Kereskedelmi ingatlan
Vállalat Zavaros a MÁV ingatlanstratégiája, lenne mit finomítani
Mester Nándor | 2021. március 9. 20:02
Nagyívű ingatlanfejlesztések előkészületei zajlanak értékes MÁV-os vagy a vasúthoz közeli területeken, már idén új üzleti beruházásokra bólinthat rá a kormány, és százmilliókkal támogatja is a projekteket. Közben azonban továbbra sem tudni, konkrétan milyen szempontokat vesznek figyelembe a MÁV-os ingatlanok hasznosításánál, illetve a vállalat által bérelt irodáknál és egyéb üzleti célú ingatlanoknál.
Részvény / Deviza / Áru Óriási bevásárlás Mészáros Lőrincéknél: megvesznek 18 Spart
Gáspár András | 2018. február 8. 13:25
Erste-alapoktól vesz 18 kereskedelmi ingatlant az Appeninn 4,5 milliárdért - mindet a Spar bérli. A hírre rakétaként lőtt ki a részvény árfolyama.
Ingatlan Nagyon jó év jöhet az ingatlanbefektetéseknek - mire figyelnek a profik?
Privátbankár.hu | 2017. március 28. 15:30
2016 kiváló év volt a magyar ingatlanbefektetési piacon, 2017-re pedig további növekedés várható, a régióban a befektetők elsöprő többsége legalább annyit akar költeni, mint tavaly. A legnagyobb növekedést az irodapiacon várják a szakemberek, a bővülésnek azonban gátat szabhat az építési költségek megugrása és a szakemberhiány. A CBRE friss EMEA-régiós ingatlanbefektetési felméréséből szemezgetünk.
Ingatlan Itt egy újabb jel arra, hogy valami megindult az országban
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 21. 10:59
Elkezdődtek a fejlesztések a kereskedelmi ingatlanpiacon.
Befalap Az üzleti ingatlanok áremelkedéséből is profitálhatunk - interjú
Eidenpenz József | 2015. szeptember 21. 06:09
Az alacsony kamatok mellett előtérbe kerültek az ingatlanbefektetések, a lakások után az üzleti célú ingatlanoknál is megindult az áremelkedés, megindultak az építkezések. A külföldi befektetők száma nagyot nőhet, ha javítanak adósbesorolásunkon. Interjú Pázmány Balázzsal, az Erste Alapkezelő ingatlanbefektetési igazgatójával.
Ingatlan Fogunk-e még nyugdíjasként plázázni?
Privátbankár.hu | 2014. május 7. 18:00
A társadalom elöregedése miatt várhatóan átalakulnak majd a bevásárlóközpontok. Az online vásárlások a raktárállomány növekedését okozzák – prognosztizálja egy tanulmány. Jönnek a zöld irodaházak, online kereskedőkké válnak a kiskereskedők. A változásokat főleg az internetes kereskedelem idézheti elő.
Ingatlan Újabb magyar plázák épülhetnek - hol lesz a következő?
Privátbankár.hu | 2014. április 11. 07:35
Mintegy 39 millió négyzetméternyi bevásárlóközpont épül világszerte a nagyvárosokban, ennek több mint fele Kínában. Magyarországon új korszak kezdődhet a kiskereskedelmi fejlesztésekben, lassan magához tér a piac és a kereslet - beindulhatnak a fejlesztések, első körben a fővárosban.
Ingatlan Már Csehországban is könnyen találhatunk irodát
Privátbankár.hu | 2014. március 31. 12:42
A nemzetközi irodakereső Ausztria, Horvátország, Magyarország, Románia, Szerbia, Spanyolország és Anglia után a Csehország irodapiacát teszi elérhetővé.
Ingatlan Itt a második kiadás: megújult az irodapiac alapműve
Privátbankár.hu | 2013. december 2. 10:31
E-könyvként jelent meg az Irodaépületek bérterület-számítása című szakkönyv második, átdolgozott magyar nyelvű kiadása.
Ingatlan Hét hónap alatt 48 milliárd forintot hoztak hozzánk
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 29. 13:19
Az európai kereskedelmi ingatlanok piacának élénkülése az észak-amerikai és a közel-keleti befektetőknek köszönhető leginkább, az év első felében a tranzakciók negyedéért a régión kívüli befektetők voltak felelősek. Magyarországra 48 milliárd forint jutott.
Ingatlan Csak kullogunk az élmezőny után, de ennek örülhetnek a cégek
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 26. 14:58
Hong Kong messze a legdrágább kiskereskedelmi piac. A TOP5 város közül New Yorkban, Londonban és Tokióban is emelkedtek a bérleti díjak. Budapesten jövőre kis mértékű díjnövekedésre számít a CBRE.
Ingatlan A pénzpiacról leforduló befektetők most már az ingatlanokat keresik
Privátbankár.hu | 2013. június 12. 13:22
Biztató volt az első negyedév a globális ingatlanpiacon, egyre szívesebben vállalják a kockázatot a pénzpiactól elforduló befektetők.
Ingatlan Besült a közép-kelet-európai ingatlanpiac
Privátbankár.hu | 2013. április 8. 16:31
Hosszú távon csak a minőségi ingatlanok hiánya indíthatja el a régiós ingatlanszektor fellendülését.
Ingatlan Budapest veri a régió fővárosait
Privátbankár.hu | 2013. február 25. 07:47
Az irodaházaknál 7,5 százalék, a logisztikai ingatlanoknál 9,25, míg a kereskedelmi ingatlanoknál 7,25 százalék hozamot lehet elérni a budapesti ingatlanpiacon - közölte az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. és a Jones Lang LaSalle ingatlantanácsadó.
Ingatlan Nyúlvágóhídat vagy varrodát vegyek fillérekért?
Privátbankár.hu | 2012. július 6. 08:09
A válság nyomán országszerte folyamatosan nő az eladó üzemek száma, a nyúlvágóhídtól a varrodáig és az ásványvíz-palackozóig szinte minden kapható; az elmúlt egy-másfél évben a tendencia tovább gyorsult, az árak pedig drasztikusan csökkentek - írta a Napi Gazdaság pénteken.
Ingatlan Nincs pardon, nincs Tankcsapda: nem nyit ki a ZP
Privátbankár.hu | 2012. április 19. 09:48
Április 18-án délután a Zöld Pardon illetékesei egyeztettek az illetékes önkormányzat jegyzőjével és mivel egy jogszabály értelmezésében az álláspontok nem közeledtek, az április 19-i nulladik napot és első heti koncerteket elhalasztják.
Ingatlan A Mérleg utcában szerzett elegáns ingatlant az Appeninn
Privátbankár.hu | 2012. április 18. 11:58
Elegáns, műemlék jellegű irodaházat vásárolt a főváros ötödik kerületében, a Mérleg utca 4. szám alatt az Appeninn Holding Nyrt. A réspiaci befektetésekre, azon belül is elsősorban B-kategóriás irodaházakra és iparterületekre specializálódott társaság a második negyedévben más akvizíciókkal is tervezi bővíteni portfolióját.
Ingatlan Repkednek a mínuszok a budapesti ingatlanpiacon
Privátbankár.hu | 2012. március 12. 09:45
Európa több vonzó ingatlanbefektetési lehetőséget kínált a tavalyi év utolsó három hónapjában, mint az azt megelőző negyedévben; ez leginkább néhány nyugat-európai piac kiemelkedő teljesítményének köszönhető. A DTZ legújabb nemzetközi Fair Value Index elemzése Budapestet az ország bizonytalan gazdasági helyzete és a stagnáló piaci körülmények miatt a fagyos, kevésbé vonzó piacok közé sorolta.
Ingatlan A kivétel erősíti a plázastop-törvényt
Privátbankár.hu | 2012. március 12. 07:10
Az országgyűlés tavaly úgy döntött, 2014 végéig nem épülhetnek nagyobb kereskedelmi ingatlanok, az ún. plázastop-bizottságnak azonban sok dolga akadt a beérkező kérelmek miatt. Nem fogják vissza a beruházásokat, heten külön engedélyt kaptak.
Vásárló Lesz-e kivételezés? Többen építenének már plázát
Privátbankár.hu | 2012. február 25. 12:40
Néhány kisebb beruházással kapcsolatos kérelem már érkezett a plázatilalom alóli felmentésről döntő bizottság elé és két-három nagyobb bevásárlóközpont-fejlesztő is az iratok beadására készül - írja a Népszabadság szombati számában Gyulay-Korpos Gyulára, a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének elnökére hivatkozva.
Ingatlan Demján megkötötte az év üzletét, a pláza-stop szerinte rossz ötlet
Privátbankár.hu | 2011. december 20. 13:57
2003-ban 1 dollárért ajánlották fel a területet kongresszusi központ építésére, de ezzel az ajánlattal az akkori kormány nem élt - a dél-pesti Duna-parton Demján Sándor cége 45 milliárd forintot fektetett be azóta. Az üzletember most megkötötte az "év ingatlanbizniszét", de esze ágában sincs leállni. A pláza-stop miatt viszont itthon visszafogja magát.
Ingatlan Mindenhol jó - de a TriGránit inkább külföldön fektet be
Privátbankár.hu | 2011. november 29. 09:19
Változatlan dinamikával folytatja ingatlanfejlesztéseit a TriGránit, csak éppen a folytatásból Magyarország kimarad: Lengyelországban, Szlovéniában és Szlovákiában indítanak új projekteket, illetve folytatják a már elkezdett programokat − mondta a cég terveiről Török Árpád vezérigazgató.
Friss
hírlevél
depositphotos