Biotechnológia
Részvény / Deviza / Áru Megemberelte magát a forint, sok Tesla készülhet Európában 
Eidenpenz József | 2024. március 14. 12:18
A tőzsdék fel-le mozgása tovább tart, ma az optimisták vannak túlsúlyban. Az euró/forint eltávolodott a 400-as határtól, az olaj pedig viszonylag drága. A Richter a biotechnológia felé fordul, a Mol komoly osztalékokat fizethet. Szárnyalnak a magyar kötvényalapok, sikeres volt az Ethereum újabb reformja.
Vállalat Elképesztő összeggel nyomná meg a következő 3 évben a csipgyártást és a biotechet a Samsung 
MTI | 2021. augusztus 25. 08:09
205 milliárd dollárt fektetnek a két ágazatba.
Részvény / Deviza / Áru Elindult a Biden-rali, meghökkentően szép jövőt jósolnak az olajcégeknek 
Eidenpenz József | 2021. január 6. 18:52
A Georgia államban tartott választás nyomán tarolhat az amerikai demokrata párt, ami alapvetően jó hírként hat a tőzsdékre, kivéve a technológiai óriásokat. Tart az olaj áremelkedése és második napja száguldanak az olajcégek, most egy elemző megmagyarázta, miért. A Mol is nagyot ugrott ma.
Agrár Genetikai áttörés: forradalom jön a mezőgazdaságban 
Gáspár András | 2019. január 4. 17:03
A fotoszintézis évmilliárdokkal ezelőtt indult be a bolygón, és az élet egyik alapfolyamatává vált - a légköri körülmények azonban sokat változtak azóta. Amerikai tudósok most génmódosítással sokat javítottak a kapcsolódó folyamatok hatékonyabbá tételén - biztosan kell hozzá egy évtized, de a kutatás olyan mezőgazdasági forradalomhoz vezethet, ami rengeteget javíthat a növekvő népesség élelmezésén. A dohánynövénynél 40 százalékos fejlődést értek el, most a burgonya következik, aztán a többi élelmiszernövény - azt ígérik, a felfedezésen nem fognak nyerészkedni.
Részvény / Deviza / Áru Soros György prosztata-részvényeket vett, de botoxa is van 
Eidenpenz József | 2016. március 2. 16:15
Február végével kellett közölni sok amerikai hedge fund összetételét, így történt ez Soros György érdekeltségénél is. A befektetési guru alapja egy kisebb biotech-cégben vásárolt részesedést, de legnagyobb tulajdonai közé tartozik egy másik gyógyszeripari vállalat is. Úgy látszik, szereti a cégösszeolvadásokat.
Részvény / Deviza / Áru 9 jóárasított, piszok izgalmas, de szörnyen veszélyes befektetés 
Eidenpenz József | 2016. január 5. 14:41
„Bargain hunting” – alkalmi, filléres vételekre, leértékelt, vagy mélyen lealkudható árú termékekre történő vadászat. Befektetéseknél ez is egy módszer a sok közül, vannak, akik ezt sikeresen művelik, mások életveszélyesnek tartják és soha nem nyúlnának hozzá ilyesmihez.
Befektetés Biotechnológia az új sláger a kockázati tőkéseknél 
Privátbankár.hu | 2014. december 10. 10:35
1,7 milliárd forintról több mint duplájára, 3,5 milliárd forintra ugrott a harmadik negyedévben a kockázati- és magántőkealapok által befektetett összegek összértéke
Részvény / Deviza / Áru A Richter szerint a biotechnológia kitörési pont lehet 
Privátbankár.hu | 2012. május 22. 17:02
A biotechnológia a Richter számra kitörési pont lehet a következő években - mondta Bogsch Erik, a gyógyszergyár vezérigazgatója kedden az Országgyűlés innovációs és fejlesztési eseti bizottságában. A cégvezető továbblépési lehetőséget lát a kínai és az indiai piacon is, illetve Latin-Amerikában.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG