Magyar Energia Hivatal
Vásárló Energiahivatal: marad a rezsicsökkentés 
Privátbankár.hu | 2013. március 27. 10:36
Addig maradnak a mostani csökkentett díjak, amíg az átalakuló energiahivatal újból nem határoz azok mértékéről. A különadókat azonban akkor sem háríthatják át a szolgáltatók.
Vásárló A bíróságon győztek, de a végén úgyis veszítenek az áramszolgáltatók 
Privátbankár.hu | 2013. március 26. 13:11
Hatályon kívül helyezte a Magyar Energia Hivatal (MEH) az áramszolgáltatókra vonatkozó rendszerhasználati díjakat megállapító határozatát és új eljárásra kötelezte a hivatalt a bíróság. Ugyanakkor a jogerős határozat kimondta, hogy az energiaszolgáltatók nem háríthatják át a fogyasztókra a rájuk vonatkozó különadókat.
Vásárló Ma megrázza az áram a kormányt? 
Privátbankár.hu | 2013. március 26. 07:44
Döntés várható hat áramszolgáltató által a rezsicsökkentéssel összefüggésben a Magyar Energia Hivatal ellen indított perben a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon.
Vásárló Rezsicsökkentés: lesz-e még "botrányos" bírósági döntés? 
Privátbankár.hu | 2013. március 24. 09:32
Döntés várható hat áramszolgáltató által a rezsicsökkentéssel összefüggésben a Magyar Energia Hivatal ellen indított perben kedden a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon. A bíróság korábbi ügyekben hozott döntéseit Orbán Viktor botrányosnak nevezte, majd a Parlament szélesebb jogkörökkel ruházta fel a Magyar Energia Hivatalt.
Vásárló Rezsicsökkentés: csak a jövő héten dönt a bíróság  
Privátbankár.hu | 2013. március 18. 15:18
Csak a jövő héten dönt a bíróság az Energiahivatal és a szolgáltatók között a rezsicsökkentésről szóló perben.
KKV Hiába nyerne, úgyis veszít - elállt a pertől a Tigáz 
Privátbankár.hu | 2013. március 14. 15:05
Mindenképpen bukja a különadókat a gázszolgáltató, így nem folytatja az energiahivatal elleni pert. Az új szabályok szerint ugyanis semmiképp sem háríthatja át azokat a fogyasztókra.
Vásárló Az Energiahivatalt ezentúl csak az Alkotmánybíróságon lehet megtámadni 
Privátbankár.hu | 2013. március 14. 10:29
Egy merész fordulattal a Parlament úgy döntött, hogy az Energiahivatal új rendeleteivel szemben már csak az Alkotmánybíróságon indítható jogorvoslat - korábbi tervezetekben erről nem volt még szó.
KKV Rezsicsökkentés garantálva? Megtiltanák a különadók áthárítását 
Privátbankár.hu | 2013. március 11. 12:25
Sem a gáz-, sem az áramszolgáltatók, és elvileg a távhőszolgáltatók sem fizettethetnék ki a pluszterheket a fogyasztókkal. A gázszolgáltatók a múlt héten nyertek pert az energiahivatallal szemben, de úgy tűnik hiába. A képviselők holnap szavaznak a javaslatról.
KKV Bukhatjuk az alacsonyabb rezsit? Pert nyertek a gázszolgáltatók 
Privátbankár.hu | 2013. március 8. 15:40
Első fokon pert nyertek a gázszolgáltatók az energiahivatallal szemben. Ha másod fokon is így dönt a bíróság, akkor az ágazati különadókat is a fogyasztóknak kell kifizetniük, vagyis átháríthatják a terheket.
Vásárló Baja van a rezsicsökkentéssel? Így panaszkodhat 
Privátbankár.hu | 2013. január 19. 09:28
A rezsicsökkentéssel kapcsolatos esetleges panaszokkal a lakóhely vagy a fogyasztási hely szerinti illetékes területi fogyasztóvédelmi felügyelőséghez kell fordulni - közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság.
Vásárló Rezsitartozások: már a fagyok előtt óriási adósságok gyűltek fel 
Privátbankár.hu | 2013. január 18. 16:56
A magyar fogyasztók összesen 76,5 milliárd forinttal tartoznak 60 napon túl az áram-, a gáz- és a távhőszolgáltatóknak a tavaly novemberi adatok szerint - közölte a Magyar Energia Hivatal.
Vásárló Most akkor ki fizeti ki a 10 százalékos távhőár-csökkentést? 
Privátbankár.hu | 2013. január 8. 08:04
Az állam országosan 52 milliárd forintot áldoz a távhőszolgáltatók kompenzációjára a rezsicsökkentés miatt.
Vásárló Még tovább vágja a rezsit a kormány, a cégek szívhatják a fogukat 
Privátbankár.hu | 2013. január 3. 09:33
A hazai kkv-k számára nem csökken a rezsi, a lakosság viszont újabb ajándékot kaphat idén a kormánytól: számukra akár 30%-kal is csökkenhetnek ezek a költségek.
Vásárló Kedvezményes energiaszolgáltatással házalnak a csalók 
Privátbankár.hu | 2012. december 13. 10:53
Visszaélnek a Magyar Energia Hivatal nevével - közölte a hivatal csütörtökön, miután több bejelentés érkezett hozzájuk arról, hogy ügynökök házalnak kedvezményes szolgáltatással a hivatalra hivatkozva. A MEH szabályozó hatóság, nem értékesítő.
KKV Döntött a bíróság: jogtalanul vették el a Bakonyi Erőmű kvótáit  
Privátbankár.hu | 2012. október 17. 08:39
Jogtalanul csökkentette az Energiahivatal a Bakonyi Erőmű kvótáját - állapította meg a bíróság. A Mal viszont még mindig tartozik 1,7 milliárddal.
Vásárló Hárommillió kifizetetlen energiaszámla van az országban 
Privátbankár.hu | 2012. június 15. 09:53
Jelentős mértékű díjhátralékkal rendelkeznek a hazai fogyasztók, derül ki a fejlesztési miniszter képviselői kérdésre benyújtott írásos válaszából. Németh Lászlóné tájékoztató jellegű adatokat közölve arról számolt be, hogy mintegy hárommillió kifizetetlen energiaszámla van az országban, amelyek összértéke meghaladja a 140 milliárd forintot .
Részvény / Deviza / Áru Tenderre várva: ugrásra készen állnak a szélerőmű-beruházók 
Privátbankár.hu | 2012. április 4. 10:08
Az évtized végéig mindenképpen érdemes lenne a jelenlegi mintegy 330 Megawattnyi hazai szélenergia-termelési kapacitást legalább megduplázni. Ez fontos lenne a megújuló energiára vonatkozó célok teljesítéséhez – állítja Ifj. Chikán Attila, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. vezérigazgatója. A megújulóenergia-hasznosítási cselekvési terv (NCST) további 410 MW kapacitás kiépítését irányozza elő, tehát mindehhez a kormányzati szándék is megvan.
Vásárló Nem lesz gáz, mert van gáz 
Privátbankár.hu | 2011. december 29. 07:24
Több hónapra elegendő földgáztartaléka van Magyarországnak, így az sem jelentene problémát, ha ismét szünetelne a szállítás Ukrajna felől. A Magyar Energia Hivatal szerint az esetleg bekövetkező rendkívüli események egyértelmű forgatókönyv szerint, megnyugtató módon kezelhetők.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG