Olasz költségvetés
Makro / Külgazdaság Örülhet a lázadó kormány – nem kapja meg az EU, amit akart?
Privátbankár.hu | 2018. december 30. 08:35
Egy éjszakába nyúló parlamenti vita után végül elfogadta az olasz törvényhozás Olaszország 2019-es költségvetését, s egyúttal bizalmat szavazott a jobboldali Liga és a populista 5 Csillag Mozgalom alkotta kormánynak. Az első változathoz képest ugyan egy kicsit finomítottak a tervezeten, de így is sokkal nagyobb deficittel számol, mint a korábbi olasz kormány költségvetése.
Makro / Külgazdaság Az olasz kormány még magyar barátaira sem hallgat
Fellegi Tamás | 2018. november 19. 06:07
Az olasz kormány megtagadta, hogy módosított költségvetést nyújtson be Brüsszelnek, ragaszkodik a korábban tervezettnél magasabb költségvetési hiányhoz. Eközben Magyarország példásan szigorú költségvetési és adósságkezelési kérdésekben, melynek fontosságát a jegybankelnök nemrég hangsúlyozta.
Makro / Külgazdaság Ritka nagy szamársággal próbálkozott az olasz miniszterelnök-helyettes – Európa nem vette be
Fellegi Tamás | 2018. november 6. 06:06
Luigi di Maio, aki egyben a kormánykoalíciót alkotó Öt Csillag Mozgalom vezetője azt közölte, hogy Trumpot kell követni a költekezésben. Az eurózóna vezetőit nem hatotta meg ez a populáris fázis, mivel ők nem óhajtják állni a számlát az olaszok helyett. Felsorakoztak az Európai Bizottság mögött: új olasz költségvetés kell.
Makro / Külgazdaság Majdnem német szinten élnek az olaszok, nem menti ki őket az EKB
Privátbankár.hu | 2018. október 15. 06:07
Hetek óta a jövő évi olasz költségvetés kérdése nyugtalanítja az európai piacokat: ha a kormány javaslata szerinti méretes hiányt elfogadják, kérdés, hogy miből finanszírozzák azt, hogy tudja az ország adósságát kezelni. Az olasz származású európai jegybankelnök most üzent nekik: nem mentik ki őket a közös kasszából.
hírlevél