BUX
35 837.11
-0.27%
-95.00
OTP
10 850.00
-0.64%
-70.00
MOL
1 863.00
-0.16%
-3.00
RICHTER
6 685.00
-0.15%
-10.00
MTELEKOM
384.00
+0.79%
+3.00
 
2015. december 13. 19:00

Ha saját magunknak vagy párunkkal közösen keresünk lakást, lényegesen szűkebb tér is elegendő lehet, mint például egy többgyermekes családnak. Arról nem is beszélve, hogy egy kisebb ingatlan számos előnnyel bír. Íme 5 ok, amiért megéri kevesebb négyzetméteren élni.

1. Kisebb tér, kevesebb házimunka

 

Felejtsd el a nagy területű helyiségek soha véget nem érő takarítását! Ha a lakásod négyzetméterének száma nem ölt óriási méreteket, akkor neked is sokkal kevesebb idődbe és energiádba kerül majd, hogy rendben tartsd otthonod.

2.  Mindenhogyan olcsóbb

Akár béreljük, akár megvesszük, egy kisebb alapterületű lakás garantáltan kevesebbe fog kerülni. Panel esetén sok esetben a négyzetméter is befolyásolhatja a közös költség nagyságát, ha mi szabályozzuk a fűtést, akkor hamarabb tudjuk felfűteni a teret, és összességében kevesebb lesz a fogyasztásunk.

3. A keveset is értékelni fogjuk

A kisebb hely rákényszerít minket arra, hogy megszabaduljunk a felesleges holmijainktól, és rájöjjünk, hogy nincs is szükség annyi mindenre. Amellett, hogy nem kell majd annyi dolog, a vásárlásnál is meggondoljuk majd, hogy egyáltalán van-e hely annak, amit meg szeretnénk venni. De ami végül nálunk marad, vagy befér, ahhoz jobban tudunk kötődni.

4. Határtalan kreativitás

A kis terület előcsalogatja a kreativitást, ugyanis okosan kell megoldani a hely kihasználását, a dolgok tárolását, az élhető tér kialakítását. Ágy alá vagy konyhaszekrényekbe rejtett tárolók, titkos rekeszek, térelválasztók, megosztott gardrób – számos lakásdekorációs portál és a saját fantáziánk végtelen ötletbörzét kínál egy kis lakáshoz is.

5. Könnyebb lesz el- vagy kiadni

Amilyen okokból magunk is egy kisebb lakást választottunk a költözés előtt, ugyanezek miatt másoknak is vonzóvá válik az ingatlan. Jobban megfizethető, kevesebb költséggel jár, és folyamatos igény van az ilyen lakásra, így minden bizonnyal egyszerűbben meg lehet tőle válni, vagy kiadni mások számára.

A kis lakások iránti kereslet mind a tégla-, mind a panellakásokban nagy, azaz a társasházi ingatlanok a jelenlegi állapotok és a trendek szerint még mindig meghatározó részei a lakáspiacnak. A kisebb lakások, általában a 40-50 m2-eseket tekintjük ilyennek alapvetően alacsonyabb vételárúak, a megújult támogatási rendszereknek és a lakástakarék pénztári szisztéma intenzívebbé válásának is köszönhetően eladói és vevői oldalon forgalomképesebbé váltak"mondja dr. Pallos Dénes ügyvéd és ingatlanközvetítő, a Pallos Ingatlan tulajdonosa.

Az ingatlanokkal is foglalkozó ügyvéd szerint a lakások értékesítésénél nagyon fontos az adott ingatlan településen belüli elhelyezkedése, munkahelyhez, oktatási intézményhez való távolsága és a környék infrastrukturális ellátottsága.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Ingatlan Megszereztük a halálra ítélt rövid távú lakáskiadás mentőcsomagját
Mester Nándor | 2020. július 8. 14:12
Több praktikus javaslattal álltak elő a rövid távú lakáskiadás megmentésére az érintett lobbi szervezetek – tudta meg lapunk. A Magyar Turisztikai Ügynökséggel (MTÜ) tárgyaltak volna erről még a hét elején, de a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs (GOT) időközben gyakorlatilag elkaszálta az ágazatot. A megfontolások éppen ennek fényében figyelmet érdemelnek.
Ingatlan Másfél-két év múlva indulhat a Cordia építkezése az Újpesti-öbölnél
Mester Nándor | 2020. július 6. 14:01
Lakások, irodák és a környéken hiányzó közparkok és közfunkciók megteremtése a cél az Újpesti-öbölnél. Projektünk átgondolt városfejlesztés és nem valamiféle ellen-beruházás a Kopaszi-gátnál folyó építkezéssel szemben – reagált cikkünkre Futó Gábor, a Futureal Csoport társalapítója és társtulajdonosa. A sokéves óriásberuházás építészeti koncepciójának kidolgozását hamarosan megkezdi a kiválasztandó tervező csoport, a kivitelezés várhatóan 2021 végén vagy 2022 elején indulhat.
Ingatlan Formálódóban az ellen-BudaPart, már tudni, ki húz hasznot belőle
Mester Nándor | 2020. július 6. 06:07
Erős versenytársat kapott a NER-cégek által a dél-budai Kopaszi-gátnál épített BudaPart. Észak-Pesten, az Újpesti-öbölnél legalább kétezer új lakás és szolgáltató egységek jöhetnek létre, jacht-kikötővel, éttermekkel, kisebb üzletekkel, akár hotellel is. Négy-öt fejlesztő és több bank, valamint tucatnyi kivitelező kasszája csörgött eddig, illetve fog, ha megvalósulnak a tervek.
Ingatlan Kivégzés előtti segélykiáltást tettek közzé a rövidtávú lakáskiadók Budapesten
Mester Nándor | 2020. július 5. 14:53
A Magyar Turisztikai Ügynökségnél (MTÜ) lobbiznak a kétségbeesett hazai lakáskiadói szövetségek. Egyebek között azt akarják elérni, hogy ne korlátozzák évi 120 napban a lakáskiadást, mint azt a szállodaszövetség és az MTÜ szeretné. Szerintük ezzel gyakorlatilag kivégeznék a szektort. A témáról kedden tárgyal a parlament.
Ingatlan A koronavírus sűrűjében is felbuzgott a magyarok lakásépítési kedve
Privátbankár.hu | 2020. június 17. 08:23
Áprilisban 1007 lakásépítési engedélyt adtak ki, így ez volt a legjobb idei hónap. Igaz, tavaly áprilishoz képest ez azért 30 százalékos csökkenést jelent. Összesen 844 családi ház kapott engedélyt, ez szintén a legmagasabb havi érték, és 80 százalékosnál is nagyobb dominanciát mutat a megépítendő lakóépületeken belül.
Ingatlan Minden ingatlant megvenne az Orbán-kormány Közép-Európában, aminek magyar kötődése van
Vég Márton | 2020. június 11. 12:21
Külön alapítványt hoz létre a kormány arra, hogy bármilyen magyar vonatkozással rendelkező ingatlant megszerezhessen Közép-Európában. 
Ingatlan A lakáspiacot is megbénította a koronavírus-járvány
Király Béla | 2020. június 9. 12:49
Nem csak a múltbeli piaci folyamatokat mutatja be, hanem a koronavírus lehetséges hatásaival is foglalkozik az MNB kedden közölt lakáspiaci jelentése. Ebből kiderül, hogy már tavaly év végén lassulás volt tapasztalható, majd a járvány hatására látványosan lefagyott a piac.
Ingatlan 64 százalékot zuhant vidéken a társasházi lakásépítés
Privátbankár.hu | 2020. június 2. 09:26
Ez részben a kedvezményes lakásépítési áfa tavalyi kivezetésével és a járványhatással magyarázható.
Ingatlan Felforgathatják az ingatlanpiacot a rozsda-lakások
Privátbankár.hu | 2020. május 28. 10:56
Már a közeljövőben komoly változást hozhatnak az új lakások piacán a rozsdaövezeti fejlesztések, amelyek most dedikált jogszabályt és kedvezményes áfához kaphatnak - derül ki az ingatlan.com elemzéséből, amely a rozsdaövezeti lakásfejlesztésekre vonatkozó - még el nem fogadott - törvényjavaslat megjelenése apropóján azt is megnézte, milyen a kereslet most az új lakások iránt. 
Ingatlan A koronavírus kalapálhatja ki a különbséget a vidéki és budapesti lakásárak között
Privátbankár.hu | 2020. május 7. 09:22
A főváros olcsóbb lesz a turisták eltűnése miatt, a vidéki nagyvárosok árai nagyjából stabilak maradnak az egyetemistáknak köszönhetően.
Friss
hírlevél