1p
Londoni elemzések szerint a történelmi tapasztalatok alapján értékpiaci fellendülés követheti a keddi amerikai elnökválasztást, gyakorlatilag függetlenül a győztes személyétől, bár a mostani helyzetben figyelembe kell venni a várható, súlyos recessziót.
Londoni elemzések szerint a történelmi tapasztalatok alapján értékpiaci fellendülés követheti a keddi amerikai elnökválasztást, gyakorlatilag függetlenül a győztes személyétől, bár a mostani helyzetben figyelembe kell venni a várható, súlyos recessziót.

A Wells Capital Management alapkezelő vezető befektetési stratégája, Jim Paulesen azt mondta a keddi Financial Timesnak: bárki győzzön is, személye új kezdetet jelent majd, és azt, hogy újból van vezetés, egy ideje ugyanis az az érzet alakult ki a piacon, hogy "nincs parancsnok".

A londoni üzleti napilap kimutatása szerint négy évvel ezelőtt, amikor George Bush most távozó elnök legyőzte akkori demokrata ellenfelét, John Kerryt, a széles merítésű S&P-index 3,9 százalékot emelkedett abban a hónapban, és további 3,3 százalékot decemberben; ez volt a két legjobb tőzsdei hónap abban az évben.

Amikor Bill Clintont 1996. novemberben újjáválasztották, az S&P árfolyammutató abban a hónapban 7,3 százalékkal ugrott meg, ami annak az évnek a legjobb havi teljesítménye volt. Ronald Reagan elnökké választását 1980. novemberben 10,2 százalékos havi tőzsdei nyereség követte.

A Capital Economics londoni gazdaságelemző cég 1960-ig visszatekintő kimutatása szerint a tőzsdék rendre jól teljesítenek az amerikai elnökválasztás napja és a választási év vége között. A cég számítása szerint a vizsgált időszakban az átlagos árfolyamnyereség a két időpont között 2,2 százalék volt, ami éves szintre kivetítve 15 százalékos erősödésnek felel meg.

A Capital Economics szerint azonban a befektetői eufória általában nem tart sokáig: 1960 óta a választási éveket követő egy évben átlagosan már csak 4,5 százalék volt a tőzsdei árfolyamnyereség.

Az idei helyzetet ráadásul bonyolítja, hogy az új amerikai elnöknek a citybeli konszenzus szerint azonnal recessziós gazdasági környezetben kell kezdenie munkáját.

A pénzügyi válság közepén alaposan meg kell gondolni, mit kezdjünk megtakarításainkkal. Ön mit tesz / tenne, ha lenne? Szavazzon!

A JP Morgan pénzügyi szolgáltató csoport globális makroadat-figyelő elemzéseinek múlt héten Londonban kiadott összeállítása szerint, ha a vagyonvesztés és a reálfogyasztás csökkenése a mérce, a jelenlegi amerikai visszaesés jó eséllyel nagyobb lesz, mint a II. világháború óta lezajlott tíz recesszió bármelyike.

A ház azzal számol, hogy az idei negyedik negyedévben, szezonális kiigazítással, éves szintre vetítve nem kevesebb mint 4 százalékos GDP-visszaesés várható az amerikai gazdaságban, és jövőre az első negyedévben is 2 még százalékkal csökken a GDP-érték.

A JP Morgan prognózisa szerint jövőre egész évben 0,7 százalékkal esik vissza reálértéken az amerikai gazdaság összkibocsátása.

Az Economist Intelligence Unit (EIU) - a világ legnagyobb, nem befektetési banki jellegű gazdaságelemző háza - Londonban kiadott új, novemberre szóló világgazdasági előrejelzésében jövőre 0,2 százalékos egész évi amerikai GDP-visszaesést jósolt.

Friss tőzsdei árfolyamok
Legfrissebb devizaárfolyamok

McCaint tíz az egyhez adják
Mobil Obama és üdítő McCain - márkásodó kampány
Megint kísértett a "fekete október"
A vártnál is nagyobb pofont kaphat Magyarország 
Két évig lesz válság - ha nem durran több buborék 
Recesszióban az eurózóna - minden áll  

MTI

Címkék: Befektetés
A rovat támogatója:
A rovat támogatója a Vegas.hu A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Előfizetőink máshol nem olvasott, higgadt hangvételű, tárgyilagos és
magas szakmai színvonalú tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Korlátlan hozzáférést adunk az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz is, a Klub csomag pedig a hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmazza.
Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Befektetés Gyémántbiznisz földi halandóknak?
Privátbankár.hu | 2020. február 19. 13:39
Már a standokon a Piac & Profit legfrissebb száma! Gyémánt, mint alternatív befektetési forma? Erről és számos más érdekes témáról olvashat a februári lapban. Körbejártuk a magánegészségügy kérdéseit, beszélgettünk az Erste Bank vezérigazgatójával, írtunk a kiberbiztonságról, de olvashat a Nemzetközi Beruházási Bankról is a magazinban.
Befektetés Az MNB 5 millióra bírságolta a 4iG-t a lefújt T-Systems-ügylet kapcsán
Privátbankár.hu | 2020. január 23. 08:37
A bennfentesek jegyzékének jogsértő módon történő összeállítása miatt, emellett a T-Systems anyacégével, a Magyar Telekom Nyrt.-vel szemben is hozott intézkedést az MNB.
Befektetés Megtudtuk, mennyi vagyona van a Pallas Athéné alapítványoknak
Privátbankár.hu | 2020. január 22. 13:33
A legfrissebb kimutatás szerint 274,8 milliárd forintra nőtt a vagyon, ebből 8,8 milliárd még mindig bankbetétben van.
Befektetés IMF: 3 százalékos kamattal is ugyanennyire vinnék a MÁP Pluszt
Csabai Károly | 2019. december 6. 13:04
Ami a költségvetés kiadásait akár több száz milliárd forinttal mérsékelné – állapítja meg a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországról kiadott legfrissebb jelentése. Az nem tartja jó ötletnek, hogy a büdzsé kizárólag belföldről finanszírozza magát, mivel a mélyponton lévő kockázati felárunk miatt a külföldi forrásbevonás most jóval olcsóbb.
Befektetés Holnap reggel sokan maradhatnak hoppon a bankjegykiadó automatáknál
Baka F. Zoltán | 2019. október 31. 14:18
Holnap lejár a banki azonosítás határideje, bajba kerülhet, aki ezt elmulasztja. Sok nyugdíjas és a külföldön élők is a veszélyeztetettek körébe tartoznak. Az első határidő idén június 26 volt, de mivel az érintettek egy nagyon jelentős hányada - több százezer magánszemély, illetve vállalkozás - késlekedett a procedúrával, a kormány úgy döntött, hogy október 31-ig meghosszabbítja az eredeti határidőt.
Befektetés Sikeres volt az Opus Global Nyrt. kötvényaukciója
Privátbankár.hu | 2019. október 25. 17:10
A teljes tervezett mennyiségben lejegyezték a befektetési holding értékpapírjait.
Befektetés Áramhálózattal bővít az Opus, megveszi a Titászt
Privátbankár.hu | 2019. október 4. 14:05
Áramhálózattal bővítheti stratégiai portfólióját az Opus befektetési holding, miután megveszi a Titász 100 százalékos részvénycsomagját.
Befektetés Nyár végére csúszhat a nyugdíjkötvény kibocsátása
Csabai Károly | 2019. április 2. 06:00
Javában folyik a munka a kormányzati színfalak mögött annak érdekében, hogy megvalósuljon a Varga Mihály által 2018 végén megjelölt cél: a január végén közel 5900 milliárd forintos lakossági állampapír-tulajdon öt év alatt megduplázódjon. A jelet a pénzügyminiszter tavaly novemberben adta meg, bejelentve egy újfajta, nyugdíj-előtakarékossági magyar állampapír kibocsátását.
Befektetés Tőkét vontak ki a Skálából a tulajdonosok
Privátbankár.hu | 2019. január 21. 17:01
Az egykori patinás üzletlánc jogutódjának számító ingatlanbefektető cég 180 millió forinttal, 540 millióra szállította le az alaptőkéjét.
Befektetés Már közel ötezer milliárdot kezelnek a hazai privátbankárok
Privátbankár.hu | 2019. január 15. 11:55
Több mint 43 ezer magánszemély összességében immár csaknem 5 ezermilliárd forintos vagyonát fialtatta 2018 végén a 16 hazai privátbankári szolgáltatónál.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG