<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az európai kereskedelmi ingatlanok piacának élénkülése az észak-amerikai és a közel-keleti befektetőknek köszönhető leginkább, az év első felében a tranzakciók negyedéért a régión kívüli befektetők voltak felelősek. Magyarországra 48 milliárd forint jutott.

Ez év második negyedévében tovább nőttek az európai kereskedelmi ingatlanbefektetések, hat százalékkal felülmúlva az első negyedévet – derül ki a CBRE legfrissebb adataiból. A tranzakciók összértéke 32,6 milliárd euró, ami 22 százalékkal több, mint a tavalyi második negyedév teljesítménye, így Európa 2007 – a pénzügyi válság kitörése – óta a legjobb negyedéve.

Sokan érkeznek Európán kívülről

A határokon átnyúló befektetetések is tovább nőttek Európában. Az év első felében a külföldi vevők a tranzakciók értékének 44 százalékában vettek részt, szemben a 2012-es első félév 40 százalékával. Az Európa más országaiból érkező befektetők tranzakcióinak aránya már csak 16 százalék, míg 2011-2012 során ez az arány még 20 százalék körül ingadozott.

Az Európán kívülről érkező intézményi befektetők egyre fontosabb szerepet játszanak a kontinensen: 2013 első felében hozzájuk tartozott a tranzakciók 28 százaléka, 2012 hasonló időszakában ez még csak 19 százalék volt. A nem európai befektetők csoportjában is jelentős változás történt: a teljes piac egyre nagyobb, ma már 13 százaléka köthető észak-amerikai befektetőkhöz, hozzájuk tartozik a határon átnyúló tranzakciók 24 százaléka.

Jönnek a német alapok

A közel-keleti vásárlók is egyre érdeklődőbbek: övék a teljes piac kilenc, a határon átnyúló tranzakciók 21 százaléka. A közel-keleti tőke általában intézményi befektetőktől érkezik, a vásárlások közel fele állami alapokhoz köthető, leginkább Londonban aktívak és az irodaingatlanokat részesítik előnyben. Bár néhány jelentős kiskereskedelmi ingatlant is megvásároltak.

Európán belül a német befektetők maradtak a legjelentősebb vásárlók: a nyílt végű befektetési alapok jóval több, mint egymilliárd euróért vásároltak ingatlanokat. A német „Spezial” alapok is aktívak, bár főleg Németországban.

Ez történt itthon

Július végéig 163 millió euró (48 milliárd forint) befektetés érkezett a magyarországi kereskedelmi ingatlanpiacra, nagy része az intézményi szektorból. Ezen felül 40-50 millió euróra (12-15 milliárd forintra) becsülhető az az összeg, amit jó elhelyezkedésű, üres ingatlanokra költöttek befektetési céllal vagy pedig saját használatra történő vásárlással – közölte Tim O’Sullivan, a CBRE tőkepiacokért felelős budapesti vezetője.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Ingatlan Nálunk terjeszkedik a Newmark, a világ egyik nagy ingatlantanácsadója
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 15:18
Magyar partnert talált a nagy amerikai gyökerű cég.
Ingatlan Ijesztő ütemben drágul az agglomeráció, itt vannak a friss számok
Mester Nándor | 2022. január 17. 05:48
Egy év alatt 15-20 százalékkal mentek fel a lakásárak és még nincs vége. Lassulhat a fővárossal közvetlenül határos övezetekbe áramlás a következő pár évben, nőhet a kereslet és az ár a távolabbi településeken.
Ingatlan Végre csökkent a kavics ára
Privátbankár.hu | 2022. január 11. 11:02
Változatlan formában 2022. május 31-ig továbbra is fennáll a stratégiai jelentőségű építőanyagok és építési termékek exportregisztrációs kötelezettsége és a szállítási útvonalaik bejelentési kötelezettsége az Elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszerbe (ekáer) - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményében Schanda Tamás parlamenti és stratégiai államtitkár. Hozzátette, a kormány a hazai építésgazdaság megfelelő ellátási szintjének biztosításával is védi a magyar emberek érdekeit.
Ingatlan Csengett a kassza, milliárdok érkeztek az ingatlanos techcégekbe
Mester Nándor | 2022. január 9. 18:11
Tavaly rekord mennyiségű pénzt költöttek a kockázati tőkecégek az ígéretes startup vállalkozásokra. Itthon is beindult a szekér.
Ingatlan Airbnb-s fejlemények – Kiszorítani a faji diszkriminációt, korlátozni a buliőrületet
Elek Lenke | 2022. január 9. 15:28
A szállodaipar világszerte kénytelen volt az elmúlt években megbarátkozni az Airbnb jelenlétével. Ma már ugyanolyan „szépségverseny” létezik a magánlakások esetében is: a közösségi média mellett a szaklapok is rendszeresen értékelik a kiadó lakásokat.
Ingatlan Jön föl a bevásárlópark, mint a talajvíz 
Mester Nándor | 2022. január 8. 17:16
Egyre több befektető kóstolgatja ezt az ingatlan típust Magyarországon és tágabb térségünkben. Általában 7-8 százalékos hozam érhető el vele, ami magasabb mintha irodaházat vagy raktárt venne valaki.
Ingatlan Újabb ezermilliárdos mérföldkőhöz érkezhet a magyarok egyik kedvence hitele
Privátbankár.hu | 2022. január 8. 11:11
Egyre nagyobb arányban fedezik lakhatási céljaikat az ügyfelek a Babaváró hitelből.
Ingatlan Orbán Viktor új ellenséget talált, de az kifogott rajta - A hét videója
Izsó Márton - Mester Nándor | 2022. január 7. 18:29
Az építőanyag-és lakásárak ellen folytat ádáz küzdelmet 2022-ben. Megnéztük, milyen esélyekkel. 
Ingatlan A Wienerberger beolvasztotta a Semmelrock hazai cégét 
Privátbankár.hu | 2022. január 5. 11:35
Ezzel befejeződött az építőanyaggyártó-szektor egyik legnagyobb hazai fúziója.
Ingatlan Új tulajdonosa van az Ingatlannet.hu-nak
Privátbankár.hu | 2022. január 4. 14:59
Megvásárolta az Ingatlannet.hu-t a Bank360 Zrt., amely Magyarország egyik legnagyobb, hiteleket és pénzügyi termékeket összehasonlító portálját üzemelteti. Az üzlet nyomán a két oldal együttműködésével még jobban ki tudják szolgálni az ingatlanvásárlást tervező, és ehhez hitelt, támogatást kereső érdeklődőket.
Friss
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló