<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
Egy új alkalmazás segítségével kényelmesen kereshetnek lakást az érdeklődők az Otthontérkép segítségével. A program hamarosan bűnözési térképpel egészül majd ki, és a jövőben országossá válik a térkép. A programban számon tartott ingatlanok közül a legdrágább házban a négyzetméter ár magasabb, mint a legolcsóbb lakás.

Már elérhető az Otthontérkép nevű ingatlanpiaci alkalmazás, amelyen nemcsak konkrét lakásajánlatok közül válogathatnak az érdeklődők, de számos hasznos információhoz, például garázsárakhoz, bérleti díjakhoz is hozzáférhetnek a térképen megjelenített adatokon keresztül.

 A lakáskeresők az Otthontérképnek a már most kipróbálható bétaverziójában is összehasonlíthatják az egyes városrészek átlag eladási és kínálati árait, valamint információkat gyűjthetnek például arról, hogy a kiszemelt környéken mekkora a zöld közterületek aránya. Az alkalmazás fejlesztői azt ígérték, hogy hamarosan bűnözési térképpel kiegészülve, és országos kiterjedésben lehet majd megkeresni az ideális lakóövezetet.

Soroksáron alig, Újbudán sokan keresnek lakást

Az adásvételi áradatok az FHB Lakásárindex adatbázisából származnak. Az Otthontérkép első heti statisztikája alapján a legnépszerűbb fővárosi kerület a lakáskeresők körében a XI., vagyis Újbuda. A több tízezer felhasználó közül minden tizedik keresgélt a dél-budai kerület ingatlanjai között, míg az érdeklődésben a másik végpontra Soroksár került: 150-hez az 1 az Otthontérképen ide látogatók aránya.

Újbuda után a II. kerület, Angyalföld, Zugló és Óbuda voltak a legnépszerűbbek a lakáskeresők körében. Az alkalmazás induláskor mintegy 7000 darab egyedi lakásajánlatot tartalmazott, amely folyamatosan bővül, s további, a lakáskereséshez, vásárláshoz hasznos információkkal is szolgál az oldal.

Az Őzike közben van 3 milliós négyzetméter ár is

Az Otthontérképen megtalálható lakások közül a legdrágább egy, a Hegyvidéken, azon belül is a Svábhegyen található luxusvilla, amit jelenleg mintegy 2,3 milliárd forintért hirdetnek. A két épületből álló ingatlanegyüttes főépülete 3 szintes, és medencés. Nemcsak maga az ingatlan, hanem a négyzetméterára sem mondható átlagosnak, hiszen a környéken mért 395 ezer Ft/m2-es árszinthez viszonyítva igencsak magas, mintegy 3 millió forint a 784 négyzetméteresnek hirdetett épületegyüttes átlagára.

Máshol van lakás 3 milliónál olcsóbban is

A térkép ajánlatai közül a legolcsóbb lakás egyszobás, 10 négyzetméteres józsefvárosi garzon, a Dobozi utcában, amit 2,75 millió forint. Az egészen mini garzonban van egy konyhasarok, a galéria alatt zuhanyzós fürdő-WC; a fekvőgalérián pedig egy dupla matrac is elfér.

A frissen elindult ingyenes ingatlanpiaci alkalmazás tehát azontúl, hogy egyre bővülő számú lakást kínál a költözni, vásárolni vágyók számára, a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően, újabb és újabb, a lakásvásárlási döntést és a szűkebb lakókörnyezetünk minél mélyebb megismerését segítő adatokat, információkat hoz nyilvánosságra, és tesz igazán látványossá és szemléletessé a térképen.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Ingatlan Kész, vége! Az újbudai pláza az utolsó mohikán – mondja Radványi Gábor főépítész
Mester Nándor | 2021. október 15. 05:33
Hőtérkép, optikai tuning és mérnöki trükkök – ezek is jellemzik a napokban átadott újbudai plázát. A Futureal főépítészét azonban arról is kérdeztük, hogy kit engedne még be az épületbe a kereskedőkön kívül. Meglepő válaszokat is kaptunk.
Ingatlan Már nem sokáig lesz viszonylag olcsó az agglomerációs családi ház
Privátbankár.hu | 2021. október 11. 17:50
Növekszik a kereslet és ez felhajtja az árakat - mondta munkatársunk a Trend fm hétfői adásában.
Ingatlan Hotel lesz Breuer Marcell világhírű irodaházából és ez csak a kezdet
Mester Nándor | 2021. október 9. 18:11
Felgyorsult az ingatlanok funkcióváltása, mivel az Egyesült Államokban is pang az irodapiac. Iskolákból és raktárakból is rengeteg új otthont alakítanak ki. Nálunk még gyerekcipőben jár ez az átalakítási biznisz, irodaházból viszont már itt is lett egy hotel.
Ingatlan Egyes fővárosi és vidéki körzetekben kiváló befektetés lehet a garázs
Privátbankár.hu | 2021. október 9. 14:45
A szárnyaló benzinárak várhatóan visszafogják az autóforgalmat, sok autónak kell majd biztonságos tárolási lehetőséget keresni. Budapest egyes körzeteiben ma csillagászati árakon lehet garázst venni, de ha valaki jól választ, kellemes hozamot érhet el egy ilyen ingatlan megvételével.
Ingatlan Brutálisan drágul Debrecen, Győr és Fehérvár agglomerációja is
Mester Nándor | 2021. október 6. 18:16
A két évvel ezelőtti árszinthez képest most ősszel már 30-60 százalékkal kell többet fizetni a vezető iparvárosok környékén egy lakásért vagy házért.
Ingatlan Negyedével kerülhet többe az új ház, ha közel nulla energiaigényű
Mester Nándor | 2021. október 4. 05:33
Egyelőre kevesen áldoznak arra, hogy új családi házukban az építés után részben megújuló forrásból fedezzék az energiaellátást. A társasházi beruházásokat indító cégek sem jeleskednek ebben. Nem feltétlenül a legmodernebb műszaki tartalommal dobták piacra a lakásokat és csak mostanában kezdenek megfelelni a szigorodó követelményeknek. A plusz költségeket természetesen igyekeznek beépíteni az árakba.
Ingatlan Nyugaton menő biznisz, nálunk még sehol sincs a befektetők fejében az idősotthon
Mester Nándor | 2021. szeptember 28. 19:16
Az elérhető hozamok terén egyre jobb helyre kerülnek Nyugat-Európában az idősotthonok – derül ki egy friss nemzetközi felmérésből. Jó kiegészítői egy befektetési portfóliónak ezek az ingatlanok. Nálunk alig épülnek ilyenek, a magánbefektetők szerint a biznisz egészségügyi ellátási része a leginkább kockázatos, ezért egyelőre nincs ilyen termék, noha a demográfiai folyamatok és a fizetőképes kereslet megléte akár több tucat ilyen ingatlant is indokolna.
Ingatlan Ki mondta, hogy uszoda nem lehet egy parkolóház tetején?
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 26. 14:34
Senki. Pontosabban Amerikában senki. Ezért lesz Miamiban egy ilyen építkezés.
Ingatlan Enyhültek a China Evergrande esetleges csődje miatti félelmek
MTI | 2021. szeptember 23. 19:07
De a hitelezők még nem nyugodtak meg.
Ingatlan Még egy felső kategóriás hotel épül Debrecenben
MTI | 2021. szeptember 23. 17:29
Új, négycsillagos, 101 szobás szálloda épül Debrecen belvárosában nettó 4,83 milliárd forint beruházással. 
Friss
hírlevél
depositphotos