A hét videója
Makro / Külgazdaság Háttéralkuk ágyazhattak meg a magyar-svéd kiegyezésnek – A hét videója 
Bózsó Péter – Juhász Gábor – Wéber Balázs | 2024. március 1. 19:01
A héten a magyar parlament a tagországi parlamentek közül utolsóként, csaknem két éves csuklóztatás után járult hozzá Svédország NATO-csatlakozásához. A magyar kormányra nagy nemzetközi nyomás nehezült, miután januárban Törökország is beadta a derekát. Törökország egyúttal F-16-osokat vásárol az USA-tól, Magyarország pedig további négy Gripen vadászgépet vesz a svédektől.
Makro / Külgazdaság Vezércsere jöhet az ukrán sakkjátszmában – A hét videója 
Izsó Márton – Káncz Csaba – Wéber Balázs | 2024. február 23. 19:35
Ukrajna Avgyijivkánál fájdalmas vereséget szenvedett, Zelenszkij elnök „mindent vissza” álma egyre távolodik. A Nyugat titokban már tárgyalt a Zelenszkij által menesztett főparancsnokkal, Zaluzsnijjal, aki elnökként térhet vissza. Vezércsere és kiegyezés készül? Erről is beszélt az ukrajnai háború kitörésének második évfordulóján Káncz Csaba nemzetközi politikai szakértő és Wéber Balázs külpolitikai újságíró.
Makro / Külgazdaság Még vadabb dolgok is lehetnek a kegyelmi botrány mögött - A hét videója 
Juhász Gábor - Csabai Károly - Litván Dániel | 2024. február 16. 09:27
Ezen a héten aligha lehetett kérdés, mi legyen a szokásos vissza- és előretekintő videónk témája. Öt nappal Novák Katalin pedofilbotránya miatti lemondása után, egy nappal a Kormányinfó és az azt követő influenszer-tüntetés, két nappal pedig Orbán Viktor évértékelője előtt kollégáink, Csabai Károly főszerkesztő és Litván Dániel próbáltak magyarázatot adni a történtekre.
Makro / Külgazdaság Ezt is megértük: végre a nyugdíjasok járnak jobban a boltokban - A hét videója 
Dobos Zoltán - Gáspár András - Izsó Márton | 2024. február 9. 18:52
A héten meglepő eredményre jutott a Privátbankár Árkosár-felmérése és az ugyancsak a Klasszis Médiához tartozó laptársunk, az Mfor Nyugdíjas Árkosár-felmérése. Míg előbbi immár zsinórban negyedik hónapja tartó áremelkedést mutat, utóbbi értéke fél éve stabilan egy szűk sávban mozog. Az okokról és a várható inflációs folyamatokról beszélgetett A hét videójában Dobos Zoltán újságíró és Gáspár András lapigazgató.
Ingatlan Elérte az alját a lakáspiac, nem érdemes tovább várni a vásárlással - A hét videója 
Csabai Károly - Juhász Gábor - Mester Nándor | 2024. február 2. 19:03
Friss pénz jelenik meg a vevők zsebében és ezt tudják az eladók is, akik ennek megfelelően már nem fognak engedni az árból. Az infláció is megtámasztja az árakat, így akik most hétvégén nem nyerik meg az ötöslottó főnyereményét és saját lakásra vágynak, nem sokáig halogathatják a döntést. Hol és mekkora méretű ingatlant célozhatnak meg ezek a vevőjelöltek? Erről is beszélt Csabai Károly főszerkesztő és Mester Nándor felelős szerkesztő.
Makro / Külgazdaság Kutyaszorítóba került Zelenszkij, Netanjahu teljesen elszabadult – A hét videója 
Juhász Gábor – Káncz Csaba – Wéber Balázs | 2024. január 26. 19:46
Számos érdekes párhuzam mutatkozik a jelenkor két legvéresebb válsága, az ukrajnai és a gázai háború között: egyik válságban sem látszik épkézláb exit stratégia, mindkét régió biztonságpolitikája alapjaiban megrendült, és mindkét esetben csődöt mondott Európa diplomáciája. Aggasztó fejlemény, hogy a szélsőjobbos politikusokkal megtűzdelt Netanjahu-kormányt már az Egyesült Államok sem képes féken tartani. Ennek hátteréről és az aktuális fejleményekről beszélt a hét videójában Káncz Csaba és Wéber Balázs.
Részvény / Deviza / Áru Az állampapírok idén is tarolhatnak - A hét videója 
Privátbankár.hu | 2024. január 19. 19:02
Az állampapírok a kockázatmentes befektetések között továbbra is tarolnak, még a szerényebb kamattal is várhatóan túlszárnyalják majd az inflációt. De a BUX is simán dönthet új és új rekordokat, ha a gazdaság és az infláció a papírforma szerint alakul. E heti videónkban az idei kilátásokról beszélgetnek munkatársaink, Eidenpenz József és Rácz Gergő.
Makro / Külgazdaság „Mondanám, hogy nem szívesen lennék a magyar fogyasztók helyében, de ott vagyok” – A hét videója 
Dobos Zoltán - Gáspár András - Izsó Márton | 2024. január 12. 18:41
A 2022-es év 14,5 százalékos inflációja után 2023-ban 17,6 százalékra nőtt a pénzromlás mértéke. A nyugdíjasokat érintő fogyasztóiár-index pedig 15,2 százalékról emelkedett 18,3 százalékra. Mit jelentenek ezek a számok, mi a jelentősége a maginflációnak, illetve mi várható 2024-re? Ezekről a kérdésekről beszélgetett A hét videójában Dobos Zoltán újságíró és Gáspár András lapigazgató.
Makro / Külgazdaság Ha bejön Varga Mihály jóslata, az novemberben kettőezer forint nyugdíjprémiumot jelent – A hét videója 
Dobos Zoltán - Juhász Gábor - Mester Nándor | 2024. január 5. 18:46
Mire elég az év eleji, hatszázalékos nyugdíjemelés? Mekkora volt a 2023-as nyugdíjas-infláció? A jegybank és a pénzügyminiszter is csökkentette az idei évre várt növekedési előrejelzést, ez hogyan hat a nyugdíjprémium összegére? Idős honfitársaink pénztárcáját érintő kérdésekről beszélgettek kollégáink, Dobos Zoltán újságíró és Mester Nándor felelős szerkesztő.
Szubjektív Ilyen volt 2023 - de milyen lesz 2024? A hét videója 
Privátbankár.hu | 2023. december 29. 17:02
Több mint negyedszázada nem látott mértékű infláció, most már nem egy, hanem két háború, teljesen még mindig nem eltűnő koronavírus-járvány. Alapvetően ezek jellemezték a 2023-as évet, amelyek mellett persze számos más is történt - elég csak az EU-s források körüli hercehurcára utalni. Mi mindenről beszámoltunk - ahogy szokták mondani: ott voltunk minden kilométerkőnél. S ígérjük, ezt tesszük majd 2024-ben is. Az óév utolsó hét videójában szerkesztőségünk tagjai mondják el a véleményüket.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor, Zelenszkij és a vörös vonalak – Az év legnépszerűbb videói 
Wéber Balázs | 2023. december 26. 10:58
Ki foglalkozik Putyin vörös vonalaival? Miért fogy a levegő Zelenszkij körül? Meddig tűri a Nyugat, hogy hazánk Putyin szabotőre lett? Hogyan vezette recesszióba az országot az Orbán-kormány? Miért ilyen méregdrága az albérlet? És forintban vagy inkább euróban érdemes-e félretenni? Ez is kiderül idei legnézettebb videóinkból.
Makro / Külgazdaság Az ukránok vére és Orbán Viktor kávéja – A hét videója 
Juhász Gábor – Litván Dániel – Wéber Balázs | 2023. december 22. 18:31
A háború legnehezebb csatáit talán nem is Avgyijivkánál és Herszonnál vívják, hanem Brüsszelben és Washingtonban. A nyugati támogatás apadni látszik, s miközben az ukránok muníciója egyre fogy, addig Orbán Viktor megvétózza az 50 milliárdos támogatási csomagot,  a csatlakozási tárgyalások megindításáról szóló döntés idején pedig kivonul egy kávéra. Most akkor hogy is van ez? És mi lesz Ukrajnával jövőre? Erről is beszélt a hét videójában Litván Dániel és Wéber Balázs.
Ingatlan Rengeteg lakástulajdonos bukta ezt az évet - a hét videója 
Csabai Károly - Juhász Gábor - Mester Nándor | 2023. december 15. 18:34
Eltűntek a vevők, csökkentek kicsit az árak, de nagy volt idén a pangás. A beruházók mindent jövőre halasztottak, a kormány meg elvágta az utat sok tízezer család elől, pár ezernek viszont jövő januártól megemelte a kedvezményes lakáshitel összegét. Közben meg kiderült, hogy Dubajt akar építtetni Zugló határában. Csabai Károly főszerkesztő és Mester Nándor felelős szerkesztő összegezte az idei ingatlanpiaci történéseket és kijelölte, milyen lesz az út jövőre.
Makro / Külgazdaság "Tapasztalatot lehet szerezni és ez többet ér, mint egy helyezés" - A hét videója 
Izsó Márton - Csabai Károly | 2023. december 8. 19:09
Befejeződött a Klasszis Média Lapcsoport immár hetedik alkalommal, ezúttal technikumoknak és szakképző iskoláknak megrendezett diákversenye, a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! A rekordszámú, közel 4800 középiskolást megmozgatott megmérettetésben elindult csaknem 1200 csapat között a  Kecskeméti SZC Kada Elek Technikum gárdája, a Kadás visszatérők lett az első. A Hét videója ezúttal a budapesti országos döntőről készült.
Makro / Külgazdaság A nagyobb bértömeg megemelheti a GDP-t, de az is lehet, hogy csak inflációt gerjeszt – A hét videója 
Dobos Zoltán - Izsó Márton - Rácz Gergő | 2023. december 1. 18:41
Szokatlan a minimálbér és a garantált bérminimum december 1-jei emelése. Honnan teremtik elő a cégek az ehhez szükséges forrást? Hogyan hat ez az e fölött keresők fizetésére? Meglöki-e a belső fogyasztást, hozzájárul-e a bruttó hazai termék bővüléséhez? Erről beszélgetett A hét videójában Dobos Zoltán és Rácz Gergő.
Makro / Külgazdaság Egyre fogy a levegő Zelenszkij körül – A hét videója 
Juhász Gábor – Káncz Csaba – Wéber Balázs | 2023. november 24. 19:45
Az ukrán ellentámadás továbbra is holtponton van, a civil áldozatok száma a héten már átlépte a tízezret, a Nyugat figyelmét és energiáját pedig leköti a közel-keleti válság. Zelenszkij katonai céljait nem képes elérni, mégsem hajlandó lemondani róluk, ez pedig a székébe kerülhet. Erről is beszélt a hét videójában Káncz Csaba és Wéber Balázs. 
Makro / Külgazdaság A gazdaságnak is segíthet, hogy a magyar válogatott kijutott az Eb-re? - A hét videója 
Rácz Gergő - Izsó Márton - Vég Márton | 2023. november 17. 18:27
A szófiai döntetlennel egyenes ágon kijutott a magyar válogatott a 2024-es labdarúgó Eb-re. A siker közvetve és közvetlenül is pozitív hatással lesz a gazdaságra? Ha jobb az emberek hangulata, akkor többet is költenek? A hét videójában munkatársaink, Vég Márton és Rácz Gergő ezeket a témákat is érintették.
Makro / Külgazdaság Elér-e Magyarországra a lengyel forgószél? A hét videója 
Juhász Gábor – Mester Nándor – Wéber Balázs | 2023. november 10. 18:42
Lengyelországban nyolc év után nagy valószínűséggel kiesik a hatalomból a magyar kormány szövetségese, az EU-szkeptikus Jog és Igazságosság, és heteken belül EU-barát, centrista pártok veszik át a kormánybotot. Mivel tudott nyerni az ellenzék, és mi a tanulság Magyarország számára? Hogyan áll most Lengyelország politikailag és gazdaságilag? És mit tanulhatunk abból, ami a lengyel–ukrán viszonyban történik?  Erről is beszélt a hét videójában Mester Nándor és Wéber Balázs.
Makro / Külgazdaság Jó bolt még az állampapír? - A hét videója 
Eidenpenz József - Izsó Márton Artúr | 2023. november 3. 18:49
A magas infláció alaposan átszabta a hazai befektetési szokásokat. Átszokhat valaha a magyar kisbefektető a kockázatosabb eszközökre, vagy érdemesebb külföldön körülnéznie? Örökké kockázatkerülő marad ahelyett, hogy ráugrana egy tőzsdei árfolyamesésre? Ezekről is beszélgetett a hét videójában két kollégánk, Eidenpenz József és Rácz Gergő.
Makro / Külgazdaság Lőporoshordónál gyújtott tüzet Izrael, nehéz tél vár Ukrajnára – A hét videója 
Juhász Gábor – Káncz Csaba – Wéber Balázs | 2023. október 27. 21:22
Az ukrán ellentámadás továbbra sem halad előre érdemben, miközben a Nyugat figyelmét és politikai energiáját leköti a Közel-Keleten belobbant válság. A Hamász brutális terrortámadására az izraeli vezetés blokáddal és tömeges légicsapásokkal  válaszolt, amelyekben nők és gyerekek ezrei halnak meg – jogvédők szerint mindkét fél háborús bűnöket követ el. Izraelnek nincs exit stratégiája, és figyelmen kívül hagyja, hogy a Hamász be van ágyazva a gázai társadalomba. A legfrissebb hírek szerint péntek éjjel mindenesetre megindul a szárazföldi offenzíva kiterjesztése. A hét videójában ezúttal Káncz Csaba és Wéber Balázs elemzi az ukrajnai és a közel-keleti háború aktuális fejleményeit.
Ingatlan Mit vesznek most a sok pénzre vágyók? Nem lottószelvényt, mert az lutri - A hét videója  
Csabai Károly - Izsó Márton - Mester Nándor | 2023. október 20. 18:44
Esnek az állampapírhozamok, ha van megtakarítás, érdemes kicsit átcsoportosítani. Kézenfekvő az ingatlan, de nem mindegy, melyik területe. Bérbeadásra most már lehet lakást venni itthon és akár Csehországban vagy Nyugat.-Európában is. De miért viszi külföldre egyre több magyar nagyvállalkozó a pénzét és főleg mit vesznek ott, ami sok pénzt hozhat? Erről beszélt A hét videójában Csabai Károly főszerkesztő és Mester Nándor, lapunk ingatlanpiaci szakértője. 
Makro / Külgazdaság Mégse árspekulánsok a külföldi kézben lévő hipermarketek? A hét videója 
Csabai Károly-Gáspár András-Juhász Gábor | 2023. október 13. 19:11
A héten ismét bebizonyosodott, hogy a tények makacsok. Bár Orbán Viktor rendre a multikat teszi felelőssé azért, hogy az infláció nem tud olyan mértékben lassulni, ahogy azt ő szeretné, a KSH és a Privátbankár Árkosár adatai azt mutatják, hogy például az Auchan-Tesco-Interspar hármas szeptemberben az átlaghoz képest csak feleannyira drágította a nála kapható élelmiszereket. Erről is esett szó heti videónkban Gáspár András, a Klasszis Média Lapcsoport lapigazgatója és főszerkesztőnk, Csabai Károly tálalásában. 
Turizmus Itt az igazság az idei turisztikai főszezonról - A hét videója 
Juhász Gábor - Mester Nándor - Vég Márton | 2023. október 6. 18:52
Nagyon sokat csúsztatott a kormány az idei idegenforgalmi adatokat kommentálva, mintha nem ugyanazt látná. De mi most elmondjuk az igazat és azt is, hogy milyen új hotelekkel bővül a budapesti kínálat. A hét videójában munkatársaink, Vég Márton és Mester Nándor elemezték, hogy miért nem a Balatont, hanem az Adriát választotta sok honfitársunk, már akinek egyáltalán volt pénze nyaralni. 
Makro / Külgazdaság Fogy Washington türelme, Varsó távolodik Kijevtől – A hét videója 
Juhász Gábor – Káncz Csaba – Wéber Balázs | 2023. szeptember 29. 19:18
A Nyugat a színfalak mögött egyre türelmetlenebb az ukrán vezetéssel szemben az elszabaduló háborús költségek és az átütő ukrán siker hiánya miatt. És bomlásnak indult az eddig sziklaszilárdnak hitt ukrán-lengyel szövetség is. Mi a Nyugat víziója a háború lezárásáról? Hogyan lesz vége a vérontásnak? Miért tart Varsó az ukrán EU-csatlakozástól? És miként lehetséges, hogy az EU-ban betiltott vegyszerekkel szennyezett ukrán gabona kerül az uniós piacra? Erről is beszél a hét videójában Káncz Csaba és Wéber Balázs.
Makro / Külgazdaság Teljesen nonszensz az ötforintos áramár – A hét videója 
Dobos Zoltán - Izsó Márton - Király Béla | 2023. szeptember 22. 19:28
Mi is az a sokat emlegetett szaldóelszámolás? Hogy jön ki az ötforintos áramdíj? Ki jár jól a villanyszámla befizetésével? A napelempályázatok nyertesei beszállhatnak még az éves elszámolásba? Megtérül-e ez a zöldberuházás? Lesz-e a megtermelt napenergiát eltároló akkumulátorra állami támogatás? Ezekről a kérdésekről beszélgettek kollégáink, Dobos Zoltán és Király Béla.
Makro / Külgazdaság Ismét kiadta az ukázt az Orbán-kormány? - A hét videója 
Csabai Károly - Juhász Gábor - Székely Sarolta | 2023. szeptember 15. 18:55
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter ezen a héten ismét bedobott a köztudatba egy amúgy igen fontos számot: 10 százalék. Szerinte ez egy reális opció a jövő évi minimálbér-emelés mértékét tekintve. Arról, hogy ez mit jelenthet, hogy helyes-e egy kormánytagnak ilyen kijelentéseket tennie, főszerkesztőnk, Csabai Károly és felelős szerkesztőnk, Székely Sarolta beszélget A hét videójában. 
Makro / Külgazdaság Nincs irigylésre méltó helyzetben az Orbán-kormány - A hét videója 
Csabai Károly - Juhász Gábor - Székely Sarolta | 2023. szeptember 8. 18:53
Különösen fontos hónap a szeptember a nyugdíjasok számára, hiszen ekkor derül ki, novemberben kaphatnak-e plusz emelést, korrekciót és milyen mértékűt. Az idei évben azonban a csökkenő inflációs pálya miatt különösen nehéz helyzet alakult ki. Nagy kérdés, hogy ezt hogyan fogja kezelni az Orbán-kormány. A hét videójában az Mfor Nyugdíjas Árkosárról, nyugdíjemelésről és inflációról beszélget főszerkesztőnk, Csabai Károly és felelős szerkesztőnk, Székely Sarolta.
Ingatlan Most akkor mennyivel lesznek olcsóbbak a lakások? A hét videója 
Csabai Károly - Juhász Gábor - Mester Nándor | 2023. szeptember 1. 18:59
Az év végéig tovább csökkennek a lakásárak. Főleg a korszerűtlen és túl nagy méretű családi házaknál lehet akár 30 százalékot is alkudni. Pár ezren így meggondolhatják magukat és mégis vásárolni fognak, akár panelt is, mert az még mindig kifizethető. De jön-e ehhez olcsóbb banki hitel? És mi lesz azokkal, akiknek csak a méregdrága albérlet jut? Ezeket boncolgatja Csabai Károly főszerkesztő és Mester Nándor, a Privátbankár ingatlanpiaci szakértője.
Makro / Külgazdaság A cár lecsapott, de a Putyin-rezsim sérülékeny - A hét videója 
Juhász Gábor - Káncz Csaba - Litván Dániel | 2023. augusztus 25. 19:19
Erőt mutatott Putyin Prigozsin eltakarításával, vagy pont a rendszer gyengeségét mutatta meg? Mi lesz a Wagnerrel, és lesz-e hatása a történteknek a fronton? Amerikában mindenesetre örülnek a helyzetnek, mégis elkezdhetnek kihátrálni Zelenszkijék mögül, ha nem jön valami drámai változás a harctéren. E témákról is beszélgetett Káncz Csaba és Litván Dániel az orosz invázió megindulása után pontosan másfél évvel.
Szubjektív Mély recesszióba vezette az országot az Orbán-kormány - A hét videója 
Juhász Gábor - Székely Sarolta - Vég Márton | 2023. augusztus 18. 18:40
Bár az Orbán-kormány nem szeret beszélni róla, attól még nagy a baj: amióta mérik az adatokat, soha nem volt még olyan, hogy egymás után négy negyedéven keresztül csökkenjen a gazdasági teljesítmény. A gyenge GDP-adatról Székely Sarolta felelős szerkesztő és Vég Márton újságíró beszélgetett.
Makro / Külgazdaság Több dolog is veszélyezteti Orbán Viktor célját - A hét videója 
Csabai Károly - Juhász Gábor - Székely Sarolta | 2023. augusztus 11. 18:18
Megérkeztek a héten a friss infláció adatok, és bár vannak pozitív irányú elmozdulások, kockázatos hónapok állnak előttünk. Hogy milyen folyamatok veszélyeztetik Orbán Viktor céljának elérését, arról A hét videójában Csabai Károly, főszerkesztő és Székely Sarolta, felelős szerkesztő beszélget.
Makro / Külgazdaság Felcsillant a reménysugár, jöhetnek az uniós pénzek? A hét videója 
Csabai Károly – Izsó Márton – Wéber Balázs | 2023. augusztus 4. 18:31
Első körben pozitívan fogadta Brüsszel azt az igazságügyi reformcsomagot, amit a magyar kormány nyújtott be a közelmúltban annak érdekében, hogy megkapja az ország a visszatartott uniós pénzeket. A tét óriási: a kohéziós forrásokból 22 milliárd, a Helyreállítási Alapból összesen több mint 15 milliárd euróra lennénk jogosultak.
Makro / Külgazdaság Nagy biznisz lehet Ukrajna a nyugati cégeknek – A hét videója 
Juhász Gábor – Mester Nándor – Wéber Balázs | 2023. július 28. 18:01
Az ukrán gazdaság tavaly csaknem 30 százalékkal zuhant a háború miatt, idén azonban már az újjáéledés jeleit mutatja. Ez jelentős részben a nemzetközi összefogásnak köszönhető: az EU eddig 77 milliárd euróval segítette az országot, és további 50 milliárdos támogatást ígért. Az IMF pedig több mint 15 milliárd dollár hitelt adna, előbb azonban Kijevnek kezdenie kell valamit a korrupcióval. A nyugati cégek szintén aktivizálják magukat, hiszen az újjáépítés egyben üzleti lehetőség is. Erről és más érdekességekről beszélt a hét videójában Mester Nándor és Wéber Balázs.
Makro / Külgazdaság A magyar föld nem eladó? Külföldi holdingoknak oszt rendkívüli kiváltságokat az Orbán-kormány - A hét videója 
Juhász Gábor - Székely Sarolta - Vég Márton | 2023. július 21. 18:34
Gyökeresen megváltozott az Orbán-kormány földpolitikája 10-12 év alatt: a magyar föld nem eladó szlogentől odáig jutott, hogy külföldi cégcsoportot nyilvánít példamutató mintagazdaságnak, ami rendkívüli kiváltságokkal jár. A nagy földesurak még nagyobbak lesznek? Milyen kiváltságról van szó és hogyan lehet bekerülni ebbe az elitklubba? Ezeket beszélte meg a héten Székely Sarolta felelős szerkesztő és Vég Márton újságíró.
Ingatlan Most szólunk: nagyon fog fájni az albérlet - A hét videója 
Csabai Károly - Juhász Gábor - Mester Nándor | 2023. július 14. 18:39
Brutális árakkal kell szembesülnie a diákoknak és a dolgozó felnőtteknek is. Budapesten érdemes a metróvonalak külső állomásainál próbálkozni. Van-e egyáltalán remény, hogy csökkennek majd a bérleti díjak? Hogyan gondolkodnak a befektetők és mennyire vannak most nyeregben? Ezeket beszélte meg a héten Csabai Károly főszerkesztő és Mester Nándor, lapunk ingatlanpiaci szakértője.
Makro / Külgazdaság 20 százalékos infláció, zuhanó vásárlóerő - rosszabbul élünk, mint egy éve? A hét videója 
Király Béla | 2023. július 7. 18:47
A vevők eltűntek a boltokból, zuhan a kiskereskedelmi forgalom. Ennek ellenére az infláció továbbra is vágtat. Mire számíthatunk a következő hónapokban, valóban csökkennek majd az árak, vagy statisztikai trükk miatt lesz szerényebb az infáció? Ezekre kérdésekre is kereste a választ a hét videójában Gáspár András és Király Béla.
Makro / Külgazdaság Hasonló szállásdíjak a Balatonon és az Adrián – A hét videója 
Dobos Zoltán - Juhász Gábor - Mester Nándor | 2023. június 30. 18:44
Hol éri meg a nyaralás? A Balatonon vagy az Adrián? Egy hétvégére vagy nyolc napra hova menjünk? Mennyibe kerül az utazási költség, az üzemanyag, a szállás, az étkezés és az egyéb szolgáltatások a magyar tengernél és a horvát tengerparton? Ezekről a kérdésekről beszélgetett a hét videójában Mester Nándor és Dobos Zoltán.
Makro / Külgazdaság Miért áll bukásra az ukrán ellentámadás? A hét videója 
Juhász Gábor – Káncz Csaba – Wéber Balázs | 2023. június 23. 18:46
Jelen állás szerint nem éri el célját a június elején indult ukrán ellenoffenzíva: az ukrán haderő csak kisebb területeket foglalt el, és a front egyetlen részén sem sikerült áttörnie. Mi áll a háttérben? Kijev hibázott vagy Moszkva ismerte ki az ukrán terveket? Mit jelent mindez a jövőre, Ukrajna területi integritására nézve? És mire számíthat Kijev a júliusi NATO-csúcson? Álom vagy realitás a tagság? Erre kereste a választ a hét videójában Káncz Csaba és Wéber Balázs.
Makro / Külgazdaság A Sándor-palotától az állami kitüntetésekig mindent érint a 2024-es megszorítás - A hét videója 
Csabai Károly - Juhász Gábor - Vég Márton | 2023. június 16. 19:06
A 2024-es költségvetéshez benyújtott részletes indoklásban 186 esetben fordul elő a takarékossági intézkedés szófordulat. Mintegy 200 milliárd forintos csomagról van szó, ami gyakorlatilag a költségvetés minden fejezetét érinti a kultúrától az ügyészségig. Az Orbán-kormány számtalanszor közölte, hogy Magyarországon nincs és nem is lesz megszorítás, a 2024-es költségvetésről szóló törvényjavaslatból mégis úgy tűnik, hogy jelentős megszorításra készül a kormány jövőre. Erről beszélgetett Csabai Károly főszerkesztő és Vég Márton újságíró A hét videójában.
Makro / Külgazdaság Ebben nem sok szerepe van az Orbán-kormány vakcináinak 
Gáspár András - Izsó Márton - Székely Sarolta | 2023. június 9. 19:14
A várakozásokat meghaladó mértékben lassult idehaza az infláció. Bár a gazdaságfejlesztési miniszter szerint működnek a kormányzat lépései az infláció ellen, valójában a mostani fejleményekhez vajmi kevés köze van ezeknek. A friss adat ugyanakkor növelte annak esélyét, hogy Orbán Viktor egy újabb célját pipálhassa ki. Az árakról, inflációról és a kötelező akciókról beszélget Gáspár András lapigazgató és Székely Sarolta felelős szerkesztő A hét videójában.
Makro / Külgazdaság A költségvetést valószínűleg újra kell tervezni az ősszel vagy legkésőbb télen – A hét videója 
Csabai Károly - Dobos Zoltán - Juhász Gábor | 2023. június 2. 19:13
Orbán Viktorék ragaszkodnak a költségvetés tavaszi parlamenti ülésszak alatt történő elfogadásához, ám ez kockázatokat hordoz. A megtakarítások révén elért jövedelmek zömére a 15 százalékos személyi jövedelemadó mellett 13 százalékos szociális hozzájárulási adót is kivetnek, és ez az adóemelés már megjelenik a büdzsé bevételi oldalán is. A különadók továbbra is maradnak, a fokozatos kivezetésnek is csak kisebb jelei mutatkoznak. Ha a sarokszámok közül bármelyik nem teljesül akkor dominószerűen fog összeomlani a 2024-es költségvetés. A hét videójában Csabai Károly főszerkesztőnk Dobos Zoltán újságíróval elemzi a jövő évi büdzsét.
Makro / Külgazdaság Hadüzenet Moszkvának? F-16-osokat kap Ukrajna – A hét videója 
Juhász Gábor – Káncz Csaba – Wéber Balázs | 2023. május 26. 19:01
Joe Biden amerikai elnök a múlt heti G7-csúcson megerősítette, hogy engedélyezi szövetségeseinek F-16-osok szállítását Ukrajnának. Ez nagyon kemény üzenet Moszkva számára, és eszkalációt vetít előre. Bahmutot óriási áldozatok árán elfoglalták az oroszok, de a város szinte megsemmisült, az orosz katonai vezetésen belül pedig komoly belharc dúl. A háborúval egy új világrend van kialakulóban, amelyben az egyes országok tragédiáira és a globális válságokra az eddiginél jóval kevesebb figyelem juthat. A hét videójában ezúttal Káncz Csaba és Wéber Balázs elemzi a háború legfrissebb fejleményeit.  
Makro / Külgazdaság Megőrzi-e a pénz az értékét állampapírban? A hét videója 
Csabai Károly-Eidenpenz József-Juhász Gábor | 2023. május 19. 19:42
Utoléri-e a forintkamat az inflációt a következő egy-két évben? Mely állampapírnak van erre a legnagyobb esélye? Érdemes-e eurót tartani? Olcsó-e a forint? Ezekről a témákról beszélgetett Csabai Károly főszerkesztő és Eidenpenz József főmunkatárs A hét videójában.
Makro / Külgazdaság Sokkal kevesebbet vásárolunk, de az infláció alig csökken - A hét videója 
Gáspár András - Izsó Márton - Vég Márton | 2023. május 12. 19:15
Hibahatáron belül mérséklődik csak az infláció: miközben az élelmiszerár-emelkedés tempója fékeződni látszik, felbukkant a drágulásért felelős új főbűnös. Miről van szó? Elképesztő mértékben sújtja az áremelkedés a nyugdíjasokat, a kiskereskedelmi fogyasztás pedig meglepő régióban esett vissza a legjobban. Ezekről a témákról beszélgetett Gáspár András lapigazgató és Vég Márton újságíró A hét videójában.
Ingatlan Mi lesz az MNB-székházzal és a Tőzsdepalotával? - A hét videója 
Csabai Károly - Izsó Márton - Mester Nándor | 2023. május 5. 19:07
Ki és mennyiért újítja fel a Magyar Nemzeti Bank székházát? Kihez jutott az Adria palota és mit kezd vele? Miért omladozik tovább a volt Tőzsdepalota, az MTV egykori központja? Miért nem lehet teljes az örömünk, amikor a budapesti Szabadság tér ikonikus épületeit vesszük sorra? Erre ad választ A hét videójában Csabai Károly főszerkesztő és Mester Nándor ingatlanpiaci szakértő.
Makro / Külgazdaság „Okos pénzügyi doktorok, tanárok és diplomaták leszünk” – A hét videója a Diákverseny döntőjéről 
Privátbankár.hu | 2023. április 28. 19:29
Befejeződött a Privátbankár.hu által immár hatodik alkalommal megrendezett Legyél Te is Junior Pénzügyi Klasszis ezúttal gimnáziumoknak megrendezett országos versenye. A döntőről készült videónkban megszólalnak a győztes csapat tagjai, a Gödöllői Református Líceum Gimnázium járó diákjai, valamint a verseny támogatói. 
Makro / Külgazdaság Szivárognak a NATO-katonák Ukrajnába – A hét videója 
Izsó Márton – Káncz Csaba – Wéber Balázs | 2023. április 21. 20:16
Az amerikai védelmi minisztériumból a közelmúltban kiszivárgott iratok szerint amerikai és NATO-katonák már Ukrajnán belül is végeznek kiképzéseket. Sajtóhírek szerint jelen vannak amerikai különleges műveleti erők is, és harcol ukrán oldalon egy több tízezer fős, rejtélyes nemzetközi légió is. Az amerikai hírszerzés behatolt a Kremlbe, a nyugati fegyverszállítások folyamatosak.
Makro / Külgazdaság Baljós jel tűnt fel az inflációs adatban - A hét videója 
Csabai Károly - Izsó Márton Artúr - Székely Sarolta | 2023. április 14. 19:22
Talán némiképp csalódást keltő inflációs adat látott napvilágot a héten, hiszen egyelőre alig kimutatható mértékben csökken a pénzromlás üteme idehaza, miközben feltűnt egy baljós jel. A friss adatokat értékeli A hét videójában főszerkesztőnk, Csabai Károly és felelős szerkesztőnk, Székely Sarolta.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG