Nyugta
Vásárló Fővárosi piacot vizsgált át a NAV - elképesztő lett az eredmény 
Privátbankár.hu | 2015. november 12. 10:41
Elözönlötték az adóhatóság revizorai az egyik fővárosi piacot. Ki nem találná, mekkorát nőtt aznap a bevétel a bevallotthoz képest.
KKV Számla vagy nyugta: könnyen szabályt szeghet a túlbuzgó boltos 
Privátbankár.hu | 2014. április 1. 17:55
Számlakibocsátás esetén az online pénztárgépből nem szabad nyugtát kibocsátani.
Adó Csupa szív, szeretet: ezt ellenőrzi a NAV a héten 
Privátbankár.hu | 2014. február 12. 09:38
A Valentin-nap kapcsán kiemelten ellenőrzi az árusokat a NAV. Az adóhivatal elsősorban azt figyeli, hogy a boltosok adnak-e a bevételről nyugtát, számlát a vevőnek.
KKV Lehet NAV-os kassza nélkül is? Elvileg, de nem életszerű 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 12. 12:57
Csak elviekben lehet kikerülni a NAV-hoz bekötött pénztárgépek használatát a számlázó géppel. Online kassza nélkül mindenkinek "áfás számlát" kellene adni, ami több buktatót is rejt magában.
Adó Ezért szállt rá az adóhatóság a webáruházakra 
Privátbankár.hu | 2013. június 12. 10:38
Nemcsak a költségvetésből hiányzik a trükközők pénze, a tisztességes webkereskedők életét is megnehezítik azok, akik megpróbálnak kibújni az adófizetés alól. Ha a műkörmöse azt mondja, egy alapítványnak dolgozik, gyanakodjon - mikor nem kell számlát adni?
Adó Indul a vidám tavaszi adórazzia 
Privátbankár.hu | 2013. március 25. 11:20
Húsvét közeledtével, de az ünnep után is sok helyen felbukkanhatnak a revizorok. Megkezdődött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tavaszi ellenőrzés sorozata.
Adó Tankot vezetnek, zumbáznak és libát vesznek - szereti valaki az adóellenőröket? 
Czinege László | 2013. március 19. 06:15
Egyre fifikásabbak az adóellenőrök. Ha kell tankot vezetnek, vagy éppen lovat patkoltatnak. Maguktól, merthogy alkalom szüli... Ma már szinte bármit, bárhol kipróbálnak, hogy kiderüljön: kapnak-e nyugtát fizetéskor - mindenképpen megpróbálják behajtani az állam jussát. Azt gondolnánk, senki sem szereti őket - vagy mégis?
Adó Két pénztárgéppel verik át a revizorokat a kereskedők 
Privátbankár.hu | 2013. január 22. 10:11
Csaknem 3000 ellenőrzést végzett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elmúlt év végén az ünnepekhez kapcsolódva. A jogsértések számát tekintve szinte kettészakadt az ország. Az ellenőrök találkoztak olyan aszalt gyümölcsöt árusítóval, aki német nyelvű számlatömböt mutatott nekik, de azt sem használta.
Adó Virágzott a fekete munka nyáron Csongrád megyében 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 21. 11:59
Nyugtaadási és foglalkoztatási szabálytalanságokat tártak fel a revizorok Csongrád megyében, a nyári rendezvényeken dolgozók majdnem felét nem jelentették be.
Adó Vigyázat: beépülnek a szurkolók közé az adóhatóság ellenőrei 
Privátbankár.hu | 2012. július 18. 08:57
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal fővárosi munkatársai a foci EB ideje alatt szurkolóként ellenőrizték a vendéglátóhelyeket, és minden második helyszínen találtak hiányosságot. A revizorok a közelgő nyári olimpiai játékok időszakában is inkognitóban látogatják a kivetítős-tévés helyeket.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG