2p
E-könyvként jelent meg az Irodaépületek bérterület-számítása című szakkönyv második, átdolgozott magyar nyelvű kiadása.

A szakkönyv e-könyv formában, az Apple iBookstore-jában szerezhető be. Dr. Erdélyi László 2006-os kiadású könyve még hagyományos, papíralapú formában vált ismertté az ingatlanszakmában, bérlőknek és bérbeadóknak egyaránt ajánlják - írja az irodakereso.info.

A szerző több évtizedes gyakorlattal a háta mögött pontosan tudja, hogy milyen félreértések, durvább esetben perek születhetnek egy rosszul kiszámított területből vagy akár egy-egy nem azonos módon értelmezett fogalomból is. Egy ötezer négyzetméterre szóló irodabérleti-szerződésnél például 3%-nyi – azaz az elfogadható tolerancia körüli - különbség akár 1500 €/hó eltérést is jelenthet a bérleti díjban.

Dr. Erdélyi egy rövid történeti áttekintés után a „szeszélyes” négyzetméterekkel majd a terminológia útvesztőivel, az irodaépületek területadataival és a bérirodák területigényével is foglalkozik. A szakkönyv lényegi fejezetében, a „Bérterület-számítási ajánlás”-ban javaslatot tesz a bérérték fogalmának bevezetésére. (A bérértékmutató az egyes helyiségek, terek, funkcióját, elhelyezkedését, használhatóságát figyelembe vevő, a bérbeadó által meghatározott, százalékban kifejezett érték.)

Azoknak, akik el akarnak mélyülni a bérterület-elemzés vagy a bérterület-számítás részleteiben, a szerző a szöveges magyarázat mellett kidolgozott számpéldákkal és szemléletes táblázatokkal is segít. A közérthetően, szabatosan fogalmazott szakkönyv legfontosabb része az irodaépületek bérterület-számítására vonatkozó ajánlás, amely kifejezetten bérirodákra vonatkozik, bár egyes elemei a gyakorlatban, szélesebb körben is felhasználhatók.

Az e-könyv formában átdolgozott második kiadás kihasználja az elektronikus könyvszerkesztés adta kreatív és interaktív lehetőségeket, ezért formailag szükségszerűen lényegesen különbözik a nyomtatott változattól.

Az e-könyv egy bérterületigény-számítási módszert is ismertet; az ezen alapuló „Bérleti díj kalkulátor” az irodakereso.info portálon érhető el >>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Célpont lett Vecsés, Gyál, Ecser, Üllő és Ócsa is
Mester Nándor | 2024. május 15. 19:29
Idén az agglomeráció még megfizethető települései kifejezetten jó beszállási pontot kínálnak azoknak, akik önálló családi házat keresnek. A drága északi, déli és nyugati körzetekhez képest a délkeleti városokban, községekben lehet és érdemes is nézelődni – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Amerikában kiváló biznisz lett az idősotthon
Mester Nándor | 2024. május 11. 17:31
Az átlagéletkor növekedésével a fejlett világban „kitermelődnek” az újfajta, erre alapozó üzleti lehetőségek. Az egyik ilyen az idősotthon, mint ingatlan típus, ami manapság befektetésnek sem rossz. Amerikában biztos nem, ahol már több évtizedes múltra tekint vissza. Az ingatlanfejlesztők is kiemelten figyelnek a demográfiai folyamatokra és ennek alapján döntik el, hogy az ország melyik alpiacán vágnak bele ilyen ingatlanok felépítését célzó beruházásba.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? A NER és a mini-Dubaj mindent felforgatnak Zuglóban
Mester Nándor | 2024. május 8. 18:42
A kormány és a NER úthengerként halad Zuglóban. Már parlamenti jóváhagyás is van a mini-Dubajra és ütemesen zajlik a Bosnyák téri óriásberuházás, amit a NER egyik oszlopos tagja, a Bayer Construct végez. Mindkettő jelentős hatással van az egész ingatlanpiacra, benne a lakásokéra is.
Ingatlan Most beelőzhetjük a befektetőket a lakáspiacon
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 15:01
Egyelőre nem szállják meg a terepet, de egy-másfél év múlva már más lehet a helyzet. Főleg azért, mert az állampapírok által kínált előnyök folyamatosan fogynak.
Ingatlan Hihetetlen: ismét emelkednek a fővárosban az ingatlanárak
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 14:46
Némi lassulás és kismértékű csökkenés után újfent emelkedő árspirál jellemezi a fővárosi ingatlanpiacot, a legmarkánsabban a családi házak négyzetméterára nőtt, ismertette az Otthon Centrum elemzési vezetője az első negyedéves adatokat.
Ingatlan Tömeges áruházbezárások éve az idei - az Egyesült Államokban
Privátbankár.hu | 2024. május 5. 14:39
A tengerentúlon nagyon megszenvedik az online előretörését.
Ingatlan Ki fog újépítésű lakást venni ilyen hitelkamatok mellett?
Privátbankár.hu | 2024. május 4. 10:19
Az idei első negyedévben 23 százalékkal kevesebb új lakás épült, mint egy évvel ezelőtt. Közben 2023-ban jelentősen csökkent a kereslet az új lakások iránt is, aminek eredményeként a kínálat felduzzadt - több új lakásból válogathatnak most a vevők, ez pedig az áremelkedést is jelentősen lelassította. A lakosság és a fejlesztők számára is a kamatkörnyezet jelenti a legnagyobb kihívást.
Ingatlan Nem hisszük el, mennyibe kerül egy balatoni újépítésű lakás
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 15:32
Változatlanul Siófok az új építésű lakást vásárlók kedvence a Balaton-parton, amit az áremelkedés sem tört meg. Az Otthon Centrum mérése szerint a tóparton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések újépítésű projektjei között. A rekorder egy fővároshoz közeli község, 3,2 millió forintos négyzetméterárral.
Ingatlan Életre kel a rajzfilm varázsceruzája, megoldást hozhat a lakhatási gondokra
Privátbankár.hu | 2024. április 28. 18:08
Házakat, hidakat, hajókat és szélturbinákat is lehetne nyomtatni az új gigaberendezéssel. A tervek szerint. 
Ingatlan Így lehet pályázni a felújítási ingyen milliókra
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 16:19
Megjelentek az otthonfelújítási támogatás részletei.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG