Befektetés

A pénz- és tőkepiacokról, pénzügyi befektetésekről szóló cikkeink, különös tekintettel a magyar és külföldi részvényekre, devizákra, a forintárfolyamra, árupiaci termékekre és kriptodevizákra. Ide kerülnek rendszeres, általában naponta kétszer megjelenő piaci összefoglalóink éppúgy, mint a mélyebb elemzések. Az ingatlanok, az állampapírok vagy a befektetési alapok témái azonban általában külön, saját rovatukban találhatók meg. A rovat támogatója a 4iG
Befektetés Gyémántbiznisz földi halandóknak? 
Privátbankár.hu | 2020. február 19. 13:39
Már a standokon a Piac & Profit legfrissebb száma! Gyémánt, mint alternatív befektetési forma? Erről és számos más érdekes témáról olvashat a februári lapban. Körbejártuk a magánegészségügy kérdéseit, beszélgettünk az Erste Bank vezérigazgatójával, írtunk a kiberbiztonságról, de olvashat a Nemzetközi Beruházási Bankról is a magazinban.
Befektetés Az MNB 5 millióra bírságolta a 4iG-t a lefújt T-Systems-ügylet kapcsán  
Privátbankár.hu | 2020. január 23. 08:37
A bennfentesek jegyzékének jogsértő módon történő összeállítása miatt, emellett a T-Systems anyacégével, a Magyar Telekom Nyrt.-vel szemben is hozott intézkedést az MNB.
Befektetés Megtudtuk, mennyi vagyona van a Pallas Athéné alapítványoknak 
Privátbankár.hu | 2020. január 22. 13:33
A legfrissebb kimutatás szerint 274,8 milliárd forintra nőtt a vagyon, ebből 8,8 milliárd még mindig bankbetétben van.
Befektetés IMF: 3 százalékos kamattal is ugyanennyire vinnék a MÁP Pluszt 
Csabai Károly | 2019. december 6. 13:04
Ami a költségvetés kiadásait akár több száz milliárd forinttal mérsékelné – állapítja meg a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországról kiadott legfrissebb jelentése. Az nem tartja jó ötletnek, hogy a büdzsé kizárólag belföldről finanszírozza magát, mivel a mélyponton lévő kockázati felárunk miatt a külföldi forrásbevonás most jóval olcsóbb.
Befektetés Holnap reggel sokan maradhatnak hoppon a bankjegykiadó automatáknál 
Baka F. Zoltán | 2019. október 31. 14:18
Holnap lejár a banki azonosítás határideje, bajba kerülhet, aki ezt elmulasztja. Sok nyugdíjas és a külföldön élők is a veszélyeztetettek körébe tartoznak. Az első határidő idén június 26 volt, de mivel az érintettek egy nagyon jelentős hányada - több százezer magánszemély, illetve vállalkozás - késlekedett a procedúrával, a kormány úgy döntött, hogy október 31-ig meghosszabbítja az eredeti határidőt.
Befektetés Sikeres volt az Opus Global Nyrt. kötvényaukciója 
Privátbankár.hu | 2019. október 25. 17:10
A teljes tervezett mennyiségben lejegyezték a befektetési holding értékpapírjait.
Befektetés Áramhálózattal bővít az Opus, megveszi a Titászt 
Privátbankár.hu | 2019. október 4. 14:05
Áramhálózattal bővítheti stratégiai portfólióját az Opus befektetési holding, miután megveszi a Titász 100 százalékos részvénycsomagját.
Befektetés Nyár végére csúszhat a nyugdíjkötvény kibocsátása 
Csabai Károly | 2019. április 2. 06:00
Javában folyik a munka a kormányzati színfalak mögött annak érdekében, hogy megvalósuljon a Varga Mihály által 2018 végén megjelölt cél: a január végén közel 5900 milliárd forintos lakossági állampapír-tulajdon öt év alatt megduplázódjon. A jelet a pénzügyminiszter tavaly novemberben adta meg, bejelentve egy újfajta, nyugdíj-előtakarékossági magyar állampapír kibocsátását.
Befektetés Tőkét vontak ki a Skálából a tulajdonosok 
Privátbankár.hu | 2019. január 21. 17:01
Az egykori patinás üzletlánc jogutódjának számító ingatlanbefektető cég 180 millió forinttal, 540 millióra szállította le az alaptőkéjét.
Befektetés Már közel ötezer milliárdot kezelnek a hazai privátbankárok 
Privátbankár.hu | 2019. január 15. 11:55
Több mint 43 ezer magánszemély összességében immár csaknem 5 ezermilliárd forintos vagyonát fialtatta 2018 végén a 16 hazai privátbankári szolgáltatónál.
Befektetés 10 merész jóslat 2019-re: ha ezek bejönnek, leeshet az állunk  
Privátbankár.hu | 2019. január 8. 20:20
A K&H befektetési szakembereinek összeállításából kiderül, melyek azok a gazdasági események, amelyek bekövetkezése ugyan meglepetésként érné a piacokat, mégsem zárhatók ki teljesen. Ha pedig mégis megtörténnek, igen komoly hatásuk lehet, így érdemes a befektetőknek ezekről is tájékozódni.
Befektetés Végrehajtást indított Hosszú Katinka cége ellen a NAV 
Baka F. Zoltán | 2018. október 7. 07:20
Nem adták le a 2017-es beszámolójukat sem, Shane Tusup pedig még mindig benne van a cégben.
Befektetés Quaestor kötvénycsőd: kié a felelősség? 
Fellegi Tamás | 2015. március 19. 16:10
A Quaestor ügy nem csak abban tér el a két brókerbotránytól, hogy egy kötvénycsalás, hanem abban is, a marketingje sokkal szerteágazóbb volt, vezetője pedig nyilvános, esetenként állami eseményen mutatkozott időnként kormánytagokkal, így az ügy különösen megtévesztő lehetett.
Befektetés Három brókerbotrány után, végülis mi a biztonságos befektetés? 
Fellegi Tamás | 2015. március 18. 11:36
A legtöbb megtakarítót, befektetőt sokkolta a három méretes csalási ügy, melyek óriási befektetői pénzeket nyeltek el. Mindenki aggódik, teljes joggal szeretnék tudni, ezentúl mi tekinthető biztonságos befektetésnek, és mit kell nagyívben elkerülni?
Befektetés Óriási pénzek vannak a brókercégeknél 
Privátbankár.hu | 2015. március 11. 07:22
A tavalyi év végén mintegy 1950 milliárd forintnyi idegen tulajdonú értékpapír-állományt kezeltek a független részvénytársaságként működő cégek.
Befektetés Brókerbotrány-dominó: hol lesz a vége? 
Fellegi Tamás | 2015. március 10. 15:00
Most már szinte naponta dőlnek be a problémás brókercégek, és ez ilyenkor így is van rendjén. A láncreakció elindult, ahol csontváz van, most kidől a szekrényből. De vajon hol a folyamat vége, és hogy fog utána kinézni a megtisztult piac? Jönnek-e a biztonság és nyugalom évei?
Befektetés Brókerbotrány: dől az újabb dominó, bajban a Quaestor! 
Privátbankár.hu | 2015. március 9. 23:11
Immár a brókerbotrány következő, sokak által valószínűsített áldozata is sorra került. Fenntarthatatlannak tűnt a magas kamatozású Quaestor kötvény, és most, hogy a pánik szétterjed, a befektetők eladnák, de a cég már nem tudja megvenni. Lássuk a közleményt.
Befektetés Svájci frank és brókercsőd, két végzetes csapás – hová menekülhetnek a befektetők? 
Fellegi Tamás | 2015. február 24. 20:15
A hazai befektetőket eddig idén két súlyos esemény rázta meg. Az első a svájci jegybank óriási kárt okozó januári lépése, a második most a Buda-Cash Brókerház esete. Át kell értékelnünk a befektetési biztonság fogalmát.
Befektetés Horvátországon keresztül szállít olajat a Mol 
Privátbankár.hu | 2015. február 4. 18:43
Horvátországon keresztül is jöhet olaj Magyarországra - a Mol lekötötte az idei szállítási kontingenst
Befektetés Atomenergiában már most is elöl vagyunk 
Privátbankár.hu | 2015. február 4. 13:13
Az ország villamosenergia-termelésének 53,6 százalékát adta a paksi atomerőmű a múlt évben, a négy blokk 15 648,6 gigawattóra villamos energiát állított elő, ezzel a termelést tekintve a tavalyi év volt a negyedik legjobb az erőmű történetében – jelentette be Hamvas István, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója.
Befektetés Ennyivel jobbak lennénk megtakarításban? 
Privátbankár.hu | 2014. december 27. 08:45
Miközben hitelei egy részét törlesztette, megtakarításait tovább növelte idén a lakosság - írja a Népszabadság a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataira hivatkozva.
Befektetés Biotechnológia az új sláger a kockázati tőkéseknél 
Privátbankár.hu | 2014. december 10. 10:35
1,7 milliárd forintról több mint duplájára, 3,5 milliárd forintra ugrott a harmadik negyedévben a kockázati- és magántőkealapok által befektetett összegek összértéke
Befektetés Mégsem száll el a svájci frank árfolyam 
Privátbankár.hu | 2014. november 30. 20:35
Megmenekül a svájci frank és az arany is: Svájcban népszavazáson elvetették azt az ötletet, hogy a Svájci Nemzeti Bank minden tartalékának 20 százalékát aranyban kell tartani.
Befektetés Ezért kerülnek el minket a külföldi befektetők 
Privátbankár.hu | 2014. november 21. 11:00
A jövő évi költségvetési tervezetben az állam gazdasági típusú kiadásai jelentősen nőnek, akárcsak az állam önmagára fordított kiadásai - noha a magyar közigazgatás európai összehasonlításban is rendkívül drága - miközben a jóléti kiadások csökkennek. – mondta Csaba László, a Budapesti Közép-európai Egyetem és a Corvinus professzora a Gazdasági Rádiónak.
Befektetés Ingatlanosnak nem adnak kockázati tőkét 
Privátbankár.hu | 2014. október 30. 17:57
Hiába van jó ötlet és komplex üzleti terv, ha nincs pénz egy vállalkozás elindításához. Ilyenkor jöhetnek a kockázati tőkebefektetők. Őket viszont az utóbbi időben az a "vád" éri, hiába van ott a nevükben a kockázati szó, nem mernek kockáztatni. Miközben a PortfoLion vezérigazgató-helyettese szerint ők csak "óvatos duhajok". Videóinterjú
Befektetés Befektetne? Ezt a listát nézze meg a döntés előtt! 
Privátbankár.hu | 2014. október 16. 07:25
Számottevően megnőtt a jogosulatlan befektetési szolgáltatást végző cégek száma Magyarországon - adja közre a jegybank adatai alapján a Világgazdaság. Az MNB a büntetési tétel szigorításával szeretné jobban elrettenteni a zavarosban halászókat.
Befektetés Így éled újra a "használt" kockázati tőke 
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 27. 12:02
A sikeres exit után visszakapott pénzzel általában el kell számolni a tulajdonosnak.
Befektetés Ötszázmilliárdos OTP kötvénykibocsátás jöhet 
Privátbankár.hu | 2014. július 31. 06:50
Kötvénypiacról akarja finanszírozni magát a legnagyobb hazai bank. Az OTP 500 milliárd forint keretösszegű kötvénykibocsátásra kapott felügyeleti engedélyt.
Befektetés Mennyiért vegyünk Munkácsy festményeket? 
Privátbankár.hu | 2014. július 30. 07:10
Érdekesen alakul a Munkácsy trilógia sorsa. Egyelőre abban is vita van, hogy mennyit érdemes adni a két külföldi kézben lévő képért.
Befektetés A Templetoné a magyar adósság 12 százaléka 
Privátbankár.hu | 2014. július 24. 07:00
A költségvetés teljes adósságállományának közel 12 százalékával a Templetonnak tartozunk. Az alap kipörgette a diszkontkincstárjegyeit, most így forint- és devizakötvényekkel van teletömve a cég magyar papírokból.
Befektetés Még rejtély, mennyi lakossági állampapíron szedték be a kamatprémiumot az intézmények 
Privátbankár.hu | 2014. július 22. 05:40
Egyelőre nincsenek számok az Államadósság-kezelő Központban arról, hogy mennyi Bónusz Államkötvény került lakossági helyett (külföldi) intézményi befektetői kezekbe. Az új szabályok szerint az új kibocsátásokkal a másodpiacon is csak lakossági és nonprofit ügyfelek kereskedhetnek.
Befektetés Kötvényből szerzett pénzt fejlesztésre az ALTEO 
Privátbankár.hu | 2014. július 21. 10:25
A piacon megszokottnál hosszabb, 5 éves futamidejű kötvényeket értékesített az ALTEO.
Befektetés Nyeregben érzi magát a horvát kormány az INA-ügyben 
Privátbankár.hu | 2014. július 20. 10:20
A Sanader-ítélet után a horvátok azt remélik, rá tudják kényszeríteni az akaratukat az INA ügyében a Molra - erre enged következtetni a horvát gazdasági miniszter nyilatkozata.
Befektetés Az MNB nyúl a zsebébe a Munkácsy-trilógia egybentartásáért? 
Privátbankár.hu | 2014. július 11. 07:55
Kis remény még van, hogy valamikor visszajuthat hazánkba Munkácsy Mihály Krisztus Pilátus előtt című festménye: a hírek szerint az MNB Értéktár alapját is bevonnák. A trilógia ugyanakkor most csak vasárnapig látható.
Befektetés Továbbra is kérdés: lesz-e Alstom-felvásárlás 
Privátbankár.hu | 2014. június 21. 18:32
Egyelőre folyik a vita az Alstom értékéről, úgy fest a francia állam nem tud olcsón kijönni abból a vitából, amit a Bouygues társasággal folytat.
Befektetés Sztorik nélkül nem vonzó a magyar börze 
Privátbankár.hu | 2014. június 6. 08:45
Az ügyfelek kiszolgálása érdekében egyre több külföldi piac papírjait is kínálnia kell a brókercégeknek - derült ki a Napi Gazdaság körképéből. A fejlett piacok a legkapósabbak, de a környező országok drága papírjait is veszik a befektetők.
Befektetés Nem zárja be a fiumei finomítót az INA 
Privátbankár.hu | 2014. május 24. 11:25
Felújítási munkák lesznek és nem gyárbezárás - reagált horvát sajtóhírekre közleményben az INA, cáfolva, hogy bezárná fiumei finomítóját.
Befektetés A BÉT-vezér hazareptetné a WizzAirt 
Privátbankár.hu | 2014. május 23. 12:13
A BÉT vezérigazgatója szerint a magyar és a regionális piacon is sokkal nagyobb presztízzsel szerepelhetne a WizzAir, mint a londoni tőzsdén, Katona Zsolt ezért nem mondott le végleg a diszkontcég BÉT-tagságáról
Befektetés Csendes napot vár a piac 
Privátbankár.hu | 2014. május 23. 09:10
Iránytalan kereskedésre számítanak a nyitás környékén a tőzsdéken a szakértők - a piacok az ifo-index publikálása után válthatnak irányt. A forintpiacon a 303 forintos szinttel kacérkodik az euró
Befektetés Hiába van pénz, ha idő nincs - mi legyen a vagyonnal? 
Privátbankár.hu | 2014. május 9. 12:38
Pénzük van, de idejük nincs - nekik, a vagyonosabb vállalkozóknak, cégvezetőknek találták ki a privát vagyonkezelést. 30-40 millió forint alatt azonban senki ne is álmodjon privát vagyonkezelésről, amit nem szabad összetéveszteni a magánbanki szolgáltatásokkal. Videóinterjú.
Befektetés Nem csődölt be az ENEFI Romániában 
Privátbankár.hu | 2014. április 18. 16:50
Mégsem áll felszámolás alatt az ENEFI (volt E-Star) romániai leánycége, az illetékes bíróság törölte a téves bejegyzést - közölte a közgyűlését ma megtartó társaság a BÉT honlapján
Befektetés Fialtassa Kubában a pénzét!  
Privátbankár.hu | 2014. március 30. 13:30
A külföldi tőkebefektetéseket szabályozó új törvényt fogadott el szombaton a kubai törvényhozás. Célja, hogy adókedvezményekkel és befektetési garanciákkal több külföldi tőkebefektetőt csábítsanak az országba.
Befektetés Nem lesz sikernap a péntek az elemzők szerint 
Privátbankár.hu | 2014. március 14. 09:15
Kedvezőtlen hangulatban indulhatnak a tőzsdék az elemzők szerint. Az okok között a vállalati adatok egyelőre hátul állnak - Ukrajna mindent visz.
Befektetés Miért költenek többet a nők? 
Privátbankár.hu | 2014. március 6. 20:05
Egy bank felmérést készített a férfiak és a nők pénzügyi szokásairól. Kiderült, hogy a nők gyakrabban nyújtózkodnak tovább, mint ameddig a takarójuk ér, több a hitelük, kevesebb a megtakarításuk. És az sem mindegy, hogy valaki szingli vagy párkapcsolatban él. Itt a lista, mire költ egy férfi és mire egy nő.
Befektetés Sokat kockáztatnak, akik kiveszik a pénzüket a betétekből 
Privátbankár.hu | 2014. március 4. 12:07
Egy alapkezelő szerint sokan esnek abba a hibába, hogy a visszatekintő hozam alapján teszik a pénzüket betétből befektetési alapba. A várható hozam azonban csalóka.
Befektetés A kormánynak és a piacnak is szüksége van a magyar tőzsdére 
Privátbankár.hu | 2014. február 26. 17:00
Amíg forinttal fizetünk, mindenképp szükség lesz hazai értékpapír-piacra, ugyanakkor a kormányzatnak is fel kell ismernie, hogy helyi kereskedés hiányát a gazdaság is megérezné, hiszen a nemzetközi portfólióbefektetők a jelenleginél sokkal visszafogottabban ajánlanák a magyar instrumentumokat.
Befektetés Rettegnek az átláthatóságtól a magyar cégek 
Privátbankár.hu | 2014. február 26. 14:20
A megfelelő jövőképpel, üzleti tervvel és cash-flow-val rendelkező kkv-k akár a hitelintézetektől, akár a kockázati tőkepiacról tudnak forrást bevonni, ám látni kell, hogy sok esetben a cégek számára visszatartó erő a finanszírozásért megkívánt transzparencia.
Befektetés A tőzsdét nem csapta meg a jegybank szele 
Privátbankár.hu | 2014. február 18. 17:30
Estére is megmaradt az enyhe emelkedés. A vezető részvények közül csak az OTP ért kevesebbet a nap végére.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG