<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Intézményi befektetők
Állampapír / Kötvény 7 dolog, amiben jól teljesített az állampapírpiacunk
Eidenpenz József | 2015. február 19. 18:03
Egyre alacsonyabb hozamok, jó értékesítési adatok, sikeres aukciók, simuló hozamgörbe – nagyon jó éve volt tavaly is a magyar állampapíroknak. Aki kitartott magyar kötvényei mellett, tavaly is évi tíz százalék feletti hozamot tudott elérni. A csökkenő hozamok, hozamfelárak ellenére nem fordultak el a magyar állampapír-piactól a külföldiek sem.
Állampapír / Kötvény Lassan három éve fizet több kamatot az állam, mint a bankok
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 24. 06:08
Régóta versenyeznek egymással a lakossági állampapírok és a lakossági bankbetétek, hol az egyik, hol a másik kerekedett felül kamatban. Most már közel három éve az állampapírok vezetnek, sőt soha nem emelkedett olyan magasra a kamatuk különbsége, mint idén tavasszal, amikor 1,7 százalékpont is volt. Az állampapírok majdnem dupla annyit fizettek.
Állampapír / Kötvény Ezért cserélik le a Bónusz-kötvényeket alacsonyabb kamatozásúra
Privátbankár.hu | 2014. július 18. 09:02
A június elején indított négyéves futamidejű 2018/O, és a július eleje óta kapható hatéves 2020/P megnevezésű Bónusz kötvény sorozatok értékesítését lezárták. Helyettük két új sorozat értékesítése kezdődik meg a jövő héten – jelentette be az ÁKK. Ezek kamatozása alacsonyabb, és másodlagos piacon sem vásárolhatják intézményi befektetők.
Állampapír / Kötvény Egy óriás vitt el százmilliárd forintnyi magyar államkötvényt?
Privátbankár.hu | 2014. május 29. 14:33
Érdekes eredménnyel zárult a magyar államkötvények aukciója, egyrészt újabb mélységekbe zuhantak a hozamok, másrészt meglepően egységes volt a minimum, maximum és átlag. Mégsem egyetlen piaci szereplő vitte el az összes kötvényt.
Befalap A Concorde Alapkezelő felkerült a norvég vagyonalap listájára
Eidenpenz József | 2014. április 2. 10:01
Az idén tovább nőhet és az 5000 milliárdot is elérheti a hazai befektetési alapokban levő tőke nagysága – mondták el a Concorde Alapkezelőnél. A cég egy átvilágítás után felkerült a norvég állami vagyonalap kezelőinek listájára, ami jó referencia lesz másutt is.
Részvény / Deviza / Áru Ez az, aminek nem az állami tőgyön kéne lógnia
Eidenpenz József | 2014. február 26. 16:00
Mi lesz veled, magyar tőkepiac? Miért nem vállalják a hazai cégek a nyilvánosságot? Mit csinálnak tőzsde helyett? Mi kéne legyen az állam szerepe? Összeegyeztethető-e a nonprofit lét a tőzsdével? A Növekedési Hitelprogram hogyan hathat rá? – tudósítás a Privátbankár tőkepiaci konferenciájáról.
Részvény / Deviza / Áru Kevesen tőzsdéznek nálunk, de jó érzékkel – interjú
Eidenpenz József | 2013. december 13. 06:10
Rámozdulnak-e a magyar kisügyfelek a részvényekre az alacsony kamatok miatt? Mikor lesz itt tőzsdei fellendülés? Milyen régi botrányok miatt nem terjedtek el a kötvények? Lesz-e még felhívható bróker, vagy győz az online? Szitokszó-e még a bróker? Interjú Cselovszki Róberttel, az Erste Befektetési Zrt. elnök-vezérigazgatójával.
Állampapír / Kötvény Sok éve nem látott kötvénykibocsátást rendeztek Magyarországon
Eidenpenz József | 2013. november 29. 17:48
A BNP Paribas Magyarországi Fióktelepe az OTP Bank szervezésében húszmilliárd forintnyi kötvényt bocsátott ki főleg intézményi befektetőknek. A befolyt tőkét áruhitelezésre fordítják. A különösen jó minősítésű kötvények likviditására nagy figyelmet fordítanak majd. Interjú Barlai Róberttel, az OTP ügyvezető igazgatójával.
Makro / Külgazdaság Nem néznek ki sokkal kevesebbet Matolcsyékból
Privátbankár.hu | 2013. november 27. 13:33
Az intézményi befektetők egyelőre nem várnak MNB-kamatemelést
Állampapír / Kötvény Ajánlatot tettek a Mol-papírok 40 százalékára
Eidenpenz József | 2013. szeptember 11. 15:30
A Mol-csoport vételi ajánlatot tett 244 millió eurónyi Magnolia-kötvényre, kicsivel a piaci ár felett. A papírok 2016-tól amúgy is visszahívhatók. Közvetve kisbefektetőknél, Mol-vezetőknél és Csányi Sándornál is van belőlük bőven.
Ingatlan Hét hónap alatt 48 milliárd forintot hoztak hozzánk
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 29. 13:19
Az európai kereskedelmi ingatlanok piacának élénkülése az észak-amerikai és a közel-keleti befektetőknek köszönhető leginkább, az év első felében a tranzakciók negyedéért a régión kívüli befektetők voltak felelősek. Magyarországra 48 milliárd forint jutott.
Pénzügyi szektor Már szedi össze a pénzt az Erste, hogy visszafizesse az adósságát
Privátbankár.hu | 2013. július 2. 11:45
A magyarországi Erste Bank anyavállalata, az Erste Csoport a tőkeemelés révén fizetné vissza a válság elején kapott állami és magántőke-támogatást.
Állampapír / Kötvény Itt a szomorú valóság: A névérték 35 százalékát érik az E-Star-kötvények
Eidenpenz József | 2012. október 17. 14:18
Az E-Star ma bejelentette, hogy a névérték 35 százalékán adott visszavásárlási megbízást nemsokára lejáró kötvényeire. Ez a megfogalmazás szerint maximumár, és az sem világos, hogy az összes papír visszavásárlására van-e pénz. A cég 2,5 milliárd forinthoz jut, ennek nagy része azonban hiteltörlesztésre megy, nagyon közel áll a társaság a csődhöz.
Makro / Külgazdaság Nem sokan hisznek az idei IMF-megállapodásban
Privátbankár.hu | 2012. október 16. 11:42
A növekedési kilátások némi javulása az intézményi befektetők várakozásaiban is tetten érhető, hiszen a részvénypiacok javuló teljesítményére, valamit a kőolaj árának emelkedésére számítanak. Ugyanakkor a jelenlegi eredmények alapján az intézményi befektetők csupán kis része véli úgy, hogy még idén megszülethet a megállapodás az EU/IMF-párossal.
Állampapír / Kötvény A kötvénybefektetők bíznak az euró fennmaradásában
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 7. 13:13
Az intézményi befektetők ötöde számít arra, hogy Görögország (és még egy-két tagállam) kilép az euróövezetből.
Befalap Kinek volt szüksége 59 milliárd forintra a zárt körből?
Eidenpenz József | 2012. április 18. 12:12
Egy vagy több rejtélyes tulajdonos közel hatvanmilliárd forintot vett ki zártkörű részvényalapokból márciusban. A legvalószínűbb, hogy az állam folytatta a nyugdíjvagyon értékesítését, de intézményi vagyonátcsoportosítás is állhatott a háttérben. Az államnak január végi adatok szerint még 183 milliárd forintja forintban denominált, 81milliárdja devizás befektetési jegyekben volt.
Részvény / Deviza / Áru Kié az OTP?
Privátbankár.hu | 2012. január 13. 09:00
A legfrissebb adatok szerint az OTP Bank Nyrt. 61,4 százalékban külföldi jogi személyek tulajdonában áll. A magyar magánszemélyek közel 13 százalékot birtokolnak, a közvetlen állami tulajdonrész nem éri el a fél százalékot - ha nem számítjuk a Molt.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG