1p
Sarkadi Szabó Kornél szerint közel 11 százalékkal bővülhetett egy év alatt a legnagyobb magyar bank nettó eredménye
Sarkadi Szabó Kornél szerint közel 11 százalékkal bővülhetett egy év alatt a legnagyobb magyar bank nettó eredménye

Friss tőzsdei árfolyamok

Az OTP várhatóan május 15-én, csütörtökön teszi közzé 2007 negyedik negyedévére vonatkozó gyorsjelentését. A nettó eredményt tekintve 2007 első három hónapjához képest Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír Zrt. elemzője közel 11 százalékos bővülésre számít annak ellenére, hogy a bázisidőszak már teljes mértékben tartalmazta az orosz és ukrán leányvállalatok számait (ezeket 2006 végén konszolidálta az OTP).

Lakásvásárlás akár 0% önerővel, június 30-áig jelentősen csökkentett egyszeri költséggekkel
A hazai piacot tekintve az OTP a Cashline Értékpapír zrt. várakozásai szerint a korábbi negyedéveknél is nagyobb lendületet mutatott a lakossági hitelezésben, amit nagy valószínűséggel a japán jen alapú hiteltermékek értékesítése is támogatott. Az elemzés szerint ugyanakkor a devizahitelek jelentős hazai térnyerése növekvő kockázatot jelent a bank szempontjából.

Összességében bankcsoporti szinten továbbra is jó hitelportfóliót várnak, azonban a markáns orosz és ukrán hitelnövekedési dinamika nyomán némileg hígulhatott az állomány minősége.
Az orosz és az ukrán bank kedvező számainak köszönhetően a negyedévben az OTP korrigált nettó kamatmarzsa 5% felett maradhatott annak ellenére, hogy Oroszországban, Ukrajnában és hazai színtéren is valamelyest szűkültek a kamatmarzsok (a magasabb forrásköltségek és a magyarországi támogatott lakáshitelek folytatódó átárazása miatt) - áll az elemzésben. A negyedéves záróárfolyamokat tekintve a forint gyengült az euróval szemben, így a Cashline szakamberei kb. 1.1 milliárd forintos nettó devizaátértékelési-hatással (veszteséggel) számolnak az első negyedév tekintetében.

Az OTP első negyedéves nettó eredménye Sarkadi Szabó Kornél véleménye szerint megfelel majd a 10 százalékos növekedést tükröző tervek időarányos részének. Fontos ugyanakkor hangsúlyozni, hogy bár a közép-kelet-európai bankszektor az elmúlt időszakban fellélegzett a pénzügyi szektort érintő nyomás alól, egyelőre nem világos, hogy milyen hosszú távon kell számolni a forrásköltségek megemelkedésével.

Kisebb összeggel, már 1 millió forinttól elérhető a Cashline új szolgáltatása. A Spektrumot azoknak ajánlják, akiknek nincs elegendő ideje vagy tapasztalata ahhoz, hogy befektetéseiket önmaguk kezeljék, illetve azoknak,
akik kényelmes, egyszerű és diverzifikált módját választják pénzük fialtatásának. (x)
További részletek >>
Habár a régió bankjai olyan pozícióban vannak, hogy a magasabb költségeiket képesek továbbhárítani az ügyfelekre, és emellett a bankcsoporton belül is módjukban áll a forrásokat átcsoportosítani (vagyis a vállalati hitelezésről még inkább a lakossági hitelezésre tolódhat a hangsúly), az elemzés szerint a forrásköltségek tartós megemelkedése 2009-ben potenciálisan visszavetheti az agresszív terjeszkedést és a profittervek lefelé módosítását eredményezheti.

A Cashline szakemberei globális szinten több kockázati tényezőt látnak, így az elmúlt hónap visszapattanása után rövid távú vételi ajánlásukat a 7.400-8.000 forintos sávban tartásara (semlegesre) módosítják. Ugyanakkor az OTP árfolyamszintjét továbbra is vonzónak ítélik meg, tekintve a bank 2009-2010-es kilátásait és a közép-kelet-európai bankok árazási szintjeit. Ezért Sarkadi Szabó Kornél fenntartja azon véleményét, miszerint - ha 2008-on túlra tekintünk - minden egyes nagyobb eladói hullámot vételre kell kihasználni.

A PSZÁF áment mondott a Groupama-OTP üzletre
Ok nélkül alulértékelt az OTP-papír? (hanganyag)
Bevehetetlen várat épített magának az OTP
Újabb elismerés a CJSC OTP Banknak

Privátbankár

Címkék: Befektetés
A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Befektetés Gyémántbiznisz földi halandóknak?
Privátbankár.hu | 2020. február 19. 13:39
Már a standokon a Piac & Profit legfrissebb száma! Gyémánt, mint alternatív befektetési forma? Erről és számos más érdekes témáról olvashat a februári lapban. Körbejártuk a magánegészségügy kérdéseit, beszélgettünk az Erste Bank vezérigazgatójával, írtunk a kiberbiztonságról, de olvashat a Nemzetközi Beruházási Bankról is a magazinban.
Befektetés Az MNB 5 millióra bírságolta a 4iG-t a lefújt T-Systems-ügylet kapcsán
Privátbankár.hu | 2020. január 23. 08:37
A bennfentesek jegyzékének jogsértő módon történő összeállítása miatt, emellett a T-Systems anyacégével, a Magyar Telekom Nyrt.-vel szemben is hozott intézkedést az MNB.
Befektetés Megtudtuk, mennyi vagyona van a Pallas Athéné alapítványoknak
Privátbankár.hu | 2020. január 22. 13:33
A legfrissebb kimutatás szerint 274,8 milliárd forintra nőtt a vagyon, ebből 8,8 milliárd még mindig bankbetétben van.
Befektetés IMF: 3 százalékos kamattal is ugyanennyire vinnék a MÁP Pluszt
Csabai Károly | 2019. december 6. 13:04
Ami a költségvetés kiadásait akár több száz milliárd forinttal mérsékelné – állapítja meg a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországról kiadott legfrissebb jelentése. Az nem tartja jó ötletnek, hogy a büdzsé kizárólag belföldről finanszírozza magát, mivel a mélyponton lévő kockázati felárunk miatt a külföldi forrásbevonás most jóval olcsóbb.
Befektetés Holnap reggel sokan maradhatnak hoppon a bankjegykiadó automatáknál
Baka F. Zoltán | 2019. október 31. 14:18
Holnap lejár a banki azonosítás határideje, bajba kerülhet, aki ezt elmulasztja. Sok nyugdíjas és a külföldön élők is a veszélyeztetettek körébe tartoznak. Az első határidő idén június 26 volt, de mivel az érintettek egy nagyon jelentős hányada - több százezer magánszemély, illetve vállalkozás - késlekedett a procedúrával, a kormány úgy döntött, hogy október 31-ig meghosszabbítja az eredeti határidőt.
Befektetés Sikeres volt az Opus Global Nyrt. kötvényaukciója
Privátbankár.hu | 2019. október 25. 17:10
A teljes tervezett mennyiségben lejegyezték a befektetési holding értékpapírjait.
Befektetés Áramhálózattal bővít az Opus, megveszi a Titászt
Privátbankár.hu | 2019. október 4. 14:05
Áramhálózattal bővítheti stratégiai portfólióját az Opus befektetési holding, miután megveszi a Titász 100 százalékos részvénycsomagját.
Befektetés Nyár végére csúszhat a nyugdíjkötvény kibocsátása
Csabai Károly | 2019. április 2. 06:00
Javában folyik a munka a kormányzati színfalak mögött annak érdekében, hogy megvalósuljon a Varga Mihály által 2018 végén megjelölt cél: a január végén közel 5900 milliárd forintos lakossági állampapír-tulajdon öt év alatt megduplázódjon. A jelet a pénzügyminiszter tavaly novemberben adta meg, bejelentve egy újfajta, nyugdíj-előtakarékossági magyar állampapír kibocsátását.
Befektetés Tőkét vontak ki a Skálából a tulajdonosok
Privátbankár.hu | 2019. január 21. 17:01
Az egykori patinás üzletlánc jogutódjának számító ingatlanbefektető cég 180 millió forinttal, 540 millióra szállította le az alaptőkéjét.
Befektetés Már közel ötezer milliárdot kezelnek a hazai privátbankárok
Privátbankár.hu | 2019. január 15. 11:55
Több mint 43 ezer magánszemély összességében immár csaknem 5 ezermilliárd forintos vagyonát fialtatta 2018 végén a 16 hazai privátbankári szolgáltatónál.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG