosságra hozott új országkockázati rangsora is, amelyben Magyarország a tavaly márciusi 54. és a szeptemberi 64. hely után most a 46-ra került. Ugyanakkor a súlyos államháztartási és adóssággondokkal küszködő fejlett ipari gazdaságok - köztük az Egyesült Államok és Görögország - lejjebb csúsztak.

A bankközi devizapiacon a kora délelőtt tartott 1,4230 frank körüli euró jegyzésről a svájci márciusi termelőipari beszerzési menedzser index (PMI) közzétételét követően rövid idő alatt 1,4200 alá, 1,4187-ig gyengült az euró.

Az egyértelműen pozitív hangulatban a piacon a térségbeli devizáktól a közelgő hosszú hétvégét megelőző tartózkodás és pozíciórendezések miatt inkább az elért eredményeket őrző tendenciát várnak, mint erősödést.
A forint erősödésével szemben a 263-as euró árfolyam támaszt erőteljes technikai ellenállást, gyengülésével szemben pedig a 267-es euró jegyzésnél húzódik ellenállási határ.

Csak az euróhitelek THM-je nőtt

MTI

Címkék: Befektetés
A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Befektetés Gyémántbiznisz földi halandóknak?
Privátbankár.hu | 2020. február 19. 13:39
Már a standokon a Piac & Profit legfrissebb száma! Gyémánt, mint alternatív befektetési forma? Erről és számos más érdekes témáról olvashat a februári lapban. Körbejártuk a magánegészségügy kérdéseit, beszélgettünk az Erste Bank vezérigazgatójával, írtunk a kiberbiztonságról, de olvashat a Nemzetközi Beruházási Bankról is a magazinban.
Befektetés Az MNB 5 millióra bírságolta a 4iG-t a lefújt T-Systems-ügylet kapcsán
Privátbankár.hu | 2020. január 23. 08:37
A bennfentesek jegyzékének jogsértő módon történő összeállítása miatt, emellett a T-Systems anyacégével, a Magyar Telekom Nyrt.-vel szemben is hozott intézkedést az MNB.
Befektetés Megtudtuk, mennyi vagyona van a Pallas Athéné alapítványoknak
Privátbankár.hu | 2020. január 22. 13:33
A legfrissebb kimutatás szerint 274,8 milliárd forintra nőtt a vagyon, ebből 8,8 milliárd még mindig bankbetétben van.
Befektetés IMF: 3 százalékos kamattal is ugyanennyire vinnék a MÁP Pluszt
Csabai Károly | 2019. december 6. 13:04
Ami a költségvetés kiadásait akár több száz milliárd forinttal mérsékelné – állapítja meg a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországról kiadott legfrissebb jelentése. Az nem tartja jó ötletnek, hogy a büdzsé kizárólag belföldről finanszírozza magát, mivel a mélyponton lévő kockázati felárunk miatt a külföldi forrásbevonás most jóval olcsóbb.
Befektetés Holnap reggel sokan maradhatnak hoppon a bankjegykiadó automatáknál
Baka F. Zoltán | 2019. október 31. 14:18
Holnap lejár a banki azonosítás határideje, bajba kerülhet, aki ezt elmulasztja. Sok nyugdíjas és a külföldön élők is a veszélyeztetettek körébe tartoznak. Az első határidő idén június 26 volt, de mivel az érintettek egy nagyon jelentős hányada - több százezer magánszemély, illetve vállalkozás - késlekedett a procedúrával, a kormány úgy döntött, hogy október 31-ig meghosszabbítja az eredeti határidőt.
Befektetés Sikeres volt az Opus Global Nyrt. kötvényaukciója
Privátbankár.hu | 2019. október 25. 17:10
A teljes tervezett mennyiségben lejegyezték a befektetési holding értékpapírjait.
Befektetés Áramhálózattal bővít az Opus, megveszi a Titászt
Privátbankár.hu | 2019. október 4. 14:05
Áramhálózattal bővítheti stratégiai portfólióját az Opus befektetési holding, miután megveszi a Titász 100 százalékos részvénycsomagját.
Befektetés Nyár végére csúszhat a nyugdíjkötvény kibocsátása
Csabai Károly | 2019. április 2. 06:00
Javában folyik a munka a kormányzati színfalak mögött annak érdekében, hogy megvalósuljon a Varga Mihály által 2018 végén megjelölt cél: a január végén közel 5900 milliárd forintos lakossági állampapír-tulajdon öt év alatt megduplázódjon. A jelet a pénzügyminiszter tavaly novemberben adta meg, bejelentve egy újfajta, nyugdíj-előtakarékossági magyar állampapír kibocsátását.
Befektetés Tőkét vontak ki a Skálából a tulajdonosok
Privátbankár.hu | 2019. január 21. 17:01
Az egykori patinás üzletlánc jogutódjának számító ingatlanbefektető cég 180 millió forinttal, 540 millióra szállította le az alaptőkéjét.
Befektetés Már közel ötezer milliárdot kezelnek a hazai privátbankárok
Privátbankár.hu | 2019. január 15. 11:55
Több mint 43 ezer magánszemély összességében immár csaknem 5 ezermilliárd forintos vagyonát fialtatta 2018 végén a 16 hazai privátbankári szolgáltatónál.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG