2008
Makro / Külgazdaság Mit lesz egy 13 évesből, ha letarolja országát a válság? 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 16. 08:38
Tíz éve, 2008. szeptember 15-én gazdasági kataklizmára ébredt a világ. A Lehman Brothers hirtelen összeomlása egy szemvillanás alatt 25 ezer munkahelyet törölt el, és olyan dominóeffektust indított el a globális pénzpiacokon, mely a legsúlyosabb pénzügyi krízisbe torkollt a nagy gazdasági világválság óta. De sokak szerint egyenesen minden idők legsúlyosabb válsága volt. A Financial Times megszólaltatta az összeomlás nemzetközi főszereplőit és néhány hétköznapi károsultat is, mi pedig ezt kiegészítve az Mfor.hu-val együtt megkerestük a hazai aktorokat. Cikksorozatunkban az ő visszaemlékezéseiket mutatjuk be.
Makro / Külgazdaság A nap, amikor bekövetkezett az elképzelhetetlen - Király Júlia írása 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 14. 12:01
Tíz éve, 2008. szeptember 15-én gazdasági kataklizmára ébredt a világ. A Lehman Brothers hirtelen összeomlása egy szemvillanás alatt 25 ezer munkahelyet törölt el, és olyan dominóeffektust indított el a globális pénzpiacokon, mely a legsúlyosabb pénzügyi krízisbe torkollt a nagy gazdasági világválság óta. De sokak szerint egyenesen minden idők legsúlyosabb válsága volt. A Financial Times megszólaltatta az összeomlás nemzetközi főszereplőit és néhány hétköznapi károsultat is, mi pedig ezt kiegészítve az Mfor.hu-val együtt megkerestük a hazai aktorokat. Cikksorozatunkban az ő visszaemlékezéseiket mutatjuk be - ezúttal Király Júlia, az MNB akkori alelnöke mondja el, hogyan emlékszik a 10 évvel ezelőtti eseményekre.
Pénzügyi szektor Történelmi döntés: félelmetesen nagy bírságot kapott egy bank 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 15. 10:15
A 2008-as világválsághoz vezető időszak miatt kell fizetnie egy pénzintézetnek.
Pénzügyi szektor Százmilliárdos bírságok – semmiből sem tanultak a válság után a bankok? 
Privátbankár.hu | 2018. február 21. 10:51
Az illetékes pénzügyi hatóságok a 2008. évi pénzügyi válság óta összesen 243 milliárd dollár bírságot szabtak ki a világ bankjaira.
Részvény / Deviza / Áru 2008 óta nem láttunk ilyen rossz évkezdést 
Fellegi Tamás | 2016. január 11. 12:18
A főbb tőzsdék, élen persze Amerikával, 2008 óta a legnagyobb esést szenvedték el az év első hetében. Ráadásul az elmúlt 80 évben nem is volt ennél rosszabb évkezdet. Kell-e emiatt aggódni, kísért-e a 8 éves emlék, vagy másról van most szó?
Részvény / Deviza / Áru Soros György megint vészmadárkodik és 2008-at emlegeti 
Privátbankár.hu | 2016. január 7. 11:23
A globális piacok krízissel állnak szembe és a befektetőknek nagyon óvatosnak kell lenniük – mondta Soros György egy ázsiai gazdasági fórumon Colombo-ban a Bloomberg szerint. Ez a mondat ugyan bármely kezdő elemző szájából elhangozhatott volna, de van folytatás is.
Makro / Külgazdaság Simor a bizottság előtt: egyetértek Orbán Viktorral  
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 26. 12:03
Simor András szerint a 2008-as IMF-megállapodás elkerülhetetlen volt, a program sikeres volt, a felek hozzáállása példás volt. Az MNB elnöke egyetért a kormányfővel: most is meg kell állapodnunk.
Makro / Külgazdaság "Elszabadult a pokol" - így kért Simor segítséget az IMF-től 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 13. 20:09
Sikersztorinak nevezték a 2008-2009-es globális pénzügyi válság közép- és kelet-európai kezelési módját a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szakértői, akik csütörtökön Londonban mutatták be erről összeállított tanulmányukat.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG